Rimóczi Imre Interjú: hagyd kint a valóságot!

Azzal kezdeném, hogy a tavalyi év igazán sikeres volt a Park életében. Alapvető kérdésként merül fel, mire is lehet számítani a 2014-es szezonban?

2014-ben az újdonságok sorát nem is tudom, hol kezdjem, mert egy teljes átfogó megújítás alatt van a Park, ami érinti a külső marketing kommunikációtól kezdve a programstruktúrán keresztül a helyszínt is. Tulajdonképpen az lesz, hogy egy vadonatúj arculattal jelenik meg a Park, ami egy hosszú távú marketing stratégiának a része lenne az idén. Egy új világ lesz kreálva:  „HAGYD KINT A VALÓSÁGOT”  – szól a mottónk.

Tulajdonképpen egy élménykertet hozunk létre, ahol mindenki megtalálja, ami őt boldoggá teszi!  És ez nem csak arculati, hanem tartalmi megújulást is jelent. Szóval ne csak egy éjszakai szórakozóhely legyünk, hanem egy sokkal összetettebb, tartalmasabb, sokszínűbb világ.

Ez jelentheti azt, hogy a fesztivál jelleget fogjátok növelni esetleg ?

Nem csak egy szórakozóhely lesz a park, hanem egy szabadtéri kulturális helyszín. Az egész pontosan azt jelenti, hogy egy mesés, varázslatos arculatát fogja mutatni a Park az oda látogatóknak. Elsőre azt kell érezniük a vendégeknek, hogy valami újat, és érdekeset tapasztalhat azon a napon, ha minket választ. A park első kertjében pedig a sport szerelmesei is kiélhetik magukat, ugyanis a Park az ő világuk színesebbé tételén is dolgozik már.

koncert-20130827-594-budapest-park2Tehát a kialakítás is változni fog picit, ha jól értjük?

Nem egészében, de erre a funkcióra is rá fogunk reflektálni. Egy rendes korrekt budapesti klub hellyé szeretnénk alakítani. A koncertek mellett a klub slágerek, és retro zenék kedvelői is tudnak majd válogatni a programokból. A VIP helyszín pedig egy zártkörű művészklub lesz, ahol a DJ-k, a fellépők hozzátartozói és ők maguk is szórakozhatnak.
Persze a VIP látogatása Club kártyával elérhető lesz.

A lényeg, hogy minden este emlékezetes legyen, már 18:00-tól 24:00-ig is. Igazából ezt szeretnénk kicsit előtérbe helyezni, azaz erre koncentrálni a fő programon kívüli eseményként, mondjuk ilyen 18:00-tól 00:00-ig tartó program keretében. De beszéljünk egy kicsit a programról.

Ez lett volna a következő kérdés! 😀 Úgyhogy köszönöm. Milyen jellegű programok azok, amivel színesítitek a repertoárt idén?

Az új profil egyik új ötlete a fiatal tehetségek felkarolása, ami azt jelenti, hogy a BUDAPEST PARK nagyszínpadán előzenekarként lesz lehetőségük megmutatni, mit is tudnak. Ezen felül májusban sorra érkeznek a hazai és nemzetközi életből kiemelkedő előadók. A kollégák egytől egyig azon dolgoztak, hogy minél színesebbé tegyék a repertoárt. Ez talán a legfontosabb szempont a programszervezésnél.

Ne feledjétek, már a belépés is egy meglepő dolog lesz, sokkal fejlettebb, látványosabb világ tárul majd elétek a Parkban.

Változások a szabályrendszerben? Elképzelhető, hogy leviszitek a korhatárt 16+ra?

Ugyanúgy marad 18 év a korhatár. Elképzelhető, hogy 1-1 koncerten, ahogy tavaly is volt, ott megengedtük a 16 év feletti korhatárt szülői felügyelettel. Lényegi változások e téren nem lesznek, ahogyan a jegyárak sem fognak nagyon változni. A kiemelt fellépőknél is próbáljuk a 3-5 ezer forintos tartomány közé belőni az árakat, ez még lélektani határokon belül van. Mindenképpen az elővételes jegyeket ajánljuk, akár az árakat, akár az érdeklődést tekintve ezek hatnak relevánsnak.

sziget_budapest_parkEddig is komoly társadalmi és környezettudatos tevékenységet folytattatok. Gondolom, a továbbiakban is marad?

Ez így van!  Amikor annak idején létrehoztuk a Parkot, már akkor is komoly hangsúlyt fektettünk a környezetvédelemre. Lesznek kézzel tapintható példák is, szeretnénk, ha az unokáink is olyan földet kapjanak, ami megfelelő, használható. Okító, javító célzat? Lehet!

Elektronikus zenével kapcsolatban tudnál bővebben mesélni azon kívül, hogy a PopArtstage-t megtartjátok, ahol eddig is komoly elektronikus zenei rendezvények voltak? Fog bővülni? Esetleg lehet róla tudni még valamit?

A programszervezésbe annyira nem folytam bele, én inkább a kreatív részeket viszem. Olyanok lesznek a programok, ahol több nevesebb DJ fogja színesíteni az estét. Most neveket nem mondanék, de olyanokra kell gondolni, akik önmaguk meg tudnak tölteni egy rendes klubot, és természetesen külföldi nevekről beszélünk.

Mindenesetre az elektronika-rajongók is meg fogják találni a nekik megfelelő dátumot. Eddig is olyan ütemben fejlődött és bővült a Budapest Park közönsége, amilyet nem vártunk volna mi sem. Reméljük, az új arculat még jobban beigazolja majd azt, amire alapozunk.

HAGYD KINT A VALÓSÁGOT

Köszönjük az interjút.
Teljes programkínálat: http://budapestpark.hu/programok/