Optiv és BTK Interjú

Elérkezett a Bladerunnaz ideje is. A “tizenötödikVIRUS” apropóból készített első interjúnk , most pedig következzen az Optiv & BTK páros. Kellemes szemezgetést, és jó bulit!

Mindketten már évek óta aktívan tevékenykedtek a drum & bass szcénában . Honnan jött az ötlet, hogy közös munkára “vetemedjetek” ?

Elég közel élünk egymáshoz, barátok vagyunk, illetve és a közös érdeklődési kör miatt logikus lépésnek tűnt a közös stúdiómunka. Azóta vissza se nézünk : )

-_psdMkg6HM

Hamarosan Budapesten léptek fel. Mit tudtok a magyar művészekről, Budapestről?

Chris.SU, Jade és Mindscape – mindannyian elismert producerek, minőségi munkákkal. Szeretjük a magyar vonalról származó drum & bass zenéket, és Budapest pedig tényleg egy remek város a bulizásra!

Melyik a kedvenc Virus kiadványotok, ha csak egyet lehet választani?

Optiv: Ed Rush & Optical – The Medicine / Punchbag (VRS001), vagyis az első Virus kiadvány. Teljesen eldobtam az agyam , amikor először meghallottam! Olyan hangzása volt, mint azelőtt semmi másnak!

BTK: Ed Rush & Optical – The Creeps LP (VRS003LP). Igazából messze ez a kedvenc drum & bass albumom, és az első vinyl vásárlásom is. A “Resurrection” című szám hatására szerettem bele a drum & bass-be!

Milyen érzés volt anno, hogy albumotok a világhírű Virus gondozásában jelenik meg?

Óriási megtiszteltetés volt, amikor Optical felkért minket erre a feladatra. Igazából Ed Rush-ra és Optical-ra is hősként tekintünk, és tényleg úgy érezzük, hogy mi is a Virus család részei lettünk. Még tetoválásunk is van, nézzétek meg a Facebook-on

Milyen terveitek vannak a következő hónapokra? Fellépések, producer munkák, kiadványok?

Járjuk a világot, Amerikától egészen Új-Zélandig játszunk majd a következő hónapokban. Dolgozunk egy következő albumon, illetve EP-ken más – más kiadók számára, ami meglehetősen sok studió munkával jár a mindennapokban. Nézzetek rá a megjelenésekre ezeken a helyeken: Shogun Audio, Blackout Music, Red Light, Dutty Audio, Playaz, Virus, Dispatch, Dom & Roland Productions.

Mi a véleményetek a drum & bass fejlődéséről , ha az utóbbi évekről beszélünk?

Szeretjük azt, ahol jelen pillanatban tart, illetve amerre halad. Sosem volt még ennyire sokszínű, mint manapság!

Ki véleményetek szerint a legnagyobb felfedezett 2013-ban?

Optiv: Audio.
BTK: Szintén Audio : )

https://www.facebook.com/djbtk

http://www.discogs.com/artist/Optiv+%26+BTK