Levi da Cruz: teljes mellszélességgel beleállunk a szerda estékbe!

Alig pár hete indult útjára a Budapest Szerda elnevezésű, a Tesla-ban minden szerdán megrendezésre kerülő, a hetek origóját célzó rendezvénysorozat. Mint mindig, most is kíváncsian vártuk, mit sikerül tető alá hoznia egy új brigádnak. A magát exclusive-nak, de mégis klubrendezvénynek aposztrofált hétköznapi sorozat nem az égből pottyant le. Komoly háttérmunka előzte meg a brand felépítését, és valóban szuper, hogy végre valaki kimondja, mennyire is szar az EDM hullámait meglovagolni.

Utána jártunk tehát, és mindjárt bele is futottunk első interjúalanyunkba. Levi da Cruz interjú következik.


Mennyire érzitek magatokénak a célt, hogy a budapesti szerdákat is meglehet tölteni minőségi zenével és jó kedvvel?

Ahogy jön a jobb idő, a tavasz, úgy egyre inkább megnő a kedv is, és a mehetnék is, hogy ne csak a hétvége szóljon az önfeledt bulizásról. A szerda pont ilyen, bár több szempontból igen speciális. Személy szerint hiszem, és tudom is, hogy szerdánként is lehet “csodát” csinálni a budapesti éjszakában.

Budapest nagyon speciális helyzetben van. A bulidömping kellős közepén már szerdán elindítható a hét?

Budapest tényleg nagyon különleges helyzetben van, rengeteg a rendezvény, de kevés a felkészült és tapasztalt szervező, és így nagyon kevés az igazán jó buli. Pont ezért nem véletlen, hogy mi a szerdával kezdjük a hetet.

Milyen a zenei felhozatal? Fel van készülve Budapest egy igazán kellemes szerdára?

A zenei felhozatalról annyit, hogy minden szempontból szeretnénk kicsit előremutatók lenni, és nem csak az aktuális Beatport top 40-et letolni. Van egy elég erős irányvonal, de mindig, minden egyes alkalommal a közönséghez kell igazítani az adott pillanatban, hogy mit játszik a DJ. Ha úgy van, akkor elő kell kotorni egy nagyon régi dalt, vagy esetleg egy sosem hallott verziót egy másikból. A közönségünk színes és változatos, így mi is azok vagyunk, hiszen a legfontosabb cél a szórakoztatás.

11044535_817838601622178_397929498883679673_n

Az EDM shit, ha jól tudjuk, teljes egészében kimarad a zenei repertoárból, tehát nem lovagoljátok meg a divat szánalmas hullámait. Mégis, akkor mi a jó vonal egy laza szerdához?

Picit pontosítanék: az EDM az nem house. Az valahonnan a trance-ből lett kissé kommersz módon kicsavarva. Mi viszont maradunk a house vonalnál. Perpillanat is vannak nagyon jó dalok a rádiók és tévék által játszott toplistákban, de amennyire lehet, mi ragaszkodunk az értékálló dolgokhoz, így a house-hoz is. Ezeken a szerdákon a fő irány a deep house, a nu-disco és a táncolható elektronikus zene, amiket esetlegesen nem lehet pontosan kategorizálni. A lényeg, hogy kellemes, de masszív legyen, és mindenképpen szórakoztató.

1510883_801637819908923_8889041102077822015_n

Sokan mondták már, mégis újra előkerül a téma, hogy exclusive, szuper, zseniális… Ez a szerda azonban nem csak erről szól, sokkal inkább a zenei identitás, ami formálhatja majd ezt a közeget. Mit gondoltok, kik lehetnek a leendő látogatók ebben a projectben?

Nagyon sokan azzal próbálják magukra vonni a figyelmet, hogy hangzatos szavakat használnak a buli promóciójánál. Erre én csak annyit mondanék egy már jól ismert magyar közmondással, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Amint már az elején is említettem: a szerda minden szempontból különleges. a Budapest Szerdánál azért is, mert egy olyan csapat talált itt egymásra a szervezőket és DJ-ket illetően, akik már régóta ismerik egymást, de leginkább a fővárosi éjszakát. A szerdai közönség is elég különleges, hiszen aki 8-tól 4-ig csávó és az irodában ül, az nem biztos, hogy teljes mellszélességgel belemegy a szerdai bulizásba, viszont azok, akik kreatívabb munkákkal foglalkoznak, vagy inkább művészek, esetleg a vendéglátásban dolgoznak, itt élő külföldiek, vagy az elektronikus zenére nyitott felsőoktatási intézmények tanulói, azaz egyetemisták és főiskolások, nos, ők igenis célcsoportnak számítanak. Ha életkorra kellene belőni, akkor azt mondanám, hogy 25-40 évesek azok, akik érteni és értékelni fogják ezeket a szerdákat.

552046_402062829848420_1208269867_n

A Tesla Budapest büszkesége. Azért nagy öröm és kihívás lehet itt játszani, akár csak egy pár órát?!

Én személy szerint szerencsésnek mondhatom magam, mert rengeteg helyen játszottam külföldön, de a Tesla  tényleg kihívás. Azt hiszem, az első olyan klub a fővárosban, amibe semmilyen szempontból nem lehet belekötni. Az interiőr design egyszerűen kifogástalan, a fény és a hang kb. a jövőből érkezett, és úgy összességében a koncepció zseniális.

Az elhelyezkedés kiváló, a klub atmoszférája és technikai minősége nemzetközi színvonalú. Jártatok már a Tesla-ban magánemberként? Mit tapasztaltatok?

Igen, először, mint “civil” voltam a klubban, és próbáltam igazi magyarként fogást találni, de nem sikerült. Nagyon nem. Ami nekem különösen tetszik, hogy ez az új szellemiség, ami a klubot körülveszi, egy nagyon jó közönséget vonz magához. Én például nagyon sok olyan ismerősömmel találkoztam, akikkel már régóta nem, mert nem volt igazán olyan hely, ahova szívesen jártak volna.

11041782_817838581622180_4270519827072644798_n

Melyik lesz az a track, amit tuti, hogy felpakoltok?

Nos, a mostani szerda az leginkább a 2005-2015-ről szól, és én inkább a régiek közül válogatok majd, mert nagyon szerettem ebben a korszakban játszani – 2005 körül – és rengeteg klassz élményem van erről az időszakról. Ami nálam biztosan játszik az Murk – Time (Chab Vocal mix).

Egy gyors üzenet?

Ez a szerda (is) nagyon finom lesz, úgyhogy ideje nektek is belekóstolni!!

Itt tudjátok a rendezvényt megtekinteni:

[divider]Budapest Szerda pres.: Club Classics 2005-2015 > TESLA > MÁRCIUS.11. Kazinczy u.21.[/divider]10943774_816381971767841_1748301653900247147_o