Luca Bacchetti Interjú

Szeretnénk egy kicsit jobban bemutatni a magyar közönségnek, annak, aki esetleg még nincsen tisztában a karriereddel. Mikor kezdted a zenélést? 

A rádiózás 12 évig volt a szerelmem, aztán 2001-ben kezdtem el zenéléssel foglalkozni. A nagy “áttörésemet”  2006-ra saccolnám…

Kijelenthetjük, hogy szinte az egész világot beutaztad azóta. Melyik volt a kedvenc fellépésed? Várj, inkább … melyik volt a legrosszabb?

Nem volt különösebben olyan fellépésem, amely rossz élményként ragadt volna meg bennem. Viszont múlt nyáron egy elég bizarr dolog történt velem Ibizán, mégpedig aSankeys-ben. Teltházas bulin léptem fel, a tánctér zsufolásig volt emberekkel, iszonyatosan nagy buli volt, szinte tapintani lehetett a “pozitív energiákat”. Egyszer csak Solomunmanagere felbukkant és azt kérte tőlem, hagyjam egy kicsit játszani még Solomun-t, aki előtte már három órát pakolt. Kicsit csalódottan adtam át neki újra a pultot, feltéve az utolsó lemezemet… Két számot játszott összesen le, amivel teljesen kiürítette a táncteret, és magát a klubot is! Húsz perc után konkrétan bezárt a hely. Igazából ez az egész történet nem kimondottan egy negatív élményként éltem meg, csak egy jó lecke volt az ego különös játékára : )

Luca-Bacchetti-01-smallerOlaszországból származol, de Spanyolországban élsz. Mi a különbség a spanyol / olasz mentalitás illetve más országok mentalitása között szerinted?

Szerintem nincsenek nagy különbségek. Egy biztos: mindenhol szeretnek bulizni : )

Honnan szerzed be a kedvenc olasz ételeidet? Mivel az teljesen egyértelmű számunkra, hogy egy vérbeli olasz művész nem szívesen mond le a kulináris élvezetekről….

Na, igen! Ez az egyetlen dolog, ami iszonyatosan hiányzik a turnék alatt. És ez a titka annak, amiért sok helyen kiemelkedő teljesítményt nyújtunk : )

Ki a kedvenced az olasz elektronikus zenei szcénából? Van aki inspirál téged?

Nagyon sok olasz művészt emelhetnék ki, de az inspirációt mindig különböző helyekről szereztem be. Nem csak techno-n és house-on nőttem fel, hanem más stílusok is jelentősen befolyásolták  ízlésemet. Ha valakit mégis ki kellene emelni az elektronikus zenei szcénából, akkor Tuccillo-t nevezném meg.

Endless néven működtetsz egy meglehetősen új kiadót. Mesélj nekünk egy kicsit a kiadó körüli munkáról! Hány emberrel dolgoztok együtt és mi a pontos koncepció?

Az Endless olyan mint egy játék, és pont úgy szeretném működtetni, mintha csak játszanék… Rengeteg móka és szenvedély van benne! Hárman dolgozunk közösen a csapatban, és eddig csak az én szerzeményeim jelentek meg rajta… de nem sokáig! Nincsenek szabályok, nincsenek tervek, minden jöhet, ami “elkényeztetni a fülemet” 🙂

Kiadványok, két mix album, számtalan remix… Min dolgozol manapság? Várhatunk idén még új megjelenéseket Tőled?

Jelenleg az Endless részére tevékenykedem, ugyanis várható egy új single, amit 2014-ben tervezünk kiadni. Továbbá dolgozunk egy teljesen új projekten is, több zenésszel, amiről sokat fogtok jövőre hallani : ) Ebben az évben egy remixem fog kijönni Lee Burridge kiadójánál az All Day I Dream-nél. Nagyon jó kritikákat kapott ezer különböző helyről, ami miatt fel is vagyok dobva, hallgassátok meg!

Nagyon sokat mosolyogsz a fellépéseid közben, úgy tűnik, élvezed amit csinálsz. Szerinted meg tudod tartani ezt a lelkesedést mondjuk öt vagy tíz év múlva is?

Örülök, hogy ezt mondod, és hogy ez másoknak is “átjön”! Minden dj-nek mosolyognia kellene, hiszen miénk a világ legjobb állása! Csak akkor engedem meg magamnak, hogy ne legyek vidám, ha éppen teljesen le vagyok merülve két fellépés között, az utazásaim során. Hogy mi lesz tíz év múlva? Minden megtörténhet, de remélem, hogy még mindig mosolyogni fogok!

Hamarosan Budapesten fogsz fellépni, viszont ha jól emlékszünk, nem ez volt az első fellépésed nálunk. Milyen emlékeid vannak az előzőről?

Élveztem az előzőt is, és remélem a következő is hasonlóan jól sikerül majd! Nagyon örülök, hogy újra elhívtak játszani… hiszen a közönségeteknek elég jól megy a szórakozás 🙂

A következő fellépéseden – itt nálunk- , Gregor Tresher mellett fogsz fellépni. Az I Love Deep szervező csapat nagyon népszerű Magyarországon, szóval előre garantáljuk Neked, nem lesz egy egyszerű buli : )  Mivel készülsz majd?

Zeneileg biztos vagyok benne, hogy átfogó élményhez jut majd a közönség. Nem szoktam előre készülni a szettjeimmel, hagyom inkább, hogy az ösztönöm irányítson… Igazából inkább Nektek kellene felkészülni rá : )

Köszönjük az interjút

Minden info: https://www.facebook.com/ilovedeep?fref=ts