Magyarinvázió a láthatáron: Crazibiza

Tommyboy, Agebeat, legyetek üdvözölve a DMCWORLD-ön! Magyarország „a házban” –  meséljetek, honnan indult ez a zenei utazás? Hogy került a zene az első helyre nálatok?

Tommyboy : A zene mindig is nagyon speciális helyet foglalt el az életemben. Minden a régi kazettákkal kezdődött, a bátyáim lemezgyűjteményével, akármi jöhetett Barry White-tól a Fleetwood Mac-ig. A „fekete zene” felfedezése a Kool and the Gangtől a Gang Starrig, aztán minden, ami hip hop, R&B, soul & funk. Nagy lemezgyűjtő voltam, képes voltam Londonba, Frankfurtba vagy akár New Yorkba is elutazni, hogy rátaláljak a legforróbb, kiadatlan spéci korongokat, bootlegeket. A gyűjteményem (több mint 15 ezer lemez) még mindig ott van a stúdiómban és tartja bennünk a lelkesedést, mialatt dolgozunk.

Mikor találkoztatok először, és hogy jött az ötlete a közös stúdiózásnak?

Három évvel ezelőtt találkoztunk először, miután Agebeat küldött nekünk egy demót. Akkoriban én voltam a PornoStar A&R-osa. Felvettük a kapcsolatot, aztán csatlakozott a stúdiónkhoz, lecserélte a PC-jét Mac-re, végül Budapestre költözött Dunaújvárosból. Én csináltam a saját ‘Old School’ house produkcióimat, ő pedig inkább a trance és a progressive iránt érzett elhivatottságot. Néha poénkodtunk a stúdióban, s összemixeltük az ötleteinket. Izgalmas hibridek születtek, de megmaradt bennük a funky. Az első trackünk, a Spinning Around (ami 6 hétig volt No.1 a Beatport House listán) egy szimpla poénnak indult, amit két óra alatt raktunk össze. Óriási sikert aratott, ahányszor csak feltettük, úgyhogy végül úgy döntöttünk, hivatalosan is kiadjuk egy új álnéven.

Mondj valamit nekünk a magyarországi klubszcénáról! Mennyire népszerű 2012-ben ez a műfaj nálatok?

Magyarországon hatalmas és szeretetteljes otthonra lelt a dance és az undeground zene. A legtöbb top DJ azért imádkozott, hogy játszhasson egyszer Magyarországon az „aranykor” idején. Mindenféle zenei stílus megtalálható nálunk a drum & bass-től a technóig, house-ig, trip hopig, ami kiváló táptalaja a fejlődésnek. A rádiók zenei kínálata is rendkívül széles, rengeteg alternatív stílus szerepel a játszási listákon. A house szcéna fantasztikus, ennek köszönhetően van nálunk olyan sok fiatal tehetség manapság, mint pl. a Muzzaik, Belocca, Jay Lumen, Lauer & Canard, Soneec, és még sorolhatnánk.

Mi jelentette számodra az első igazi áttörést a zeneiparban?

Mindenképpen az 1998-as Hungarian DMC Championship, amit megnyertem. Csapatként bekerültünk a világbajnokságba, amit a Ministry of Soundban rendeztek, olyanok társaságában, mint Qbert és hasonlók.

Egy újságíró egyszer így jellemezte a zenédet: végy egy régi vinylt és újítsd fel benne a „koszt”. Te hogyan írnád le a saját stílusodat?

Ez tulajdonképpen teljesen így van. Én vagyok a „samplerista”, Agebeat pedig a zenészvonal. Mindig figyelünk az arányokra. A minőségre és a játszhatóságra egyaránt fókuszálunk.

Mi a jelenlegi top 10-es játszási listátok?

Leginkább saját anyagokat játszunk Ableton Live-val, kitekerjük, megcsavarjuk őket, samplerezünk, filterezünk, majdnem pontosan úgy, ahogyan a stúdióban is tesszük. Az új trackek és remixek egyenesen a DJ szettjeinkben landolnak, csinálunk kimondottan ilyen alkalmakra való „eszköztárat” és acapellákat is. Az utóbbi hétvégéken például ezekből dolgoztunk:

Crazibiza  – Banana Pop
Milk & Sugar – Via Con Me (Crazibiza Remix)
Crazibiza & Olav Basoski – On the Run
Darryl Green feat Shena – The Tears in My Eyes ( Crazibiza Remix )
Crazibiza – Take Control (Babysitters & Jazzy Rossco Remix)
Dj Dan – House All Night (Crazibiza Remix )
Lookback – Sudo (Crazibiza Remix)
Sean Finn – Show me Love ( Crazibiza Remix )
Tanja La Croix – It’s Like That (Crazibiza Remix)
Deadmau5 feat. Billy Newton-Davis – All I Ever Want (Crazibiza Remix)

2011 iszonyatosan nagy duranás volt számotokra. A trackjeitek olyan válogatásokon jelentek meg, mint például a Ministry of Sound, a Hed Kandi, a Space Ibiza vagy a Pacha Ibiza. Mi volt a 2011-es év zenéje szerintetek?

Még mindig játsszuk két tavalyi remixünket. Az egyik a Muzzaik – Feelin-je, a másik Mike Newman – Lady-je. Még mindig nagyon frissen hatnak, egyszerűen nem tudjuk megunni őket. Mi csak táncparkett-orientált trackeket csinálunk, mert azt szeretjük, amikor az emberek élvezik a zenét, amit játsszunk.

Melyik a legnagyobb zene, amit valaha játszottál?

Hopsz, ez egy nehéz kérdés. Nagyon hosszú lenne a lista. De.. Mr. Fingers – Can You Feel It-je biztos, hogy valahol a lista elején lenne.

Köztudott, hogy szeretitek Kylie-t, George Bensont és Madonnát, szóval ha visszarepülnénk az időben, mi lenne a Crazibiza Back To Mine 10, amit bevetnétek egy partin?

Marvin Gaye – What’s Going On
Tears for Fears – Everybody Wants To Rule The World
Hall & Oates – Can’t Go For That
Patrick Cowley  – Menergy
New Order  – Blue Monday
Fleetwood Mac – Little Lies
Double 99 – RIP Groove
Chic – All American Girl
Simple Minds – Don’t You
Kool & The Gang – Summer Madness

Mi mindennel rukkoltok még elő 2012-ben?

Pontosan nem is tudjuk. Most is dolgozunk heti 2- 3 remixen. Sok dolgunk van, ami tavalyról és az idei év elejéről elmaradt, és persze tucatnyi új anyag is ki fog jönni valamikor.

Kiket tartotok most a legjobb producereknek a világon?

Minden stílust figyelünk, így nagyon sok tehetséges újoncot respektálunk is. Pl. Skrillex, Nicky Romero, Lifelike, Maceo Plex, Martin Dawson, stb. Itt is igen hosszú lehetne a listánk.

Élve vagy halva – ki az az öt zenész, akit meghívnátok egy gulyásra?

Nile Rogers
Patrick Cowley
Jacques Le Cont
Daft Punk
will.i.am

A legjobb klub, ahol valaha is játszottatok?

Csak nemrég – tavaly nyáron – kezdtük a Crazibiza Live projektünket, de az egyik legelső hely, ahol felléphettünk, a bulgáriai Bedroom Beach biztos, hogy a legjobbak közé tartozik.

Mondjatok valamit a stúdiófelszerelésetekről!

Van két iMac27, egy Micro Korg, egy Akai APC40 sampler, amit szintén használunk a live-hoz. Imádjuk az Abletont, de néha megpiszkáljuk a Logic-ot is.

Nem biztos hogy jót tesz az imídzsnek, de a Crazibiza igazán szereti a…

Family Guy-t

Melyik remixre vagytok a legbüszkébbek?

Mindegyikre nagyon büszkék vagyunk. Az egyikkel különösen sokat dolgoztunk… ez a Joey Negro  – Must Be The Music-ja volt, a Z Recordsnál.

Végezetül… melyek lesznek a legnagyobb nyári bulik, amiket már nagyon vártok?

Azokat a helyszíneket várjuk leginkább, ahol még nem jártunk. Ezena  nyáron ellátogathatunk például Hong Kongba, Dubaiba, Balira, Ibizára és néhány nagyvárosba az Egyesült Államokon belül is. Emellett természetesen alig várjuk, hogy visszatérhessünk azokba a klubokba is, ahol már korábban játszottunk tavaly.

http://crazibiza.com

http://www.myspace.com/crazibiza