Öt perc Joy Orbison-al

Nemrégiben tartották meg az Igloofest-et, amin Joy Orbison is fellépett, igen emlékezetes szettet játszván a hóban taposó embereknek. Orbison két órás szettje igazán kellemes, lélekkel teli house volt, gyönyörű végigkúszó bassline-nal . A XLR8R weboldal készített vele egy rövidke interjút, melyben szó esik arról, hogyan is érte a hír, hogy egy óriási nagy hóviharban kell játszania, Carl Craig felé való csodálatáról, és a 2013-as év sikereiről is mesélt a lapnak.

Ne feledjétek ma este az A38 Hajón Orbison!https://www.facebook.com/events/277528959077696/?fref=ts

Most játszol először az Igloofest-en?

Igen, sőt, valójában ez az első alkalom, amikor Kanadában játszom.

Joy+OrbisonÉs eddig hogy tetszik Kanada?

Eléggé intenzíven kezdett nálam Kanada. Amint megérkeztem, másnap már el is kezdett esni a hó. Majdhogynem hóvihar volt. Ha Angliában lenne ilyen idő, tuti káosz alakulna ki.

Meglepődtél azon, hogy az időjárás ellenére mennyien jöttek el a fesztiválra?

Abszolút. Ha Angliában lett volna egy hasonló rendezvény (persze hasonló időjárással), tuti elmaradt volna.

Hideg volt a DJ pultban?

A generátorok egész jól működtek, de azért a kezem és a lábaim egy kicsit fáztak. A színpad menedzsere még készített is nekem egy kesztyűt; a szettem közepén jött, és adott egy párat, aminek az ujjai le voltak vágva.

Sokat játszol szabadtéri rendezvényeken?

Nem igazán. Volt néhány olyan fesztivál az Egyesült Királyságban, amik szabadtériek voltak.

Van valami különbség abban, ha szabadtéren játszol? Másképp játszol, ha nem egy club-ban kell éppen?

Azt hiszem igen. Voltak olyan zenék a mostani szettem alatt, amik kissé ironikusak voltak (figyelembe véve a körülményeket), pl. „Lovelee Dae” Blaze-től, vagy egy másik track is, aminek a dalszövege az „I Feel The Heat” szöveget tartalmazza. Nagyon meglepődtem, milyen izgalomba jöttek tőle az emberek. Azóta is csodálkozom, hogy bírták energiával! Egy ponton eléggé őrült volt a hangulat, de szerintem tudta a közönség, hogyha nem őrülnek meg akkor és ott, tuti megfagytak volna. Remek volt. Sokkal jobban reagáltak az emberek, mint ahogy azt vártam.

joy-orbison-in-leedsMi volt a kezdő zenéd? A dalszövegnek valamiféle köze volt 1962-höz.

Ez egy Gregory Porter dal volt egy másik verzióban, mint amit Theo Parrish játszott előttem. Szeretek ehhez hasonló zenékkel kezdeni egy szettet, egy olyannal, aminek lelke van. Az ilyen zenék megfelelő lelkiállapotba hozzák az embereket, persze mindezt játékosan – szerintem több értelme van ennek, mintha egyből büntetném az embereket. Persze ez nekem is jó, kényelmesen érzem magam egy olyan kezdőzene után, amit nagyon szeretek, így sokkal jobban bele is tudok rázódni én is.

Játszottál az este folyamán egy Junior Boys edit-et is, szereted őket?

Igen, nagyon kedvelem a munkásságukat. Amit játszottam, az egy Carl Craig edit, és imádom Carl Craig-et, mindig is nagy hatással volt rám. Szerintem ő a legjobb remix készítő a világon, nagyon nagy hatással van a zenei világomra, az elején pedig észre sem vettem. Érdekesek a zenéi, unalmassá tud válni az olyan zenék hallgatása, amik a fel és le sémát követik, de az ő módszere eléri, hogy megragadja az embereket és nagyszerű hangulatot alakít ki általa. Ha például én próbálnék egy ilyen zenét készíteni, és megfogni vele az embereket, nem lenne valami egyszerű, de ő tökéletesen csinálja.

Nagyon sokat aktívkodtál az EQ-val a fellépéséden. Szerinted ez egy olyan dolog, ami fontos a figyelem megtartásának érdekében?

Véleményem szerint igen. Persze mindig meg van az a kis félsz, hogy talán már néha sok is. Szeretem azt az érzést, amikor te irányíthatod egy zene néhány pontját azért, hogy megtartsd az embereket. Néhány zene eléggé sablonos, és nincs meg bennük az a plusz, ami az embereknek kell, szóval jó érzés irányítani ezt. Az egész csak a basszusról szól, nem? Megtartani a kiállást, vagy éppen elereszteni azt.

Vége lett a 2013-as évnek, mik vannak terveid és céljaid erre az évre?

Sokkal jobb évet szeretnék, mint a tavalyi volt. Ez vitt előre mindig is a munkám során.

Mi tehetné jobbá az előző évedet?

Nagyon sokat játszottam tavaly, de még többet szeretnék ebben az évben – minél több embert elérni, és nem csak hittérítősködni (haha), és remélhetőleg egyszer majd tudok olyan emberek mellett játszani, akikre felnézek. Egy ilyen fesztiválon játszani, mint az Igloofest, nagyon jó érzés, remek DJ-k mellett játszhattam, mint pl. Oneman, na meg persze maga a fesztivál egy különlegesség. Nem sok olyan helyen játszottam eddig, ahol a DJ pultból gyönyörű a kilátás (mint amilyen a fesztiválon volt). Hihetetlenül jó volt!

Forrás: XLR