Marusha: “A Rave örökre megváltoztatta az életemet”

Augusztus 20-án kerül megrendezésre a Members Of Mayday, ahol is a Love Parade és a Mayday alapítóin felül fellép a hazai szcéna szíve-java, vagy említhetnénk a DJ Misjah, a Dr. Motte és Westbam neveket. Marusha Gleiss, a 90-as évek szexszimbóluma most ismét Magyarországra látogat, előtte pedig beszélgettünk egy kicsit, és felidéztük a múltat. Interjú következik.


Hogy kerültél bele ebbe a Love Parade/MayDay körbe? Mert ugye már az első rendezvényeken ott voltál.

Nem volt különösebb oka annak, hogy bekerültem ebbe a körbe, egyszerűen csak meginvitáltak, hogy csatlakozzak ezekhez a nagyszerű eseményekhez.

Magyarországon mikor léptél fel először? Azóta számtalanszor bejártad már a legnagyobb hazai klubokat és rendezvényeket, szerinted mi változott, mi fejlődött és mi fejlődött vissza a magyar elektronikus zenei életben?

Ha jól emlékszem, az első magyarországi bulim a 90-es évek közepén volt. Azóta az elektronikus zene fejlődött Magyarországon csakúgy, mint a többi más országban is. A végén úgyis az számít, hogy ki milyen stílust szeret. Miközben járom a világot, azt látom, hogy minden egyes országnak meg van a sajátos elektronikus zenei ízlése. Emiatt izgalmas az egész még mindig számomra.

A Somewehere Over The Rainbow nagy áttörést jelentett a karriered számára, de szerinted melyik a legjobban sikerült számod, a legnagyobb slágered?

Ha visszatekintek az elmúlt 25 év track-jeire, amiket én csináltam, akkor sajnos nem tudok kiválasztani egy speciálisan tetsző zenét. A nevem mindig is ezekhez a zenékhez fog kötődni, és még mindig szeretem őket.

A zene szeretete minden akadályt áthidal, mindent legyőz? Vagy mára már a pénz fontosabb?

Ha a zeneiparban a pénz irányítana mindent, akkor az elmúlt pár évben a zene egyáltalán nem változott volna semmiben. Mindig is lesz olyan művész, aki mindenféle nagy kiadó segítsége nélkül ismertté tud válni azáltal, hogy csinál egy igazán innovatív zenét. A történelem bizonyította már ezt…

Várhatunk újabb kislemezt, dalt vagy albumot tőled a közeljövőben?

Igen, már dolgozom is pár projekten.

Sokak számára a techno közösségből a kilencvenes évek szexszimbóluma voltál és vagy mai napig. Ezt te hogyan élted meg? Jöttek szerelmes levelek, átszellemült rajongók, randimeghívások, vagy inkább a háttérből csodáltak?

Tudsz titkot tartani?… Igen?… Én is. 🙂

MARUSHA_02-2

Régen minden jobb volt?

Nem gondolok sokszor vissza a múltba. Ha túl sokat gondolkozol rajta, akkor a jelenben valamit biztosan elszalasztasz. Mindig azt tanácsolom a barátaimnak, hogy soha ne hasonlítsák össze a múltat a jelennel. Minden mozgásban van, és nap mint nap változik. Egyik nap sem ugyanolyan, mint az előző. Ez teszi az életet izgalmassá és kihívóvá. Csak bíznod kell!

Ha választanod kellene, akkor mi volt eddigi életed legnagyobb/legjobb fellépése?

Karrierem során fellépések ezrein vagyok már túl a világ több különböző országában. Számos olyan fellépést tudnék mondani, amikre szívesen gondolok vissza. Ezek nem a bulizó emberek mennyiségéről vagy az esemény vagy fesztivál nevéről szóltak, hanem ez inkább a helytől és az adott ország közönségétől és kultúrájától függ. Ezért is különleges ez az egész számomra.

A Rave akkor mos egy stilus, egy helyszin, vagy egy életérzés?

A Rave örökre megváltoztatta az életemet. 🙂

Mit üzensz a magyar rajongóknak?

Az élet nagyon rövid, úgyhogy merd megtenni azokat a dolgokat, amikről mindig is álmodtál, mert később lehet, hogy megbánod, hogy nem tetted meg, de akkor már lehet túl késő lesz.

[divider]Members of Mayday w/ Dr. Motte & Westbam, Marusha and DJ Misjah[/divider]

11796377_892157330831566_5097942313306075002_n