Reboot: végre nincsenek gondjaim az inspirációval

Reboot egyre erősödő branddel, továbbra is a közönség teljes zenei kielégülését megcélozván, új kiadványokkal vág neki az őszi-téli szezonnak. Meddig juthat a Noon Artists, és egyáltalán volt e már olyan, aki ne kérdezte volna meg a Camminandot?

Hello! Utoljára, amikor beszélgettünk, a Cinema Hall vendége voltál Budapesten. Most a BÓNUSZ Fesztivál következik a sorban. Hogy vagy?

Köszönöm, fantasztikusan érzem magam. Elég sok idő eltelt azóta, hogy Budapesten jártam, de nagyon boldog vagyok, hogy most visszatérhetek Hozzátok. Egy csodálatos nyári szezonon vagyok túl, októberben pedig kezdődik a Dél-Amerikai turném. Mostanában elég sokat dolgozom a stúdiómban, igazgatom a kiadót, új projecteken dolgozom, szabadidőmben pedig kertészkedem, amíg csak lehet 🙂

Más lett a Reboot elektronikus zenei brand 2014-re?

A brand szerencsére egyre csak nő. Tavaly indítottuk el partneremmel (Carol M. Sepulveda) a Noon Artists céget, ami megadta nekünk az esélyt arra, hogy felépítsük a mi kis saját csapatunkat azokkal az emberekkel, akikben bízunk és szeretünk. A kiadó tekintetében pedig egy új fejezetet nyitunk, ami legalább annyira fontos nekem személyesen, mint a cégünk számára. A zenémet tekintve pedig ugyanaz vagyok, mint aki voltam, de most leginkább új projectek fejlesztésén dolgozom, amit a szuper csapatomnak köszönhetek.

R3

Hagyományosan imádod a pultot, imádod a közönséged és elhivatott vagy. Ennyi év után egyre nehezebb elcsípni az inspirációt?

Igen, néha elég nehéz elkapni a fonalat. De ez természetes és normális, vannak időszakok, amikor a dolgok könnyebben jönnek, akárcsak az ötletek. És persze vannak azok a fázisok, amikor sokkal keményebben kell dolgoznod, hogy inspirált légy és bezárd magad a stúdióba. Fontos, hogy néha tarts szünetet, hogy aztán újra fókuszált tudj lenni, és emlékezni arra, mit is szeretsz a legjobban. Most szerencsére nincsenek gondjaim az inspirációval. Állandóan turnézom, ami biztosítja Nekem, hogy direktben kapjam meg a visszajelzéseket a zenéimről.

A Noon Records következik a sorban. Új tervek, új remények, új vonalak?

Igen, pont most vagyunk az első kiadványunk utolsó fázisában. Sajnos sok mindent nem árulhatok el, de mi hisszük, hogy ez egy igazán ütős kis darab lett! A terv természetesen az, hogy azokat a zenéket adjuk ki, amiket mi szeretünk és tetszik nekünk, illetve amiket a barátaink vagy kooperációnk gyümölcse. Nevezhetjük akár családi kiadónak is. Ez minden, amit mondhatok, csak egy picit kell még várnotok, aztán a saját füleitekkel hallhatjátok az eredményt.

Sok sikert az új ügynökségnek és kiadónak, és persze Neked. Termékenységben kicsit visszavettél, és bár a fellépések száma továbbra is kiemelkedő, mintha kicsit megpihentél volna. Újraindítás van, Mr. Reboot?

A sok megjelenés, a turnék és a többi hasonló dolog miatt egyszerűen úgy éreztem, tartanom kell egy kis szünetet. Egyrészt nem volt elég időm ahhoz, hogy befejezzem a stúdióm felépítését, másrészt pedig az a fránya inspiráció… De most ennek vége! Az új stúdió ragyog, én pedig minden egyes szabad percemben zenét írok. Szóval elég sok új megjelenés várható az elkövetkezendő hónapokban.

Mindenképpen az egyik legerősebb európai felhozatalt produkálja az idei BÓNUSZ Fesztivál. Elárulod nekünk az igazat, tudsz még izgulni?

Igen, de ez egy jó dolog. Ez persze nem azt jelenti, hogy reszketek és vért izzadok; az ilyen nagyobb fellépések előtt elvonulok az én saját kis világomba, és megpróbálok fókuszálni. Az efféle izgalom formában tart, és koncentrált tudsz maradni ahhoz, hogy jó munkát végezz. Szerintem ez az egészséges verzió, amit nem akarok elveszteni.

Volt már olyan alkalom, hogy nem kérdeztek a Caminando-ról? Én nem fogok, csak kérdezem. 🙂

Pont ezt akartam mondani, de Te pont lelőtted a poént! Hahahaha.

Képtelenség kritika nélkül illetni azt, amit néhol előadnak akár house, akár EDM terén.

Tényleg? Én azért megpróbálom: az EDM úgy látszik, rengeteg embert tesz boldoggá (és gazdaggá), szóval úgy gondolom, hogy megvan a joga ahhoz, hogy létezzen. Nem hiszem, hogy valaha is játszanék EDM-et… Vagy fizetnék érte… Vagy egyáltalán meg is hallgassam. De kinek a pap, kinek a papné.

Milyen Reboot érkezik a BÓNUSZ-ra? Halottunk már keményvonalasabb szettet Tőled, és bár az aréna nem biztos, hogy ezt kívánja, de egyszer már igazán megőrülhetnél!

Az IGAZI Reboot!

Mindenképpen szeretnénk újra átgondolni ezt a kérdéssort. Na jó, mégsem, viszont ígérd meg, hogy felkérsz egy táncra, amint találkozunk. Óriási figura vagy a pultban, egyszerűen imádunk!

Így lesz, és köszönöm Nektek! 🙂 Alig várom, hogy ott lehessek Veletek!