Prieger Zsolt: a zene iránti szenvedélyem egyre erősödik az évek múltával

Van, aki képet küldözget, van, aki a helyszínen szelfizik; mi pedig keressük az érdekes fellépőket. Zenei körökben Prieger Zsolt kultikus figura, most éppen a Sound területét fogja bevenni új, „ősi” techno formációjával.

Bréking nyúzként robbant Prieger Zsolti levele a minap a Sword and Scythe kapcsán. AMusicOn kopasz főfeje, és Hullámos Nick szupportjával átitatott live produkció a Balaton Sound-on debütál. A techno bűvöletében.

A techno bűvöletében?

A techno mindig is az életem része volt, ahogy minden más zenei stílus is. Nincsenek stílusok, keveredik minden mindennel, de a Sword leginkább a 4/4 iránti szerelmemről szól. Ráadásul élőben csináljuk meg, ami sokkal izgalmasabb, mint beállni a lemezjátszók mögé, amit persze szintén szeretek.

A név is érdekes…

Ez egy archaikus, ősi, sztori, amihez zenét írtunk a képzeletünkben, kardozós, harcos, tele érzelemmel. Ehhez illő nevet is választottunk: Kard és Kasza.

Nagyon kell egy kis vérfrissítés. Zeneileg mindig megújulni látszol (tok).

Ez nem megújulás, csak reagálunk arra, ami körülöttünk zajlik. Egyszerre csinálok sok mindent, ez tart életben. A zene iránti szenvedélyem egyre erősödik az évek múltával. És mindegy, hogy a Sword technójáról vagy az Anima Sound System dalairól vagy bármi másról van szó.

Számít ilyenkor az a lexikális, és egyéb zenei tudás, amit már birtokoltok?

Erről fogalmam sincs, de az biztos, hogy elsősorban zenerajongók vagyunk, nap mint nap csodálkozom rá az új felfedezésekre, albumokra, újításokra, vagy éppen olyan régi dolgokra, amik csak most jutnak el hozzám. Nem is feltétlenül csak az elektronikus vagy popkultúra területéről, mert nagyon sok klasszikus zenét hallgatok, és szívesen merülök el a népzene világában is.

Kinek a keze munkáját kell agyondicsérnünk a video teaser-el kapcsolatban?

A koncepció, hogy a teljes live-show-hoz legyen ütemre vágott vizuál, az enyém. És én is csináltam munkatársammal, Ördögh Zsófia vágóval. Sokat dolgoztunk rajta.

Ősbemutató a Sound-on!

Igen, nagyon sokat készültünk rá, jó lesz már megmutatni a közönségnek is. Az igazi intenzitását úgyis csak a publikummal való interakcióban érheti el. Várom már nagyon. Július 12-én, szombatról vasárnapra forduló hajnalon lesz a bemutató.

Reméljük, még hatályos a kijelentésed: „közönségünk volt, van, lesz, és nem rajongóink” kijelentésed! Ezt kívánjuk Nektek az új project folyamán is, közönséget! Köszönjük a gyors reakciót, és az interjút.

Örülök, hogy gondoltatok ránk, a legjobbakat kívánjuk a PartyNews-nak!