Invoice és 2013

12 év lássuk be, hogy rengeteg idő. Hogyan emlékeztek vissza erre az időszakra?

Pontosan 12 évvel ezelőtt léptem be először a Flört ajtaján és saját szememmel láthattam Dandy első rezidensi feladatainak kezdetét a legendás siófoki klubban! Aztán pár évre rá (2005-ben) már én állhattam a pultban remegő kezekkel és lábakkal. Rengeteg zseniális bulit élhettem át itt, kezdve egészen az Ikrek Éjszakája partiktól, a szilveszteri TS bulikon át a nyári lazább megmozdulásokig. Annyi tény, hogy még ennyi év után is hatalmas megtiszteltetés ebben a klubban, ennek a közönségnek játszani!

Hogyan kezdődött ez az egész őrület?

Hmm… az őrület, mármint a dj zés? kb 8 éves lehettem, amikor meghallottam a „The KLF” legendás albumát, és onnantól a dolgok csak szépen követték egymást sorról-sorra, majd 17 éves koromban elvesztem a fekete lemezek és a lemezboltok világában!

Hogyan éltétek meg a szcénán belüli változásokat? Ha láttok egyáltalán változásokat.

A zene az emberi szellem megnyilvánulása, és úgy ahogy a mi hangulatunk sem azonos nap, mint nap, úgy a zenei témák sem maradhatnak mindig ugyanolyanok. Szerencsésnek mondhatom magamat abban, hogy a TS csapat tagjaként, mi mindig nagy figyelmet fordítottunk a körülöttünk zajló világ változásaira, és a nehezebb időszakokban egy kicsit próbáltunk rugalmasabban állni a dolgokhoz! Visszatekintve az elmúlt 10 évre, úgy érzem, hogy a változások inkább erősítették a TS helyét a hazai zenei világban, mert mindig tanultunk egy kicsi újat még a nehéz szitukból is, amelyekből szerencsére mindig megerősödve kerültünk ki.

Kialakultak már tervek a jövőre? Elvégre itt állunk az újév küszöbén.

Igen, abszolút! Elindult a TS saját kiadója, amivel rengeteg dolog lesz, ezen kívül az idei évben már nagyon szép eredményeket hozó produceri irányunkat is tovább szeretném fejleszteni, hogy még inkább el tudjunk mélyülni az e-zene körforgásában.

A szilveszter mindig egy más világ. Miben készültök ilyenkor más módon? Tovább tart a zeneválogatás?

A szilveszteri fellépések nekem abban szoktak mások lenni, hogy ilyenkor már nem ülök neki a buli előtti a friss zenei megjelenések szokásos vadászatának, hanem csak szimplán hagyom magam elveszni az egész évben begyűrűző zenei hatásokban. Higgyétek el 2013-ban is született annyi jó zene, hogy legalább délig lehetne őket pörgetni január elsején!

Apropó mennyi időt vagytok képesek a fent említett tevékenységgel eltölteni?

Évközben olykor egész délutánok vesznek el csak az új zenék áthallgatásával és keresésével, de ilyenkor, ahogy már fentebb is említettem, egy kicsit szeretek szünetet tartani, és csemegézni egy jót az adott évben már jól bevált darabokból.

540478_347723261956603_1686749932_n

Büszke vagyok rá 2013-ban….

Egy részről arra, hogy Richie Hawtin több, mint 10 ezer embernek játszotta februárban Dél Afrikában az egyik zenénket, más részről büszke vagyok a TSapat fejére Dandyre, mivel december elejétől egy teljesen új poszton, az APA szerepben is hozza a sikereket!

Kívánságok 2014-re?

Világbéke! A viccet félretéve, tényleg jó lenne, ha a szűken és a tágan értelmezett világ is egy kicsit benyugodna és élvezné/élvezhetné azt, amit életnek hívunk!

Az év trackje?

Ezt nem árulom el, mivel már-már szokásként minden évben kiposztolom az adott év számomra legkedvesebb zenéit a facebook oldalamra, időben visszafelé haladva, így december 31-én oda ki fog kerülni, hogy mit is tartok idén a legjobbnak!