Super8 & TAB Interjú

A fantasztikus teltházas, eufórikus, megőrülős szeptemberi szezonnyitó party után újra két külföldi producert (már-már legendát) lát vendégül a Sound of Cream. SzerkesztőségünkSUPER8 & TAB interjúját fogadjátok sok szeretettel.

Meséljetek, mennyire népszerű manapság a trance műfaj hazátokban?

Szerencsére még mindig nagy népszerűségnek örvend! Például a mi rendezvényeinket Helsinki-ben 1500-2000 trance kedvelő látogatja rendszeresen.

Azt mondják, hogy a finn és a magyar nyelv nagyon hasonló egymáshoz. Ismertek magyar szavakat?

Igazából csak egyet, a köszi-t , ami finnül egyébként a kiitos. Nem  tűnt fel a szavak közti hasonlóság, de a nyelvtanban biztos találnánk párhuzamot. Mikor legközelebb jövünk, tanulunk pár magyar szót és elválik : )

Min dolgoztok mostanában?

Folyamatosan pörgünk több munkán is. Jelen pillanatban a legnagyobb kihívást a következő albumunk munkálatai teszik ki, de dolgozunk egy zenénk is kedvenc hősünkkel, BT-vel. Legutóbb 18 órán keresztül dolgoztunk közösen a stúdiónkban, Helsinki-ben. A szám szinte kész van, de még pár apróbb módosítást szeretnénk eszközölni rajta, bár BT mesteri tehetsége mellett ez hamar kész lesz : )

Ha a trance-ről beszélünk, mint műfajról… Milyen változásokkal találkoztatok a szcénán belül Európában az utóbbi években?

Sok trance művész egyértelműen elfordult az EDM hangzás felé, ami természetesen teljesen rendben van, ha ők boldogabbak így. A mi hangzásunk is változott valamennyit, de igyekszünk megtartani a klasszikus trance hangzást még akkor is, ha vannak progressive house-os elemeink is. A trance mindig is sokat változott, ez egy teljesen természetes folyamat. Nézzétek csak meg az öt évvel ezelőtti dolgokat, és a mostaniakat!

Gyors választ kérünk a következőre: Anjunabeats?

Otthon és család : )

Sok zene stílus került mostanság közelebb egymáshoz. Ti is szoktatok a megszokottal ellentétes zenékből válogatni szettjeitekhez?

Persze, amennyiben passzol a szelekcióhoz, miért ne? Ez csak izgalmasabb eredményhez vezethet egy szimpla dj szett során…

Saját radio show-tok van, melyet nagyon kedvel szerkesztőségünk. Saját gyerekként vagy munkaként tekintetek rá?

Természetesen nem tudunk munkaként tekinteni rá… teljesen a saját gyerekünk! A Supertab Radio elindítása előtt jó gyakorlásnak bizonyult az Anjunabeats Worldwide, amelyet éveken át csináltunk havonta egy alkalommal. Ezalatt az idő alatt pontosan körvonalazódott, milyen lesz egyszer a saját műsorunk.

A technológia folyamatos változása mellett figyelmet fordítotok a trendek követésére?

Mindenképpen, de nem csak a stúdióban, hanem a privát életünkben is. Tele vagyunk kütyükkel : )

Ki jelenleg a legnagyobb trance művész szerintetek?

Above & Beyond!

És a legnagyobb felfedezett 2013-ban?

Ilan Bluestone elég nagyot ugrott idén!

Mire számíthatunk tőletek a Sound of Cream rendezvényén?

A legjobb trance zenékre, odafigyelésre, és rengeteg mosolyra. Viszont el is várjuk ugyanezt 🙂 Ne fogjátok magatokat vissza, mi már nagyon várjuk!