Moshic: “A progressive house halhatatlan”

A progressive house sötét oldalának izraeli képviselője, Moshic lép fel holnap a Cinema Hall-ban a Frisky Showcase keretein belül. Éppen hogy elértük telefonon, mielőtt felszállt volna a Budapestre tartó járatra. Interjú következik.


Szerinted a progressive house a jelen, a múlt, vagy a jövő zenéje?

A progressive house halhatatlan. Ez az egyetlen olyan elektronikus zenei irányzat, amit kombinálni lehet más zenei műfajokkal és stílusokkal. A progressive house így egyértelműen a jövő, a múlt és a jelen is egyben, és ugyanezt a varázst éreztem akkor is, amikor elkezdtem az egészet.

Egyedi, sok helyen sötét tónusú house az igazi gyengéd. Még mindig hozod a formád, vagy kacsingatsz más irányokba is?

A sötét jelleg abszolút az én ismertetőjegyem, és mindig az is fog maradni, hiába próbáltam próbára tenni magam más stílusokban, a végén úgyis mindig a Moshic style győz. : )

Mióta is pörögnek kezeid alatt a korongok?

2003-ban kezdődött a karrierem.

Hol a legnyitottabbak az emberek, ha a zenéről van szó?

Szerintem Kelet-Európa – beleértve Magyarországot is – a legnyitottabb az elektronikus zenére, különösen a sötétebb oldalra. ; )

Hol tart Moshic a spirituális dolgokkal való tanulásban?

Spirituális emberek tartom magam, és tudom, hogy van egy Isten, aki minden egyes lépésünket irányítja és a legapróbb teremtményeket is ő eteti ezen a világon. Nincs is annál spirituálisabb, mint amikor a zene által fejezem ki a lelkem mondanivalóit.

moshic1_

Milyen aktualitásai vannak most Moshic munkásságának?

Jelenleg a következő albumomon dolgozom, és nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb adaggal növelhetem a zenei repertárom.

Sokan emlegetik, hogy problémák vannak az e-zenei szcénán belül. Moshic szerint mi a legkardinálisabb gond?

A legnagyobb probléma szerintem az, hogy a pénz irányítja a digitális zenevásárlást, ami miatt az igazi underground művészek szinte kiszorulnak és nem kapják meg azt a figyelmet, amit évekkel ezelőtt. De most ne foglalkozzatok a problémákkal,

Get Frisky w/ Brian Cid / Moshic / Ingo Vogelmann / Stas Drive