Ivel Tax Interjú

Április 6-án este a Bedroom csapat újra birtokba veszi a Toldi Mozi auláját, ahol először mutatkozik be a magyar közönség előtt IVEL TAX. Azoknak akik az “All Inn” kiadó megjelenéseit figyelemmel kísérik már ismerősen csenghet ez a név, de hogy ki is ő valójában, azt mindjárt kiderítjük.

facebook esemény: http://www.facebook.com/events/341218522660645/

Hogyan kezdődött?

Általanos iskolában kezdődött az egész zenei sztori kisebb bulikal, mixekkel, és idővel gyökeret vert bennem. Ez az elhivatottság befolyásolt mindent az életemben, ami a mai napig a legmeghatározóbb számomra.

Van a zene mellett egyéb olyan dolog is, amivel szívesen töltöd az idődet?

Szeretek olvasni, egyes könyvek nagyon lekötnek. De ha igazán ki akarok kapcsolni, akkor elmegyek futni, az mindig bejön, és újabban a főzés is a kedvenceim közé tartozik.

423110_337395966282797_16247032_n

Elsők között vetted elő újra a chicago house elemeit a zenekészítéshez. Hogyan fedezted fel magadnak ezt akkor?

Mindig is a kedvenceim közé tartozott a chicago house. Van benne valami megfoghatatlan, ami befolyásolt, és úgy éreztem, hogy ezt a saját zenéimbe is be kell építenem. Így jöttek létre az első produkcióim, melyekre a mai napig büszke vagyok.

Két éve a magyar érdekeltséggel is bíró All Inn Recordsnál jelent meg vinylen két zenéd, a Church és a Funky Chat. Nem sajnáltad, hogy csak 250 darab készült belőle?

Ez nem nagyon számított nekem akkor. Az volt a fontos, hogy két jó számot jelentessünk meg bakeliten, ami végülis sikeres lett.

A néhai Aaron Carl készített remixet a Brotherhood című zenédre. Ez a felkérés hogyan zajlott?

A Terpsichore kiadónak a vezetőjével, Jefferson Velazquezzel együtt döntöttünk Aaron Carl mellett, aki egy pörgősebb verzióval állt elő, ami nagyon jó visszajelzéseket kapott. Emelett Jefferson egy lassabb, de finomabb remixével kiegészítette a kiadást.  Isten nyugosztalja Aaaron Carlt, remek ember volt.

Sok producer nem szeret remixelni. Te hogy állsz ezzel?

Őszinten szólva, én is közéjük tartozom. Sosem szerettem remixeket készíteni, habár volt pár próbálkozásom. Sokkal jobbnak érzem, ha a nulláról építhetek fel egy zenét, abban több a lehetőség, több a variáció. A saját zenéimet sokkal inkább magaménak érzem, mert akkor nem vagyok keretek közé szorítva.

381149_310142092341518_1383590577_n

Február végén a Half Baked kiadó rezidenseinek születésnapján zenéltél Londonban, Bruno Prosanto társaságában. Hogyan jött ez a felkérés, és hogy érezted magad a buliban?

A Half Baked menedzsere keresett meg, felvázolta az elképzelését a születésnapi line up-ról. Nagyon tetszett a dolog, és igent mondtam rá. Nagy megtiszteltetés volt Bruno Prosanto mellett zenélni, a közönség is kifogástalan volt. Kb. 5-600 ember tombolt együtt, fantasztikus hangulatban. 1,5-2 hetet készültem a bulira, igyekeztem stílusban is minél színesebbet mutatni. A közönség meglepően nyitott volt, nagyon jól fogadták a zenéimet.

A tavalyi év egyik legnagyobb durranása volt a “Focus On Bucharest” c. válogatás, ami a Kina Music gondozásában látott napvilágot. Erre a válogatásra felkerült a “Dubbler” c. tracked. Milyen visszajelzéseket kaptál a szakmától erről a megjelenésről?

Nagyon jólesett, hogy én is lehetőséget kaptam ebben a válogatásban. Románia feltörekvő tehetségeinek munkái kerültek be ide, és a Kina Music egyik legjobb megjelenése lett. A szakmától, barátoktól, rádióktól és producerektől is jó visszajelzéseket kaptam, ami feltöltött energiával.

A közelmúltban beindítottad saját kiadódat, amit Disco Birds névre kereszteltél. Mesélj róla egy kicsit!

Eddig olyan nevek jelentek meg nálam, mint Pabie, Dreamer, J Dovy, East Soul Person. Tehetséges producereknek tartom őket, és jól tudunk együtt dolgozni. Ezen kívül van 2 saját megjelenésem is, melyek Nest00 és Nest névre hallgatnak. Arra törekszem, hogy a soron következő kiadásokban is fellelhetőek legyenek a saját munkáim, és persze további tehetséges producereket is szeretnék bemutatni a nagyközönségnek. Jelenleg digitális formában elérhetőek a Disco Birds kiadványok, de remélhetőleg a bakelitekre sem kell már sokat várni.

Tudtommal a  híres Midiben klubban is több alkalommal zenéltél már. Mik a tapasztalataid?

A nyitást követő 3 évben többször is kaptam lehetőséget a Midiben, és mindig nagyon jól éreztem magam, nagyon jó energiák áramlanak azon helyen. Legutóbb kb. 2 éve jártam ott, azóta kicsit megváltozott a hely és a közönség is.

Április 6-ára hogyan készüljünk? Várható másnap izomláz?

Jah,  jó lenne a napi protein adagot bevinni a buli előtt! (nevet) Ezen kívül készítettem egy 1 órás mixet a ráhangolódáshoz: https://soundcloud.com/iveltax/going-to-budapest