Kruse & Nuernberg: melegszívű és nyitott gondolkodású emberek városa Budapest

Végre nem egy unalomig ismételgetett név: Kruse & Nuernberg interjú

2013 nagyon erős év volt számotokra. Mi volt a legfontosabb pillanat Kruse & Nuernberg számára?

Sok sok remek dolgok történt velünk 2013-ban, de két dolgot mindenképpen kiemelnénk. Az OFF Records-al kötött szerződés, és az új booking ügynökség Berlinben (Jackmode Agency) mindenképpen kiemelkedő pontja életünknek. Keményen dolgozunk mindkét projecten, és már most tisztán látszik, hogy nagyon gyümölcsözőek lesznek.

408351_10151018428532441_1482805468_nElég messze álltok már a starttol. De elértétek már a nagy áttörést?

Elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel. Természetesen mindig megvan az esély a továbbjutásra, és boldogan dolgozunk is ennek érdekében. Az underground scénában sosem tudod előre megjósolni mikor következik be a „nagy áttörés”.

Imádjátok a kütyüket. Milyen technikai kiegészítéseket preferáltok?

Nincs jobb, mint az új CDJ sorozat a Pioneer-től. Szeretünk játszani CD-ről, USB-ről is, nagyon hasznosnak bizonyulnak például utazás alatt. Évekig toltuk VINYL-ről, most viszont boldogok vagyunk a technikai forradalomtól. Nagyon fontosan a jó studiófelszereleések. Sok van ezekből a piacon. Dolgozunk szoftveresen szintetizátorral, és Arturia kiegészítőkkel például.

Mit szerettek jobban, a DJ-zést vagy a producerkedést, vagy a kettő egyvelegét?

Ez szerintünk abszolút 50-50. Mindkettőt magunkénak tudhatjuk, mindkettőt szeretjük. Egyik a másik nélkül nem működhet. Hétköznap a stúdió, hétvégén pedig a klubok a mi „vadászterületünk” 🙂 Tök jó a hétköznapi studiózást vegyíteni a hétvégi lazulásokkal. Imádjuk.

Mi a helyzet a kiadótok háza táján?

Nagyon sok stuff jelenik meg a cimkénk alatt. Boldogok vagyunk, és áldottnak érezzük magunkat, hogy ennek részesei lehetünk. Példaként hozhatnánk fel az olyan kiemelkedő kiadókkal való együttműködésünket, mint az OFF Records, Exploited, Rejected, vagy a Stil Vor Talent. Az Off Recordsal most kezdtük el az 5 éves jubileumi turnét. Így sok helyre eljuthatunk Európában, nagy rendezvényekre, ráadásul egy nagy családként. Off Family <3

Vannak új megjelenésetek, vagy friss mixetek?

Szerencsére jó néhány ígéretes dolog történhet a közeljövőben. Új EP-ket jelentetünk meg az Exploited Records-nál. Egy kooperációs project Isis Salam vokalistával, és Michelle Owen-el (Rejected) pedig már el is készült, reményeink szerint szeretitek 🙂 Stil vor Talent remix érkezik áprilisban, és lesz még új EP-nk is nyár elején.

Mit vártok a 2014-es évtől?

Mint minden évtől. Kemény munkát, kiadványokat, kiemelkedő élő fellépéseket, és remek zenei megjelenéseket. Elég is lesz 🙂

Ezen a hétvégén a célpontotok újra Budapest lesz. Mi a tapasztalatotok az országunkról, és mire számíthatunk tőletek?

Jártunk már Magyarországon 2012-ben, nagyon jól éreztük magunkat. Rövid, intenzín látogatás volt ez a csodálatos Budapesten. Melegszívű, és nyitott gondolkodása emberek városa ez. Ráadásul imádjátok a deep-house-t.

Egy üzenet a magyar rajongóknak?

Nagyon várjuk már, hogy újra visszajöhessünk hozzátok. A legutóbbi találkozásunk remekül sikerült, azonban ez most még „mocskosabb” és vadabb lesz. Zeneileg mindenképpen, a többi rajtatok múlik!