Invoice Interjú

Invoice

invoice02

Invoice
Örökös megújulás

Invoice már 7-8 évesen tudta, mit akar: elektronikát. 2001-től próbálgatja a szárnyait a hazai party-életben, szinte az összes stílust kipróbálta már.Mostanság a deep house,a progressive house és a minimal urallja a szettjeit. 2005-től a Truesounds csapat oszlopos tagja, rezidense a Veszprémi Mythos Music Club-nak,valamint rendszeresen vezet műsort a Justmusic.FM-en.

 Téged mikor és hogyan szippantott be az elektronikus szcéna? Mik a gyökerek?

 15 évesen eljutottam Bátyám közreműködésével egy SuperSonic-os és egy Patexes rendezvényre. Ezek után már egyenes volt az út a lemezjátszó vásárlásig!

 Mit mondanál a játékstílusodról? Mik azok a főbb pontok, amiről a rajongók csukott szemmel is felismernének?

 „Vidámság” és „Élet” – talán ez a két szó jellemzi legjobban a szettjeimet. Szeretek több stílusba is belenyúlni egy szett alatt, hogy minél inkább elkerüljem a monotonitást.

 Mit gondolsz, van sajátosan magyar elektronika?

 Ezen már sokat gondolkoztam, és azt kell, hogy mondjam, hogy igen, létezik egy sajátos magyar hangzás. Legjobb példa erre a Quasar – World Beach című track-je. Dallamos, vidám, de mégsem kicsapongó.

235321_galeria_karanyi_pr_2012_hi_res_mailq_1

 Mennyire naprakész a magyar közönség?

 Ez klubbonként változik. Van olyan hely, ahol csak a legújabb zenékre figyelnek fel, és van olyan is, ahol akár 4 éves zenéket is le lehet játszani nyugodt szívvel!

 Ismerik, elismerik a hazai lemezlovasokat külföldön?

 Akik a produceri munkákban is jeleskednek, azokat szerencsére egyre inkább kezdik megismerni.

 Bakelit vagy digitalizáció? Mire esküszöl? Hogy látod az elektronikus szcéna jövőjét?

 Akármennyire szerettem a bakelitet, sajnos a mindennapi használatból mára már teljesen eltűnt. A Pioneer 1000-es cd-játszó megjelenésével eltűntek a cd hátrányai a lemezzel szemben. A laptop dj-zés viszont nekem túl rideg, sőt szerintem a közönség sem nagyon kedveli az egérrel babráló diszkósokat, ezért még úgy érzem, jó ideig maradok a cd-nél.

 Az idő előrehaladtával mennyire keverednek, vagy válnak szét a különböző stílusok az elektronikába?

 A stílusok és hangzásvilágok folyamatosan keverednek az elektronikus zene kezdete óta. Pont ez az, ami időtállóvá teszi az e-zenét, mert így mindig meg tud újulni.

 Szerinted mik a jó buli összetevői?

 Jó közönség! Jó közönség! Jó közönség!

 Hogy értékeled az elmúlt évedet? Mire vagy a legbüszkébb?

 Abszolút pozitív volt az elmúlt év, nagyon sok jól sikerült buliban játszottunk a csapattal, de talán amire a legbüszkébb vagyok az az, hogy már túl vagyunk több külföldi Truesounds partyn is!

 Jövőre mit ígérsz a közönségnek? Tervek? Újévi fogadalmak?

 Fogadalmakat nem szoktam tenni, de amit bizton ígérhetek, hogy akik eddig is szerették a Truesounds -bulik hangulatát, azok a jövőben sem fognak csalódni bennünk. 🙂

 Biográfia:

 Invoice, (Sárdi Gergely) 1984-ben született, Veszprémben. Gergő szerelme az elektronikus zene iránt nagyon fiatalon, 7-8 éves korában kezdődött. Néhány évvel később, amikor belekóstolt a parti életbe, egyre erőseb lett benne a vágy, hogy közelebbről megismerje a lemezjátszók és bakelitek világát.

2001 őszén kezdte a rendszeres gyakorlást és az ezzeljáró lemezgyüjtögetést. Első, élő bemutatkozása, Veszprémben a RADIO Jam-ben volt. Művész nevét is a rádió egyik hallgatójának köszönheti – egy SMS játék alapján és azóta az INVOICE név már több klubban ismerős és minőségjelzője a buliknak. Dandy-vel való ősrégi barátsága és a sok sok közös bulizás által, egyre behatóbban tanulmányozta a lemezlovas munkát és egyszer csak a dj pultban találta magát. A lemezlovas munka első éveiben, kisebb klubokban és más zenei rendezvényeken bontogatta szárnyait. Mára a gyermekkori álmok beteljesülni látszanak, hiszen több jeles eseményen kapott már bizonyítási lehetőséget, ahol a közönség rendszerint pozitívan fogadta játékát. Tehetségét megfigyelhette már a közönség Budapest több jeles klubjában és az ország kisebb-nagyobb szórakozóhelyein egyaránt. Gergő zenei ízlése, mint a legtöbb dj esetében igen széles palettán mozog és szinte az összes stílust kipróbálta már. Játszott az évek során tech-house-t is, de mára már leginkább a deep house, progressive house, minimal dolgokat részesíti előnyben, bekategórizálhatatlanul.

Napjainkra a huszonéves dj már jó kapcsolatot alakított ki az ország lemezlovasaival és rendszeresen feltűnik a magyar dj elit tagjaival a pultokban, ezenkívül külföldi sztár dj-k mellett is kiválóan megállta a helyét (dj Tarkan , Matthew Dekay, Moshic, Chriss Scott).

2005-től a Truesounds csapat oszlopos tagja, rezidense a Veszprémi Mythos Music Club-nak, valamint állandó lemezlovasa a Truesounds buliknak országszerte. Egyebek közt Mattan-nel karöltve rendszeres házigazdája a Justmusic.FM Internetes Rádió vasárnap délutánonként jelentkező Truesounds c. musorának.

2007-ben megtörténik az első külföldi bemutatkozása a stuttgarti Tonstudio-ban.

www.truesounds.hu