Kulisszákon innen és túl az I Love Deeppel

Elhivatottság, profizmus, nagyvonalúság és mérhetetlen zene iránti szenvedély: mindez az I Love Deep. Az elmúlt évek alatt igazi minőségi márkává nőtte ki magát a Budai & Vic neve által jegyzett brand. Ez sokkal több, mint egy partisorozat és egy kiadó együttvéve. Stabil és egyre növekvő törzsközönsége és az általa sugallt eszmeiség révén az ILD olyan fogalom, ami példaként szolgálhat arra, hogyan kell és érdemes hozzáállni egy ügyhöz, melynek betűit zászlónkra tűztük. A csapat körül nagy a nyüzsgés, hiszen ezen a hétvégén felbolydul a budapesti éjszaka: indul az új szezon egy megújult, s „fiatal kora” ellenére máris kultikus helynek számító klubban, a DPU-ban. Készüljetek ti is rá a csapat által elárult érdekes kulisszán inneni és túli információkkal!  Eseménydús nyár után egy talán még ennél is izgalmasabb őszi szezon vár az I Love Deepre.

Kezdjük a legaktuálisabbal! Már egy hét sincs hátra a következő bulitokig. Nem kellett volna egy kicsit több pihenőidőt hagyni egy ilyen húzós nyár után?

Igen, immár második éve, hogy a nyári I Love Deepek leköltöznek Siófokra, a Coke Clubra. Idén elég szélsőséges időjárási viszonyok mellett került lebonyolításra a buli (az elsőn 40 Celsius fok, a másodikon 10 fok volt), de elmondhatjuk: az egyik leglátogatottabb rendezvény volt a klub programjai közül. A hangulat meg utánozhatatlan: víz, homok, stb., egy tengerrel nem rendelkező ország részére igazi paradicsom egy ilyen helyszín. Pihenni semmiképp sem kívánunk, legalábbis nem abban a formában, hogy hónapokig nem történne semmi így, a szezon kezdete előtt.

bv03_530

Fred Everything vendégszereplésével startol az új ILD évad. Sok oka lehet, hogy éppen őt hívtátok, de mégis mi volt a döntő szempont, ami miatt őt választottátok?

Az I Love Deepek külföldi vendégeit kiválasztani soha nem volt egyszerű. A műfaj sajátosságaiból adódóan a stílusban tevékenykedők errefelé talán kevesebb publicitást kapnak, így amellett, hogy az álatala játszott zenének meg kell felelenie a sorozat zeneiségének, azt is mérlegelni kell, hogy mennyire kelti majd fel a partira látogatók érdeklődését. Fred Everything mindezen szempontoknak megfelelni látszik, hiszen az igen jól fogadott, két évvel ezelőtt megjelent szerzői albuma után, a neves OM kiadó most induló mix-sorozatának, a Masters első lemezének mixelésére kérte fel. Gyakorlatilag ennek a CD-nek az anyagával érkezik hozzánk, a lemezbemutató turné egyik állomásaként.

Nagyon örültem, hogy Rony Breakert is a line upban láttam, hiszen csaknem abbahagyta a zenélést pár hónapja. Ezek szerint nektek sikerült lebeszélni őt az ez irányú szándékáról?

Nem hinnénk. Nem ez az első alkalom, hogy lehetőséget kap I Love Deepen, és valószínűleg nem is az utolsó. Hogy ez mennyire járult hozzá, hogy meggondolta magát, vagy egyáltalán ezen fellépések mellett mennyire kíván a továbbiakban dj-zéssel foglalkozni, tulajdonképpen indifferens. Annyi biztos, hogy nem csak ezen projekt kapcsán lesz hallható a következő hónapokban Budapesten.

Nigel Snorter a csapat „újonca”. Hogy érzitek, sikerült már beilleszkednie közétek? Van egyáltalán ilyen jellegű folyamata ennek a dolognak? Hogy látjátok?

Talán már  újoncnak sem mondható, hiszen lassan két éve dolgozunk együtt. Tény, hogy a jelenlegi felállásban ő érkezett legutoljára, de erre már senki nem „emlékszik”. Ebből az is kiderül, hogy teljes mértékben sikerült beilleszkednie. Na, nem mintha Nigelnek ilyen gondjai bárhol is lennének! (No, ezen együtt mosolyogtunk! – a szerk.)

Mennyire vagytok hajlandóak kompromisszumokra egymás között, amikor munkáról van szó?

Egyértelmű irányvonalak és értékek mentén dolgozik az egész csapat, most már jó pár éve változatlan formában, úgyhogy nem igazán merülnek fel olyan helyzetek, amikor kompromisszumot kellene kötni.

Már biztosan megnéztétek a felújított, átalakított DPU-t. Milyen lesz? Mit szóltok hozzá?

Az átalakítások többsége a múlt évben a közönség által jelzett, illetve az általunk is észlelt hiányosságok alapján történt. Meg kell azt is jegyezni, hogy már év közben történtek változások, például a hang minőségének javításának érdekében, de a dj pult elhelyezése, illetve a csupa üveg fal miatt szinte lehetetlenség volt minőségi változást produkálni gyökeres építészeti beavatkozás nélkül. A nyár folyamán ez történt meg, egy hangszigetelő fal felhúzásával, illetve a dj-pult áthelyezésével. Bízunk benne, hogy ebben a formában látványosan sikerült javítani a helyzeten. Ezen felül kialalkításra került egy VIP részleg, le lehet ülni pihenni, illetve egy teljesen átépített mosdóval fog találkozni mindenki, aki ellátogat ide akár a nyitóhétvégén, akár a későbbiek folyamán. Egyszóval, az előző csarnok feeling helyett most inkább klubjelleget öltött a hely.

002

Ti például milyen ötleteket adtatok?

Ahogy a fentiek alapján említettük, illetve ami esetleg érdekességnek számít, hogy a dj-pult Budai tervei alapján készült, mind a felhasznált anyagokat, mind jellegét tekintve. Bízunk benne, hogy nemcsak a közönség fogja ezt élvezni, hanem az is, aki épp a pultban dogozik.

Érdekesség, hogy nem csak nektek, de a Lank & Madox-féle Decks In The City-nek is a DPU lesz az új rezidenciája. Mi fogott meg mindenkit ennyire benne?

A Madox & Lank formáció, azaz a Decks in the City projekt menedzsmentjét mi látjuk el, így evidens volt a választás. Illetve ők maguk is több ponton kapcsolódnak a helyhez, illetve az általunk szervezett rendezvényekhez.

Jó dolog látni, hogy Lank kiválása után megmaradt köztetek a jó kapcsolat. Ti mit gondoltok erről?

Ha nem a szakmaiság alapján dolgoznánk és terveznénk, akkor valószínűleg kevés művésszel dolgoznánk együtt. Így aztán a múltban nemcsak vele, hanem bárki mással is bármilyen gond volt, mára, illetve a múltban sem képezte soha egy jó hangulatú buli akadályát. Mindenki hoz rossz, vagy pillanatnyilag jónak tűnő döntéseket, ettől függetlenül viszont senkit nem szabad megfosztani lehetőségektől. A közönségről nem is beszélve.

A nyár jó néhány kellemes élménnyel zárult ILD vonatkozásban. Mégis, melyik volt a legemlékezetesebb számotokra?

Idén is a Coke Clubos bulikat tudnánk kiemelni. Jó pár nagyszerű  pillanata volt.

Az ILD Records háza táján is van mozgás. Kormix önálló EP-je, a Good Soul nemrég jelent meg… Milyen újdonságok vannak még a labelnél?

Így van, ez a kiadvány illetve a rá készült remixek is rendkívül jól eltaláltak. Illetve ez így félreérthető, hiszen Kormixnak nem ez az első trackje, amit kiadunk, így nyilván nem a véletlen műve a szuper track. Folyamatosan vannak egyébként megjelenések, ismert és kevésbé ismert nevektől egyaránt, a koncepció a jó a zene kiadása, nem pedig az előadó ismertsége. Ez az irányvonal illeszkedik a parti fellépőinek szelektálásához, akárcsak a kiadó tekintetében, a bulisorozat is több ismeretlen tehetségnek biztosított lehetőséget a megmutatkozáshoz.

Mikor lesz új ILD mix CD? Vannak ilyen tervek most?

Folyamatosan szem előtt van a folytatás. Már csak azért is, mert az első sikere bennünket is meglepett. Ám még mindig nehéz CD-t kiadni, így pontosan még nem látni, hogy mikor válik valósággá a folytatás.

Azt már tudjuk, mivel nyitjátok az őszi idényt… Arról szabad-e tudni valamit, mi várható  utána?

Idén is lesz szilveszteri I Love Deep, illetve novemberben Jimpster első számú kedvence, az igen beszédes nevű Lovebirds debütál a rendezvényen. Nem I Love Deep, viszont hozzánk kötődik a múlt évben elindított This is… sorozat, ahol idén Tom Middleton és Butch mutatja majd meg, hogy milyenek is ők. Ezen felül a Decks in the City sorozat szárnypróbálgatásait is igyekszünk egyengetni. Itt a fiúk vendége lesz már most szeptemberben az Audiojack formáció, októberben pedig Martin Eyerer.