Moonline Interjú

Manapság elég sok idődet a kiadótok – Radio City – ügyeinek intézésével töltöd. Mi hír a kiadó háza táján?

Hamarosan elérkezünk a 20. megjelenéshez, mely fordulópont lesz a kiadó hangzását illetően. Eddig a régebben kezdeményezett zenék jelentek meg és így főképp a dallamosabb progressive hangulat uralkodott nálunk,de elérkezettnek látjuk kiegészíteni a kiadó profilját a mai trendeknek megfelelően. Mivel eddig se volt jellemző ránk az egy hangzás képviselete hisz Shootie és én is színes egyéniségek vagyunk ezért szeretnénk szinte minden stílusban képviseltetni mind magunkat mind a kiadó megjelenéseit. Nemcsak hangzását illetően lesz fordulópont a 20. megjelenés ugyanis az eddigiektől eltérően nem hazai, hanem egy romániai csapat zenéje jön ki a kiadónál. Zig Zag Collective a csapat neve kik a balkáni hangzások nagymesterei de természetesen készült rá hazai remix a Monkz-tól valamint Shootie legújabb projectje is elindul ami nem más mint a CableTone project. Továbbiakban House – Tech House megjelenések várhatóak nálunk és kijön a Radio City mix is hamarosan digitális formában.

Info:
http://www.myspace.com/zigzagcollective

Az utóbbi évben a Monkz ismét beleerősített, komolyabb megjelenés várható a csapattól?

Igen a srácok aktívak újra és gyártják a zenéket ezerrel. A napokban jelenik meg a Spacedisko majd a Parental Advisory mely stílusilag teljesen más és más. Elővesznek 1-2 régi nagydurranást is azaz a Goggles-t valamint a By Your Side-ot és új remixekkel karöltve újra hadjáratukra indulnak a nagyvilág meghódításáért.

264496_232946600057311_4812926_n

A kiadók esetében mindenki a promóciót említi nagyon fontosnak, Facebook, Myspace, vagy épp a Twitter jelentőségét emelve. Érdemes ezekkel az oldalakkal foglalkozni?

Természetesen hisz szinte mindenki jelen van ezeken a közösségi oldalakon, ráadásul ingyenes ami egy szárnyait bontogató kiadó esetében roppant előnyös. Hatását illetőn csak magamból tudok kiindulni, de biztosra veszem ha jól van kezelve a felület akkor mindenképp érdemes.

Minden előadó változik és ez így helyes, neked is voltak korszakaid, ott volt a Debut vagy épp a Chriss-el közösen készített Live album és a turné. 2009-ben mi lesz Moonline „nagy durranása”?

Lesz Radio City mixlemez, mindemellett rengeteg promo mix a közönségnek amikben kiélhetem sokszínűségem. Jön az új project az Acorn mely a produceri oldalam tech -house vonalát mutatja be. Szerencsére nagyon nagy a kedv mindenhez, a fellépéseimre nagyon készülök ami az újításnak köszönhetően újra hatalmas élvezettel van részemről és azt tapasztalom, hogy a közönség is nagyon élvezi ezt a felállást amit egy laptop és egy midi controller segítségével mutatok be. Végre kiélhetem kreativitásom : )

Példát mutatva társaidnak, de akár a patyzók számára is nemrég egy nemes kezdeményezés mellé tetted le a voksodat és több hazai lemezlovassal együtt te is gyűjtötted a szemetet egy folyó partján. Fontos a környezetvédelem számodra?

Nagyon fontosnak tartom környezetünk megóvását hisz jövőnk nagyban befolyásolja. Sajnos a mai világban rengeteg a szennyeződés a méreg és mindezt az emberiség képzi. Remélhetőleg ezek a megmozdulások példát mutatnak.

A videót itt tekinthetitek meg.

http://www.alternativenergia.hu/wp-content/themes/alternativenergia/videok.php?videoid=22

Tavalyi évben a Mahasz-nál az év felfedezettje lettél. Jesziék nem csúsztak el vele pár évet?

Sose késő 🙂  eddig a közönség szavazatai alapján lettem többször is felfedezett de ez most szakmai volt és ez nagyon jól esett!

1472943_698865563465410_1870475110_n

Említetted a laptop-ot. Kényelmi vagy funkciós oka van, hogy ezt választottad?

Megmondom őszintén, hogy a bakelit után a CD-vel való Dj-zés nekem nagyon unalmassá és egyszerűvé vált. Betettem 2 db Cd-t és még a sebességet se kellett beállítani hisz azt már az elején meg lehet fejteni, hogy is van annak a trükkje.  Ennél a felállásnál rengeteget kell foglalkozni a fellépések előtt a programozással egy profi szett eléréséhez ami több napot is igénybe vehet. Mivel rengeteg funkció adott így nekem ez sokkal izgalmasabb. Korábban se összeállított szetteket prezentáltam se a Cd se a Bakelit korszakban így itt az improvizálás rengeteg lehetőséggel párosul és ezt az évek alatt csak fokozni lehet majd hisz naponta van új ötlet.

Mi az aktuális heti top 5 felvétel ami lázba hoz?

Dominik Eulberg – Sansula – (Max Coopers Lost In Sound Remix)
Jon Hopkins-light through the veins (Ewan Pearsons downtown lights remix)
Glenn Morrison – Orange Glow (Charlie May Remix)
Zig Zag Collective – Vlahia
Marc Poppcke and Virginia – See my eyes (Sei A remix)