Slam Jr. : jövőre érkezik a szerzői albumom

A Strictly! háza táján néztünk körül. Érkezik Zsazsa új szerzői albuma jövőre, és ami régen szar volt az nem tud megszépülni. Slam Jr. & Goyes interjú.

Ez a bizonyos korszak nyilván zseniális zenékkel ívódott bele minden zsigerünkbe. Nektek melyik a legemlékezetesebb 5 track ebből az időintervallumból?

Slam Jr.: Nem lehet 5-öt kiemelni ebből az időszakból, mert szinte az összes zene, amit akkor játszottunk, felejthetetlen.

Goyes: Annyira sok van, hogy tényleg nem könnyű kiválasztani a top ötöt, de mielőtt megköveznétek, mondjuk az Infusion – Troika, Paul Oakenfold – Southern Sun, Slam Jr. & SanFranciscoBeat – Changes, Sander Kleinenberg – My Lexicon, Bent – Always (Ashley Beedle mix).

A Home bulik idején még igen fiatalok voltatok (oké, most is). Miben változott a zenei identitások ez idő alatt?

Slam Jr.: Semmiben, mert akkor is, most is az újat kutatjuk, vesszük és játszuk.

Goyes: Talán az egész atmoszféra volt szebb. Először is a “progi” minden szinten a reform korszakát élte, ezzel megteremtette a modern komoly zenét és egy teljesen új világot. Azoknak, akik ezt nyitottak voltak befogadni, fenomenális érzés volt, ami emocionálisan nevelte is őket.

zsazsa4

Ami régen rossz volt, az ma is, azt mondják. Vagy meg tud szépülni idővel?

Slam Jr.: Inkább a mostani időszakra mondanám, hogy shit 🙂 Akkor fénykorát élte az igényes zene és party.

Goyes: Nem hinném, hogy a zaj bármikor is zenévé alakulhatna, de ha színtiszta a muzsika, akkor azzal nem bánik el az idő sohasem.

Mitől volt különleges ez a korszak? Nézzük meg pl. kiadói szinten. Máig kultikus címkék jelentek meg, amelyek a mai napig jelen vannak a piacon.

Slam Jr.: Hát, nem mondanám, hogy mind jelen vannak, sokan abba hagyták, amikor az internetes bumm beütött, hiszen teljesen más dimenziókba került át a zeneipar. Egy pár kitartó label még létezik, de korántsem olyan volumenű termeléssel és színvonallal, mint akkor.

Goyes: Ugyancsak az új és igényes hullám példájával tudok csak élni, és ma már nagyon kevesen mennek a zene miatt szórakozni. Nem szeretnék senkit megsérteni, de azt tapasztalom, hogy az új generációk azt eszik meg, amit eléjük tesznek. “Teljesen mindegy, hogy az áru értelmetlen hupákolás, szeretem, mert a média azt mondta, hogy jó.” Anno ez nem így ment.

goyes

Srácok, ha már összejöttünk, meséljetek pár szót a Strictly! háza táján történő következő munkálatokról. Milyen zenei csemegék várhatóak?

Slam Jr.: A stúdió elkészültével, ami már közel van, végre be lehet fejezni majd a rengeteg elmaradt munkát, új albumok is vannak kilátásban, természetesen a kor igényeinek megfelelő terjesztésben. Egy monstre party-ról is szó van a jövő év folyamán a teljes csapattal.

Goyes: December 17-én újra fogjuk indítani a “Szigorú Csütörtök” c. rádióműsorunkat a Prime Fm-en, igaz, kezdetben másabb koncepcióval, mint a régit, mert kizárólag a zenéé lesz a főszerep. Strictly! lemezlovasok exkluzív mixeivel fogunk jelentkezni hétről hétre este nyolckor.

A csapat mellett egy nagyon ügyes és profi énekesnővel, Dory-val (Draft) is együtt dolgozok. Első kislemezünk “One Life” címmel január 16-án jelenik meg az amerikai Vortex Recordingsnál, amin többek között két Strictly! művész, Chris Drifer és David Cobbler remixe is szerepelni fog. Ezen kívül rengeteg közös zenénk van, amiken az utolsó simítások zajlanak, tehát jövőre biztos fogtok még rólunk is hallani.

S! még két kérdés a Mesterhez… Zsazsa album?

Jövő évben mindenképp. Szerzői és mix is. Előtte azonban megdobogtatjuk még a Cinema Hall-Kasino szívét december 19-n.

Goyes hol tart a zenei pályafutásában? Hol a végcél, mi a motiváció?

Megérett arra, hogy komoly stúdióháttérrel nemzetközi minőségű album kerüljön ki tőle. A végcél nem meghatározható, hisz napról napra fejlődünk, tanulunk magunktól, egymástól, másoktól. A motiváció maga a zene és ez az életforma, amivel a zenéhez viszonyulunk. Nyilván Goyes a mostani buli apropóján lett kiemelve, de a többi S! DJ és zeneszerző is ugyanolyan nagyszerű és elhivatott, mint Csabi és jómagam.

Legendary Moments: “Members of progressive house” w/ Quivver aka John Graham”

12363145_811512312305117_3718387394854641345_o