Marco Faraone Interjú

A hazánkban nappali bulizásra csábító nyári Cinematiné után újra közös projektbe fogott a Cinema Hall, a Hi!Fly és a Badgirls. Október 22-én Audiofly vendégszereplése mellett egy igazi vehemens olasz lemezlovas is kapcsolódik a line-uphoz. Marco Faraone a fiatalember neve, jó lesz megjegyezni ( még a mostani tudásunk mellett is ). Kiváncsiak voltunk, elkaptuk hát egy interjúra.

Mesélj nekünk az első fellépésedről… Igaz a hír, hogy mindössze 14 éves voltál, mikor ez történt?

Egyszerűen egy csoda volt! Az első “hivatalos” fellépésem a szülővárosomban Toszkánában történt (Lucca). Csak vinyl-en játszottam és csak hip-hop-ot, szóval legalább két teljes lemezestáskát cipeltem magammal az eseményre. Nagyon fiatal voltam, mindössze 14 éves,szóval egyetlen esélyként, az édesapámat kellett megkérnem, hogy vigyen el a fellépésemre, aki egyébként egy óriási zene rajongó és dj, még a 80-as évekből. 🙂  Iszonyatosan izgatott voltam, mivel ez volt az első lehetőségem, hogy dj-ként a szobám falain kívül is bizonyítsak.

Mikor vásároltad az első lemezedet?

Az első hip-hop lemezem a következő volt:  SPECIAL ED – I GOT MADE (1989) House-t körülbelül 2006 környékén kezdtem el játszani, és direkt a régebbi típusú dolgokra koncentráltam akkoriban. Az első house lemezem Jaydee – Plastic Dreams című szerzeménye volt.

 Nagyon gyorsan fejlődött a karriered az utóbbi időszakban…  Desolat, Moon Harbour, Drumcode, Get Physical Music, Sci+Tec, Truesoul, Cècille, All inn, Break New Soil, Four:Twenty, Catwash, Be As One …. Mit gondolsz, melyik kiadványod durrant a legnagyobbat, és  melyik határozta meg döntő módon a karriered alakulását?

Ha választanom kellene egy EP-t, amely befolyásolta karrierem, akkor a StrangeNeighbours EP-t mondanám (2010, Moon Harbour). Ezután a megjelenés után “kinyíltak az ajtók” fellépések, új kapcsolatok és megjelenések tekintetében.

 Számos klubban megfordultál már szerte a világban, csak hogy irigykedjünk:  Panorama Bar (Berlin), Cocoon club (Frankfurt), Bloc (Barcelona), Sankeys (Ibiza), Tenax (Florence). Melyik volt a kedvenced, és miért?

Minden klub más és más, illetve mindegyiknek megvan a maga, különleges atmoszférája. A hely, ami a legkülönlegesebb volt számomra, kétségtelenül a berlini Panorama Bar. Az atmoszféra, a közönség, a hangrendszer… Ott tényleg úgy éreztem, bármit játszhatok, a közönségnek elképesztő reakciója volt bármely zenémre. Egyszerűen ki sem tudom fejezni szavakkal, oda el kell mennetek és saját magatoknak kell átélni az egészet! Ezen felül még a legendás Café D’anvers-ben érzem magam leginkább otthon, Belgiumban, ahol kiépítettem rezidenciámat és dolgozom egy érdekes projekten!

Melyik volt a legnagyobb megtiszteltetés az életedben?

Mindig a következő fellépés, a következő kiadvány, és a következő utazás…. a következő élmény!

Mit várhatunk Tőled este, a Cinema Hall-ban, Budapest-en? Előre készülsz a szetteddel, vagy a hangulatra bízod magad?

A munkám abból áll, hogy lemezeket játsszak és szórakoztassam az embereket, szóval a célom egyértelműen az, hogy minél több mosolyt csaljak a közönség arcára : ) Sosem tervezek előre, mindig csak lemegyek a klubba, ráhangolódok a közönségre, és ezután döntöm el, melyik irányba haladok tovább. Minden klub, minden helyzet más, én pedig sosem játszom ugyanazt a zenét… Végeredményképpen pedig nagyon várom már a találkozást a magyarokkal. Nagy buli lesz ezt megígérhetem!

Alig várjuk…

https://www.facebook.com/events/209111202599584/?fref=ts