John Jacobsen Interjú

Millió party van a földön.vMinket azonban az érdekelne, hogy Ibiza mitől más, persze a reflektorfényeket, koktélokat, és a felejthetetlen, hangos éjszakákat nem leszámítva?

Ibizának nagyon sok remek alternatívája van, például a gasztronómia, a strandok, a kultúra, és még rengeteg minden van … Ibiza egy varázslatos kis sziget, abszolút érezhető pozitív energiája van,  talán kicsit különlegesnek érzed magad tőle. Gyönyörű a sziget, és az emberek nagyon kedvesek. Csakis ajánlani tudom, számomra június és szeptember a kedvenc hónapok, ilyenkor a legjobb ugyanis az időjárás, és nincs tele turistákkal. A második otthonomnak tekintem, és persze ennek sok-sok köze van a Pacha-hoz is.

1229849_736760783016693_697024356_nMikor játszottál először a Pacha-ban, és milyen volt számodra az első fellépésed itt?

Egy álmom vált valóra, amikor először játszhattam Ibizán a Pacha-ban…  Először a Pacha Sitges clubban játszottam, ami a legelső Pacha volt a világon 1967 óta. 7 évig voltam itt rezidens, lassú és eredményes munka folytán sikerült a Pacha Recordings-nál kiadnom néhány produkciómat, persze ebben sok barátomnak jelentős szerepe volt. Néhány hónappal később Steve G felkért, hogy zenéljek az első Pacha Recordings party-n, örökké emlékezni fogok erre az estére. Azon az éjjel fellépett még Richard Grey és Alvelilla is.

A nyári szezon előtt volt, mégis tele volt emberekkel a club, hihetetlen volt, ezért eléggé ideges is voltam. Számomra a Pacha a house zene szentélye, egy meghatározó klub. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha itt fogok dolgozni. DJ-zni a Pacha-ban olyan, mintha Ferrari-t vezetnél Monza-ban. Csodálatos.

Mikor kezdtél el DJ-zni?

Ez vicces, mert egész fiatal koromban kezdtem el a szakmát. 12 éves koromban, a szülővárosomban néhány idősebb barátom részt vett egy breakdance versenyen. Egy délután átmentem a suliba, hogy segítsek nekik a próbán,  és én voltam a felelős a zenéért is. A barátaim beállítottak a DJ pultba, ahol volt előttem két lejátszó és egy mixer,  instrukcióként pedig azt kaptam, hogy amikor az egyik zene a vége felé jár, akkor kezdjem el játszani a másikat. Csodálatos érzés volt… akkor döntöttem el, hogy elkezdek spórolni, hogy megvehessem a saját hangrendszeremet.

Tudsz mondani nekünk pár szót a mostani munkáidról?

A producer és a DJ karrierem majdhogynem párhuzamos egymással. Az édesapám zenész, így otthon megvolt a kellő felszerelés a producerkedéshez, ami az első demo-m elkészítésekor nagyon jól jött, mindeközben kezdtem beletanulni a DJ-zésbe is.

A legutóbbi munkáim leginkább remixek, pl. Shakira, Bob Marley, Alejandro Sanz és Alicia Keys műveihez. A kedvencem szintén egy remix, ami az egyik hősömnek tekintett Dennis Ferrer-nek készült. Remixeltem még a „Hey Hey” című zenét a Defected-től, ami fontos volt lépés a karrieremben, hiszen ez által kerültem be a globális house szcénába. Egy album is van készülőben és persze pár single is, hamarosan meg is jelennek a Pacha Recordings-nál.

A fellépéseid után miket szoktál csinálni? Fogod magad, és bulizol tovább, vagy inkább a pihenést választod?

Szeretek a közösség részese lenni, és azokkal az emberekkel lenni, akik a clubban dolgoznak, úgy gondolom, egy csapatnak kell lennünk, és ugyanazt a sztorit követni minden egyes éjjel. Szerintem fontos, hogy az egyik lábaddal a táncparketten légy, a másikkal pedig a DJ pultban, ez így teljes.

Veletek magyarokkal is! Találkozzunk!