Sasha Carassi Interjú

A 2013. április 20-án sorra kerülő HYPERSPACE egyik vendégművészével, az olasz SASHA CARASSI-val készítettünk egy röpke e-mail interjút.

– Helló Sasha! Kezdésnek elmondanád, hogy mit szakítottál félbe azért, hogy válaszolj a kérdéseinkre?

– Sziasztok srácok! Örülök, hogy találkozunk és megismerhetjük egymást! Ahogy az utóbbi időben általában, most is a stúdióban ülök és dolgozom.

– Hogyan telt a téli időszak? Merre jártál? Voltak emlékezetes bulijaid?

– Nagyszerű időszak áll mögöttem, sok új helyen jártam a télen, mint például Kolumbia és Mexikó! Rengeteg nagyszerű fellépésem volt, gondolok itt a Winter World-re Frankfurtban, az El Row 14 Barcelonában, a Metropolis Szófiában, a Gare Portóban, na és persze a legutóbbi 4 órás szettem a Golden Gate-ben, az én Nápolyomban.

6669_637256686301681_1841216606_n

– Mesélj egy kicsit a kezdetekről! Kik voltak rád a legnagyobb hatással és kiknek köszönheted karriered beindulást?

– Jóbarátommal, a kiváló tech és deephouse producer Giuseppe Tuccillo-val kezdtem el zenéket szerezni. Mindketten a house zene gyermekei voltunk, hiszen abban az időkben főleg amerikai house dj-k és producerek zenéit kedveltük. Na és persze nem tagadhatom le, hogy a ’70-es és ’80-as évek funk, diszkó és elektronikus zenéi is nagy befolyással voltak rám.

– Hol készülnek a zenéid és milyen felszereléseket használsz?

– Pillanatnyilag egy elég nagy házistúdióban dolgozom, de hamarosan egy újba fogok költözni. Abletont használok rengeteg VST pluginnal, és a kedvencemet, az NI Maschine-t.

– Szülővárosod és otthonod, Nápoly városa rengeteg prominens előadót adott a nemzetközi techno és house szcénának. Mit gondolsz, mi a titka a városnak?

– Haha! Nem tudom! Talán a ritmus, ami a vérünkben van, talán az ételekben van itt valami. De komolyra fordítva a szót, itt Nápoly nemcsak a zenében, hanem minden művészetben rengeteg zsenit adott már a világnak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a városnak a szülötte vagyok!

– Mik a terveid a kiadóiddal, a Globox-szal és a Phobiq-kal a közeljövőre nézve?

– Rengeteg új projekt lesz a Phobiqnál, a sajátjaim is, szóval úgy gondolom, kitűnő szezon elé nézünk.

– Mit tanácsolnál a techno producerek következő generációjának?

– Legyetek alázatosak, legyetek eredetiek!

– Hobbijaid, kedvelt időtöltéseid a zene mellett?

– Tenisz, filmek, gasztronómia, és borok! 🙂

1463936_739636092730406_630440034_n

– Otthon milyen zenéket hallgatsz legszívesebben?

– Mindent a ’70-es évek diszkó-funk-jától kezdve a popzenén át, egészen a trip-hop-ig. Mindent meghallgatok, ami izgalmas és inspiráló.

– Milyen célkitűzéseid vannak az idei esztendőre? Milyen fontosabb események várhatók tőled?

– Producerként hamarosan szeretnék egy újabb nagylemezt készíteni. Lemezlovasként fel szeretnék lépni a Time Warp és Awakenings fesztiválokon. Magánemberként pedig… itt az ideje a gyerekeknek! 🙂

– Mi a személyes üzeneted a Hyperspace közönségének?

– Ez az este nagyon különleges lesz. Biztosak lehettek benne, hogy a zene kitűnő lesz, és ígérem, hogy a legjobbat fogom nyújtani, hogy elrepítselek Titeket! 🙂 Ciao! Hamarosan találkozunk!

www.sashacarassi.com
www.facebook.com/sashacarassiofficial
www.hyperspace.co.hu
www.facebook.com/HyperspaceHungary

HYPERSPACE 2013 Official Trailer