Kühl Tamás és a Flört

12 év lássuk be, hogy rengeteg idő. Hogyan emlékeztek vissza erre az időszakra?

Én visszakérdezek, miért 12? Jóval több! Már a múltszázad, sőt az elmúlt évezred végén kezdődött ez az olthatatlan szerelem. A design és az épület adta adottságok a mai napig lenyűgöznek. 1995-Summer of Love/Hungary ekkor játszottam először a siófoki szentélyben és azóta is mindig, minden egyes flörtös fellépés egy kühlönleges élmény. A hely megfoghatatlan atmoszférája maga az inspiráció. Felemelő és eufórikus érzés itt zenélni. Az egyik legjobb dolog ami dj-vel történhet.

1998 és 2004 között volt a lehető legszorosabb a kapcsolat a klub és köztem. Nagyon jó, nagyon nagy büszkeség azt látni, hogy a Flört a mai napig többé-kevésbe azon a zenei úton és koncepción halad, amit akkor elindítottunk Chriss segítségével. Itt most nem a stílusra gondolok, hanem, a minőségre, és a nemzetközi naprakészségre.

Hogyan kezdődött ez az egész őrület?

Minden ott indult, hogy édesapám imádott zenét hallgatni, és ezért kénytelen-kelletlen én is hallgattam vele együtt és kialakult a zene alapvető szeretete. Aztán a 70es évek végi Hungária láz teljesen elragadott és ez megint teljesen a zenére irányította a figyelmemet. Nagyjából ekkor lett népszerű, egy B.Tóth László nevű bácsi is, akinek Poptarisznya című rádióműsora meghatározta a jövőmet. Minden héten hallgattam, és vettem magnóra a zenéket, amit csak lehetett. A család baráti körén keresztűl megismert dj-től kéregettem átvenni való zenéket és az ő tanácsait megfogadva kezdtem el a középiskola legelején suli bulikon diszkózni. A rendezvényeken megismerkedtem több hasonló gondolkodású “egyénnel” köztük Jovánnal és Sterbyvel…hát így kezdődött.

 Hogyan éltétek meg a szcénán belüli változásokat? Ha láttok egyáltalán változásokat.

Úgy gondolom, hogy mindig haladni kell a korral és a zenei fejlődés részévé kell válni az adott stíluson belül, csak így tud aktuális maradni a hangzás amit képviselek. Ez vonatkozik a technikai változásokra is bizonyos szempontból . Ezt úgy értem, hogy rettenetesen izgalmas a mostani cd-kkel trükközni, loop-olni, vagy a vezérlőkkel és progikkal még inkább kreatívnak lenni, ugyanakkor visszasírom a bakelit feeling-jét. A mai napig azt tartom 100%-osan dj-nek aki tud korongokkal is keverni. A politikai és társadalmi változások az élet minden terültére hatással vannak, legyen az pozitív vagy negatív előjelű. A Flörtben mindig nagy öröm játszani.

Ez most viszont egy „saját” szerveződésű rendezvény lesz. Ha jól sejtjük…

Nem teljesen új kezdeményezés. Nagyon régóta érlelődik az ötlet hármunk részéről, Dandy-vel és Chriss-szel, hogy elindítsunk egy közös projektet, és így jött az ötlet, hogy a szilveszter apropóján ezt kivitelezhetnénk valahol, ekkor találkozott a kereslet és kínálat, mert a Flörtben sem volt még semmi program december 31-re. Mi is a közös múlt és jelen kapcsán a Flörtöt tartottuk a legalkalmasabb helyszínnek.

Kialakultak már tervek a jövőre? Elvégre itt állunk az újév küszöbén.

Puding próbája az evés, és ha jól sikerül a buli, a közönség is vevő akkor jövőre szeretnénk többször is repetázni a Flörtben ebben a felállásban, és egy turnéban is gondolkodunk. Signature/Roof.Haus háza táján is készülünk újabb rendezvényekkel. A szokásos vidéki rezidenciák mellett jövőre még több fővárosi programmal is számolunk. Tárgyalásokat folytatunk egy komoly nemzetközi brand-del való együttműködésről is. A legközelebbi, legkonkrétabb és legfontosabb újévi Roof.Haus buli: 2014 köszöntése január elsején reggel 6-tól a Corvintetőn!

A szilveszter mindig egy más világ. Miben készültök ilyenkor más módon? Tovább tart a zeneválogatás?

Ha valamit jól csinálsz évközben, azt jól csinálod év végén is, nem? Szilveszter az egy társadalmi esemény, ilyenkor majdhogynem elvárás, hogy mindenki elmegy mulatni, még azok is akik egész évben sehova sem járnak. Szerintem nem mi, hanem az emberek készülnek másképp egy szilveszterre, úgy ahogy azt egész évben minden hétvégén megtehetnék, hogy jó kedvvel, nyitott érzékekkel, bulira éhesen jöjjenek. Mi csak magunkat adjuk, mert nekünk minden fellépés egy szilveszter, de tény, hogy ilyenkor nagyobb eséllyel kerül elő egy egy régebbi, közkedvelt darab.

Apropó mennyi időt vagytok képesek a fent említett tevékenységgel eltölteni?

Nálam napi 2-3 óra zene böngészés az alap és erre még jön a készülés, válogatás a heti fellépésekre és a 2×1 órás rádió műsorra a Music Killersben a Music FM 89.5-n.

Büszke vagyok rá 2013-ban…

Pl hogy ennyi idő után még mindig örömet találok ebben az egészben, hogy még mindig izgalmas új hangzások tudnak magukkal ragadni, hogy bulikon kívül szép sikereket ért el a rádió műsor is.

Kívánságok 2014-re?

Szeretnék mindenkinek egészségben töretlen, eredményekben, bulikban gazdag, boldog új évet kívánni.

Az év trackje?

Technasia-I Am Somebody Reelow-Animal Wifes

Boldog születésnapot PartyNews! Méltó ünneplésre invitálunk! Tudtad, hogy a PartyNews és az A38 Hajó jóvoltából Magyarországra érkezik SCUBA?