Teenage Mutants: “Az underground a második otthonom”

Teenage Mutants, avagy a Suara és a Stil vor Talent kiadók üdvöskéje, aki az underground-ot érzi második otthonának, és olyan remekművek alkotója, mint pl. a ’Hanging On’. Sok ideje nem volt, mivel bármely meglepő, de zenélt. Mivel zenész. Illetve nem is zenész, hanem a művész és a zenész Földön élő deep house mutánsa.

Ki szeretnénk hozni a sodrodból. Volt már olyan, aki nem kérdezte meg, honnan a művészneved?

Haha, nem igazán. Úgy látszik, eléggé érdekli az embereket a művésznevem. Egy 2 éves extrém turné-időszak után azonban egy kicsit bele is untam már a kérdésbe, de mindenkinek válaszolok egy két mondatban. 🙂

Európában sokan a farkukat kergetik saját tudatlanságuk következtében. Mit jelent számodra az underground?

Nekem az underground a játszóterem, a saját kis titkos világom. Igazából az egyik legjobb dolog, amit egy DJ vagy művész kaphat egy este folyamán, az a jó hangulat. Amikor belépünk az „underground”-ba, ha nem is egészen, de egy kicsit elfelejtjük a problémáinkat, legalább egy 5-6 órára… Csak táncolunk, beszélgetünk, és jól érezzük magunkat. Számomra az underground a második otthonom, manapság pedig sokkal több időt töltök el ott, mint otthon.

Vitathatatlan tény az EDM előretörése. Nem kívánunk konfliktust generálni, de nyilván van véleményed.

Tisztelem a dolgot, mint egy jelenség. Ennyi.

Mekkora a társadalmi szerepvállalása egy művésznek?

A zene – és nem csak az elektronikus zene – közelebb hozza az embereket egymáshoz. Ennek sokkal fontosabbnak kellene lennie. Véleményem szerint nem a zenével kellene oktatni az embereket. Egyszerűen csak az a feladatunk, hogy szórakoztassuk az embereket, és egy új világot nyissunk meg előttük, ha még csak pár óra erejéig is.

177205_493983350621882_2133419013_o

Jönnek a téli hónapok, a zenekészítés nagy időszaka. Milyen kollaborációk, vagy saját megjelenésekkel találkozhatunk majd a listák élén?

Először is visszatérek a Purple Disco Machine-hez a Toolroom-on, és új EP-k várhatóak tőlem a Suara és a Stil vor Talent kiadókon. Nem mellesleg nemrég készült el egy remixem Ron Carroll számára, ami leginkább a 2002-es electro-ra hajaz, de mégis deep és igazi Mutant stílusú.

Színes egyéniség, színes zenék. Mégis melyik stílusban érzed a legjobban magad? Nem azt kérdezzük, mit zabálnak a legjobban a népek. 🙂

Leginkább a régi, sokkal elektronikusabb Marc Romboystílust szeretem jobban. A feszes analóg dobok egy igazi dirty bassline-nal és egy lágy vokállal a tetején… Tökéletes. Szeretem a vokált, de néha egy track sokkal intenzívebb nélküle. Persze mindez a zenén múlik, és hogy esetleg melyik klubban táncolsz rá éppen.

Mekkora háttérrel dolgozol, milyen munkatársak segítik mindennapjaidat?

Nagyon sok segítségem van: egy személyi marketing asszisztens, egy booking ügynökség, egy remix management és egy főmenedzser. Persze nem mindegyik dolog szükséges egy ilyen karrierhez, de szerintem ennek így van értelme, hiszen így minden erőmet a zenekészítésre és a DJ fellépéseimre szentelhetem.

Stil vor Talent / Suara. Lehetne jobb helyed?

Nem igazán. 🙂

Mit kell tenned 2014-ben még, hogy elégedetten tölthesd el a karácsonyi ebédet?

Nekem az pont elég, hogy a családommal lehetek, a kutyusommal és a barátnőmmel, na és persze ne feledjük el a jó kajákat! Sokat bulizunk karácsonykor, de ilyenkor sosem én játszom. Mégiscsak szent időszak!

Legjobb helyek, klubok számodra?

Nem igazán tudnék országot, klubot mondani, de Berlin az, ahol a legjobban szeretek zenélni, és Brazília sem rossz.

Mondj egy jó magyar futballistát! Mainz-i lévén tudnod kell!

Haha, sajnos nem tudok. 🙂 És most még ki se tudom Google-zni. Nem vagyok focirajongó.

[divider]TEENAGE MUTANTS (GER) + Steve Hope (A) @ Corvintető, Budapest, Hungary[/divider]

Facebook Event:

10690167_10204460910098437_2161308370894256203_n