Pumpál az adrenalin – Pig & Dan Interjú

Amint azt már tudjátok, ma este a Corvintetőn a Be Massive vendégeként itt lesz első magyarországi fellépésén a spanyol duó, Pig & Dan. Ezúttal sem szalasztottuk el a lehetőséget, hogy faggatózzunk egy kicsit. Igor Tchkotoua, azaz Pig pedig szakított ránk és kérdéseinkre egy kis időt. Megtudtuk, hogy a srácok nagy sci-fi rajongók, mit jelent számukra a professzionalizmus és, hogy mindig izgulnak egy kicsit, mikor új országban lépnek fel.

Nektek aztán van saját stílusotok. Mondjátok, ki is az a Pig & Dan és mitől vagytok különlegesek?

Egy dj/producer duó, akik különböző intenzitású e-zenében utaznak, a technotól a house-ig. Nem annyira gondolkodunk műfajokban, nálunk a zene jó, rossz, vagy középszerű:) Különlegesnek azért mondanám magunkat, mert egyrészt rengeteg saját zenét írunk és adunk ki, illetve tényleg a saját hangzásunk kovácsai vagyunk, hiszen igyekszünk elkerülni a bevett sample-eket, egy egyedibb, szervesebb hangzást érdekében.

10371928_10152422893934110_166590243055284259_n

Leggázabb fellépési élmény?

Konkrét élményt nem tudnék mondani, de elmondom, hogy mitől lesz gáz egy buli: Játszottunk már olyan partyn, ahol alig voltak, de az a néhány ember olyan lelkes volt, hogy mégis fantasztikus volt a hangulat, de volt olyan is, hogy nagy, telt házas klubban nyomtuk, de valahogy olyan steril volt az egész, nagy kihívást jelentett egy hullámhosszra kerülni a közönséggel…de amúgy szerintem a legfontosabb a felszerelés, a monitorok és, hogy minden működjön rendesen. Ha ezekből valami hibádzik, akkor para van, de mivel profik vagyunk, muszáj alkalmazkodnunk, meg kell próbálnunk a legjobbat kihozni a gáz helyzetekből is.

Ha filmzenét készítenétek, melyik filmhez?

Úgy gondoljuk, a science fiction-höz illik legjobban, amit csinálunk, mivel nagy rajongói vagyunk a Star Wars, Star Trek és Bladerunner filmeknek, ezért ezekhez csinálnánk legszívesebben filmzenét.

10294469_10152422893919110_5965118434140371347_n

Top 5 trekk?

Ha úgy általában zene:

1) Riders on the Storm (The Doors)

2)The End (The Doors)

3)Come as you are (Nirvana)

4)Nothing else matters (Metallica)

5)Foxy lady (Jimmy Hendrix)

Ha e-zene:

1) marionette mathew johnson

2)Snabeln Hugg and Pepp

3)deep burnt Pepe Bradock

4)sussholz Gabriel Ananda

5)Deep Inside Hard drive

De nyilván sokkal több van, nagyon nehéz 5-re leszűkíteni.

Már egy jó ideje a szakmában vagytok, számos kiadvánnyal, fellépéssel a hátatok mögött.Saját kiadótok is van . A kiadó alapítás a következő szakmai lépés volna, tehát egy idő után egyszerűen csak megfogalmazódik az emberben, hogy támogatni szeretné a friss tehetséget?

Igen, tulajdonképpen nemrégiben indítottuk útjára az 5. labelünket, úgyhogy azt kell mondanom, igen része a folyamatnak. Először azért dolgoztunk saját kiadón keresztül, hogy egyáltalán megjelentethessük a zenénket. Aztán körülbelül15 EP után ezt a labelt be kellett zárnunk, mert komoly nézeteltérésekbe keveredtünk az akkori üzlettársunkkal. Meg sajnos elég sok rossz tapasztalatunk is volt másokkal, ezért alapítottuk immáron az 5. kiadónkat, sok a lelkes, zene iránt elkötelezett ember, de sok az olyan is, aki nem éppen tiszta szándékkal vág bele a szakmába. Az első labelen csak a saját zenéinket adtuk ki, de mára már vissza is akarunk adni a szakmának, ahogy minket támogatott például a Cocoon, úgy mi is támogatni szeretnénk az újonnan érkező tehetségeket.

Ez az első magyarországi fellépésetek, ugye? Van kedvenc magyar előadótok?

Őszintén, nem sokat tudok a magyar dj-kről, ha van is kedvencem, akkor nem tudom milyen nemzetiségű. A zenészeket a zenéjükről ismerem, ha tetszik hallgatom, követem őket.

Legvalószínűtlenebb i hletforrás?

Számomra nincs ilyen, az alkotás egy lelkiállapot, ami vagy van, vagy nincs.

E-zenén kívül, más stílusból, ki a kedvenc?

Elég oldschool ízlésünk van, és nem is jut nagyon időnk más zenei stílusokat hallgatni. Azt tudom mondani, hogy a legtöbb kedvencem már halott: Jim Morrison, Ray Charles, Marvin Gaye, Pink Floyd, Eric Clapton, Led Zeppelin, ilyenek…

Mostanában afféle nosztalgia hullám söpört végig Magyarországon, rengeteg a classics buli. Jellemző ez tőlünk nyugatabbra is?

Vannak néha erre fele is ilyen partyk, bár azért nm nevezném trendnek. Én mondjuk nem követem ezeket, de szerintem semmi baj a nosztalgiával, hiszen a jó zene időtlen.

pig-and-dan-black-white-promo

Jelenleg min dolgoztok?

Egy rakat új anyagot készülünk most kiadni, a GEM-nél, a Bedrock-nál, a Waveform-nál és a Fone Audio-nál, meg egy kiadói estet is akarunk indítani a londoni East End egyik legszínvonalasabb klubjában. Jó barátunkkal, Christian Smith-tel pedig egy ibizai klubestre is készülünk. Na, meg jó pár remix is készül, nem rég kaptuk meg a jogokat egy legendás, 25 éves trekkhez, és olyan arcok mellett készítünk remixet hozzá, mint Richie Hawtin és Seth Troxler, de, hogy melyik ez a trekk, ez egyelőre még titok.

Várjuk nagyon az esti bulit, Ti is?

Egy új országban fellépni mindig izgalmas, talán egy kicsit ijesztő is. Az embernek ki kell lépnie egy kicsit a komfortzónájából. Nem tudod, hogy mit várj, de éppen ettől pumpál az adrenalin. Találkozunk a táncparketten!