Lotfi Begi: kárt okoztak Balatonföldvárnak, és a zenészeknek

Továbbra sincs sajtóközlemény a FUN Fest kapcsán, mint megírtuk, elmarad aBalatonföldvárra tervezett nagy hepaj. Mint ahogy azt ígértük, megszólaltattunk pár beígért magyar fellépőt is, akik készségesen válaszoltak pár általános, de sokatmondó kérdésre.

Lotfi Begi

Mikor kerestek meg a szervezők?

LB: Igazából nem közvetlenül engem/minket kerestek meg a szervezők, hanem a manager-ünket. Ő dönt a fellépéseinkről, és nagyjából két hónapja volt a naptárunkban a Fun Fest dátum.

10660152_944009828948598_5917167086661623384_nVolt szerződésed?

LB: Természetesen minden esetben van szerződésünk. Addig semmilyen reklámanyagra nem kerülhet ki a zenekar neve, ameddig nem száradt meg a tinta a papíron.

Ezek után van követelésed?

LB: Sajnos a szervezők egy vis major dologra hivatkozva mondták le a rendezvényt, így nagyon nehéz lenne bármiféle követelést behajtani. Az még jobban fáj, hogy gyerekkorom egyik kedvenc üdülőhelyét próbálják bemocskolni egy nem létező dolog (fertőzés) mögé bújva, amivel sokkal nagyobb kárt okoznak Balatonföldvárnak, mint mondjuk nekünk zenészeknek.

Mit tapasztaltál, nem voltak gyanús dolgok, hogy ebből semmi sem lesz?

LB: Elég régóta vagyok a szakmában, elég sok fesztivál lebonyolításában és szervezésében részt vettem már. Nekem az első pillanattól sántított a dolog. Két héttel a Sound előtt egy ilyen line up-ot összehozni szinte lehetetlennek tűnt. Aztán amikor megjelentek a plakátok, furcsának találtam, hogy nincsenek rajta szponzorok csak média partnerek. Egy ilyen nagy volumenű dolgot nem lehet saját zsebből finanszírozni.

Eközben a FUN Fest háza táján állítólag már megkezdődtek a rendezvényjegy.hu oldalon vásárolt jegyek árainak visszatérítése, amelyet Facebook oldalukon közöltek:

A témával már korábban is foglalkoztunk ITT és ITT.