Legendás Pillanatok – Kühl Interjú

A Legendary Moments most ezeket szeretné visszahozni egy-egy éjszaka erejéig a jelenbe. Az egyik fellépője az ominózus eseménynek éppen az egyik ilyen legenda, Liquid Trance album megalkotója, Kühl. Ahogy a többiek, ő is sikeresen megőrizte élvonalbeli helyét a hazai szcénában, és mind a mai napig aktív alakítója is az ízlésünknek. Most egy kicsit visszaugrunk vele a hazai partiélet hőskorába…

Hogyan emlékszel vissza a Liquid Trance időszakára? Milyen indíttatás vezérelt anno, amikor ezt a mixet összeállítottad?

Az akkori viszonyok között eléggé úttörő munkának számított. Nagyban hozzájárult a progressive house hazai felfuttatásához és népszerűsítéséhez. Igényes, minőségi hangzás és zenék bemutatása volt a cél. Sokan csak jóval később kerültek képbe zeneileg, és büszke vagyok rá, hogy ezek az emberek ezen a válogatáson keresztül kezdték el értékelni ezt a zenei stílust.

Már akkor is aktív alakítója voltál a hazai partiéletnek. Mi mindent csináltál akkoriban? Hol voltak a legnagyobb bulijaid?

Speed, Flört, Kecel rezidens voltam ebben az időben… Jobbnál jobb bulikon játszottam az említett helyeken és a felejthetetlen hajós bulikon, valamint a Sziget fesztiválokon. Misszionáriusként toltam a stílust. Shootie-val (Draft / Monkz) és D Drumboy-jal készítettünk közös felvételeket.

Mennyiben voltak mások az akkori partik, mint a mostaniak?

Gyengébb volt a technika, de sokszor nagyobb a lelkesedés… Akkor még voltak igazi ikonok… Most is vannak, csak kevesebben.

Nem vagy egy nosztalgiázós típus, ha jól sejtem. Mit gondolsz erről?

Hááát…ez nem egészen így van: az attól függ… az agyonajnározott, kommersszé vált slágerparádé valóban nem mindig passzol a hangulatomhoz, de az egykor innovatív, igényes örökzöldek még mindig megdobogtatják a szívemet.

Miért mondtál igent a Legendary Moments-re?

Mert ez nem csak egy szimpla „klasszik” buli, hanem az a kihívás benne, hogy a szervezők kérésére pont azokból a klasszikusokból kell válogatnom, amelyek a legközelebb állnak hozzám.

Mit fogsz játszani a partin?

Félkemény előremutogatósat a “tegyetek rá” korszakból. (mosolyog)