Kruse & Nuernberg: “Melegszívű és nyitott gondolkodásaú emberek városa Budapest”

2013 nagyon erős év volt számotokra. Mi volt a legfontosabb pillanat Kruse & Nuernberg számára?

Sok sok remek dolgok történt velünk 2013-ban, de két dolgot mindenképpen kiemelnénk. Az OFF Records-al kötött szerződés, és az új booking ügynökség Berlinben (Jackmode Agency) mindenképpen kiemelkedő pontja életünknek. Keményen dolgozunk mindkét projecten, és már most tisztán látszik, hogy nagyon gyümölcsözőek lesznek.

Elég messze álltok már a starttól. Elértétek már a nagy áttörést?

Elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel. Természetesen mindig megvan az esély a továbbjutásra, és boldogan dolgozunk is ennek érdekében. Az underground scénában sosem tudod előre megjósolni mikor következik be a „nagy áttörés”.

Imádjátok a kütyüket. Milyen technikai kiegészítéseket preferáltok?

Nincs jobb, mint az új CDJ sorozat a Pioneer-től. Szeretünk játszani CD-ről, USB-ről is, nagyon hasznosnak bizonyulnak például utazás alatt. Évekig toltuk VINYL-ről, most viszont boldogok vagyunk a technikai forradalomtól. Nagyon fontosan a jó studiófelszereleések. Sok van ezekből a piacon. Dolgozunk szoftveresen szintetizátorral, és Arturia kiegészítőkkel például.

Mit szerettek jobban, a DJ-zést vagy a producerkedést, vagy a kettő egyvelegét?

Ez szerintünk abszolút 50-50. Mindkettőt magunkénak tudhatjuk, mindkettőt szeretjük. Egyik a másik nélkül nem működhet. Hétköznap a stúdió, hétvégén pedig a klubok a mi „vadászterületünk” 🙂 Tök jó a hétköznapi studiózást vegyíteni a hétvégi lazulásokkal. Imádjuk.

Mi a helyzet a kiadótok háza táján?

Nagyon sok stuff jelenik meg a cimkénk alatt. Boldogok vagyunk, és áldottnak érezzük magunkat, hogy ennek részesei lehetünk. Példaként hozhatnánk fel az olyan kiemelkedő kiadókkal való együttműködésünket, mint az OFF Records, Exploited, Rejected, vagy a Stil Vor Talent. Az Off Recordsal most kezdtük el az 5 éves jubileumi turnét. Így sok helyre eljuthatunk Európában, nagy rendezvényekre, ráadásul egy nagy családként. Off Family <3 Vannak új megjelenésetek, vagy friss mixetek?

Szerencsére jó néhány ígéretes dolog történhet a közeljövőben. Új EP-ket jelentetünk meg az Exploited Records-nál. Egy kooperációs project Isis Salam vokalistával, és Michelle Owen-el (Rejected) pedig már el is készült, reményeink szerint szeretitek 🙂 Stil vor Talent remix érkezik áprilisban, és lesz még új EP-nk is nyár elején.

Mit vártok a 2014-es évtől?

Mint minden évtől. Kemény munkát, kiadványokat, kiemelkedő élő fellépéseket, és remek zenei megjelenéseket. Elég is lesz 🙂

Ezen a hétvégén a célpontotok újra Budapest lesz. Mi a tapasztalatotok az országunkról, és mire számíthatunk tőletek?

Jártunk már Magyarországon 2012-ben, nagyon jól éreztük magunkat. Rövid, intenzín látogatás volt ez a csodálatos Budapesten. Melegszívű, és nyitott gondolkodása emberek városa ez. Ráadásul imádjátok a deep-house-t.

1607043_825562650792241_611432890_n

Egy üzenet a magyar rajongóknak?

Nagyon várjuk már, hogy újra visszajöhessünk hozzátok. A legutóbbi találkozásunk remekül sikerült, azonban ez most még „mocskosabb” és vadabb lesz. Zeneileg mindenképpen, a többi rajtatok múlik!