Solee és a magyar kapcsolat

Február elsején nem csak Oliver Huntemann-t, de Normen Flaskamp-ot, vagyis Solee-t is diktafonvégre kaptuk a Cinema Hall backstage-ben. Solee meglepő szerénységgel üdvözölt bennünket, majd szabadkozva közölte, hogy sajnos az angolja nem olyan jó, mint az indokolt volna, úgyhogy nagyjából egy órát beszélgetett velünk hibátlan angolsággal. Szó esett terveiről, szokásairól, karrierjéről és arról, hogy vajon milyen kötődései vannak még Magyarországhoz a fellépésein túl.

Hogy telt az utad hazánkig?

Nagyon jól és kényelmesen. Szencsére a repülőm 10-kor indult, 2 órával később már itt is voltam.

Hogyan készülsz egy bulira? Van valamilyen rituáléd, szokásod, amihez ragaszkodsz egy-egy fellépésed előtt?

Nem különösebben. Ami számomra nagyon fontos, az az, hogy 1-2 órával a fellépés előtt ott legyek az adott helyszínen, hiszen ilyenkor át tudom érezni a közönség hangulatát.

Korábban már jártál Magyarországon, hogy tetszett?

Igen, zenéltem már korábban is Budapesten, ez a második estém itt. Ettől függetlenül, turistaként is voltam már itt, hiszen a feleségem nagyapja magyar, és évente párszor meglátogatjuk őt Magyarországon.

Mit gondolsz, eddigi karriered során mi volt a csúcspont? Mi volt a legnagyobb sikerélményed?

Még várom, hogy eljöjjön (nevet)! De talán, amit a legsikeresebbnek mondhatnék, az az, amikor 2 éve a Tomorrowland-en saját színpadom volt, ahol a saját kiadómat, a Parquet Recordings-ot képviselhettem.


Mit gondolsz a mostani elektronikus zenei szcénáról? Merre, hogyan halad tovább?

Szerintem ez országonként változik. Szóval, elég nehéz megmondani, hogy mi megy éppen. Németország számomra 2013-ban nagyon jó volt, mert a dallamok visszatértek a klubokba, én pedig évek óta dallamos zenéket írok, szóval mondhatom azt, hogy “divatba jöttem”. Számomra ez egy nagyon jó trend, mármint hogy a minimál után most újra dallamokat hallhatunk.

Mit csinálsz szívesebben? Zenét írsz, vagy DJ-zel?

Mindkettőt! Kezdetben a zeneírás volt a legfontosabb számomra, de mostanában már szeretem elhagyni a stúdiót, kimenni és a DJ-zni.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Rengeteg új dolog előtt állok! Az első egy saját single lesz a kiadómnál, a Parquet Recordingsnál, aztán érkezik egy remix is, illetve lesz pár közreműködésem is.

Mit gondolsz, milyen lesz a ma este? Mire számítasz?

Remélem jó lesz! (nevet) Most lesz az első live szettem, hiszen azelőtt DJ szettet játszottam Budapesten. Most jó dallamokat hoztam, illetve egy különleges intro edit-tel is készültem ma estére! Kíváncsian várom az estét!

És az utolsó kérdésem: miután végeztél a szettel, lemész bulizni az emberek közé, vagy visszamész a hotelszobádba pihenni?

Attól függ, hogy mennyire leszek részeg! (nevet) Általában maradok még a klubban, és utána szoktam csak visszamenni. (Megjegyzés: Solee lement bulizni a tánctérre)

Interjú: Ágoston Dániel, fotó: Béky-Halász Zoltán, fordította: Pethő Samu

Hírdetés