Sebastian Gamboa Interjú

Sebastian Gamboa a spanyol house szcéna egyik vitathatatlan ikonja, aki a ’90-es évektől kezdve építi a műfaj népszerűségét és vált Ibiza legendás éjszakai életének meghatározó alakjává. Mindezt olyan szórakozóhelyeken keresztül, mint a legendás Pacha, a Privilege, az Amnesia vagy a Space, és olyan ikonok mellett, mint Frankie Kunckles vagy David Morales. Szombat este pedig a budapesti Nino-ban lép fel, aminek apropóján mikrofonvégre kaptuk a house legendát.

Az egyik legnépszerűbb ibizai DJ-ként rengeteget utazol a világban. Mit gondolsz, mit jelent a világ számára Ibiza és az elektronikus zene világában?

A Pacha rengeteg heti programmal jelentkezik, ennek ellenére azt hiszem, hogy mindig is elkötelezett volt az autentikus és vegytiszta house zene mellett. Igazság szerint napjainkban már nem annyira általános, hogy house zene szól Ibizán, de mivel tudjuk, hogy minden változik, a végén úgyis azt fogjuk tudni mondani, hogy ez az egyetlen műfaj, amely 25 éve képes folyamatosan megújulni. Szerintem nagyon sok töltet van még a house zenében.

Rengeteg munkád van és sok megjelenésed. Mesélnél egy kicsit az aktuális munkáidról és az elkövetkezendő tervekről?

A legfontosabb dolgok egyike, amin dolgozom, az egy válogatáslemez ”Las Tardes en Ibiza” címmel. Ez már a nyolcadik évem ezzel a projekttel, ami hatalmas nyomást és felelősséget tesz rám, hiszen minden egyes évben hozni kell a színvonalat. Jelenleg a legújabb kiadás megjelenését várjuk és közben fejben már az idei szezon partyján, a VINTAGE-en dolgozunk, amely minden pénteken a Lío by Pacha-ban lesz.

546287_10150823779768182_809727304_nHogyan készülsz a fellépéseidre?

Hétköznap a hétvégi bulik zenéit készítem elő, így hétvégére már minden adottá válik, ami egy jó bulihoz kell. Az én esetemben ez az egyetlen készülődés, ami szükséges. Ahogy pedig a klubba érek, igyekszem improvizálni is, amennyi ez időben lehetséges.

Mik a karriered eddigi legemlékezetesebb pillanatai?

Nem azért, mert most mindenki róla beszél, de akkor is ez az igazság: A legemlékezetesebb pillanatok egyike kétség kívül az volt, amikor Frankie Knuckles megkért arra, hogy helyettesítsem őt egy görögországi buliban, amire egészségügyi okokból nem tudott elmenni. Abban a pillanatban éreztem igazán azt, hogy valamit jól csinálok. Nagyon meglepett, és azóta is nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan ember, mint ő, tudomást vett rólam.

Hogyan emlékszel vissza Frenkie-re?

Mindig a mosolyát idézem fel magamban. Mindig vidám volt és mindig volt gesztusa vagy egy perce azokra, akikkel valaha is találkozott. Óriási megtiszteltetés volt vele találkozni és megosztani vele a keverőpultot. Mindig példaképként fog előttem állni minden tekintetben.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Főként tanulni fogok. Huszonöt éve vagyok már a keverőpult mögött, de még mindig azt látom, hogy még mindig van valami új, amit megtanulhatok. A bulik tekintetében pedig igen szerencsésnek mondhatom magam, amiért hálás is vagyok. A kedvenc klubjaimban játszom, mint a Lío és a Pacha Ibiza, ami pedig a legjobb, hogy az emberek azt hiszem, szeretik azt, amit csinálok és remélem, hogy ez a jövőben is így fog folytatódni.

Esemény: Sebastian Gamboa by PACHA Ibiza – Welcome back to Budapest