Interjú Puchardt Anitával, az Anita Puchardt Promotion promóterével

Mondhatni, hogy a hazai rendezvényszervező közeg egy végeláthatatlanul színes mező, ahol úgy tűnhet, hogy elég nehéz megvetni a lábat. Puchardt Anita azonban némiképp rácáfol mindenre, hiszen figyelemre méltó sebességgel vált hostessből egy jól menő budapesti klub üzletvezetőjévé, majd saját erejéből sikeres üzletasszonnyá és figyelemre méltó promóterré. Sikereiről, meglévő projektjeiről és további terveiről beszélgettünk vele.

Először induljunk ki abból, hogy mit kell tudnunk Puchardt Anita Promotion-ről?

Fontosnak tartottam, hogy végre létrejöjjön egy oldala a cégnek, hiszen az emberek így láthatják, hogy nem csupán partyszervezőként funkcionálok, hanem egy sokkal szélesebb körű dologról van szó. Gondolok itt a DJ-k szervezésére, sajtótájékoztatók, esküvők szervezésére, helyek promóciójára, hostessek közvetítésére, tehát lényegében mindenre, ami a rendezvényszervezés és a promóciók területét fedi le.

Hogy működnek a munkafolyamatok és mik a prioritások?

Megbízások alapján zajlik a munka, aminek köszönhetően havi szinten kapok állandó megbízásokat, így többek között a Klikk Bistrobar illetve a Dauer Bar, amiknek teljes PR-marketing- programszervezésétét látom el. Emellett vannak havi rendezvényeink, mint a lassan egy éves születésnapját ünneplő DEEP CAFÉ, amit Nigel Stately-vel és Pure Mr. G-vel hozunk össze közösen, illetve a PASSPORT, amit a Rock The City csapatommal csinálunk. Ezek közül most már mindkettőt az URIMURI-ban rendezzük.

A PASSPORT  egy olyan zártkörű R n B’ sorozat, ami vendéglistás beléptetési rendszerrel működik, ezt mi vezettük be és mi kezdtük el először itthon. Ezek mellé pedig folyamatosan jönnek különböző más rendezvények, születésnapok, esküvők, olykor pedig “besegítek” egy-egy rendezvénynek is növelni a közönséget vagy a vendégszámot.

1960141_437982706332828_1469575995_nA rendezvényeid koncepciójában elsősorban a saját ízlésed vezérel, vagy figyelembe veszel úgynevezett piaci igényeket is? 

Azt hiszem, hogy ezek a bulik éppen azért tudnak működni, mert szívünket-lelkünket belerakjuk, amit a közönség nagyon érez. Budapesten ugyanis ömlesztve van rengeteg buli, amire némi alternatívát tudnak nyújtani az ilyen jellegű rendezvények.

Hány rendezvény fut most a kezed alatt?

A Klikkben heti 4-5 buli van, aminek a programjait irányítom, emellett pedig van a DEEP CAFÉ és a PASSPORT. Karácsony után a havi bulijainkkal volt egy kis szünetünk, mivel a tavaszt ki akartuk húzni, és most durrantunk be mind a kettővel és talán mondhatom, hogy elég jól időzítettünk ezzel a kivárással.

Hogy keveredtél bele egyáltalán ebbe az egészbe?

24 éves voltam, amikor egy önéletrajzzal bekerültem a Hajógyári körforgásába, ahol az első héten hostess lettem, egy hónapra rá VIP manager, fél évvel később pedig megkaptam a Prestige üzletvezetői pozícióját. Ez elég mély víz volt nekem, hiszen minden rutin nélkül estem bele a közegbe, így kényszerítve voltam arra, hogy mindent a legprofibban végezzek el. Amit fel tudtam használni magamból, az leginkább a határozottságom volt és az akkor már meglévő kapcsolatrendszerem. Így aztán három évig vezettem a Prestige-t, rengeteg emberrel megismerkedtem, mígnem két éve eljöttem onnan és egy éve saját lábon állva igazgatom a saját dolgaimat.

Mennyire volt ez nehéz? Mármint a saját lábra állás.

Mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor elgondolkodik azon, hogy mire hivatott az életben, én pedig beláttam azt, hogy nem vagyok alkalmas arra, hogy egy irodában üljek. Amihez értek, az a rendezvényszervezés és a promóció, viszont nem tudtam, hogy merre induljak tovább. Fél évig dolgoztam egy PR cégnek, ahol még jobban átláthattam azt, hogyan kell például sajtótájékoztatót szervezni, és akkor történt, hogy Gém Péter barátom odajött hozzám, hogy kellene csinálni egy bulit és rám gondolt, hogy szervezzük meg. Ez volt az a pillanat, amikor megvilágosodtam, hogy nekem ez az irány kell, hogy a saját lábamon állva tudjam csinálni azt, amit szeretek, és amihez értek. Persze nem állítom, hogy életem végéig az éjszakában akarok dolgozni, és mostanában már több a nappali rendezvényünk is, de sikerült rálépnem arra az útra, amin azóta is azt hiszem, hogy sikerrel haladok.

Talán annál is inkább, hiszen túl vagytok egy sikeres DEEP CAFÉ bulin. Milyen volt, hogy volt…?

Most lesz egy éve, hogy létrehoztuk Nigel-ékkel a DEEP CAFÉ-t. Nigel havi rendszerességgel elkészített egy deep mixet, amit rengetegen hallgatnak itthon és külföldön is egyaránt. Én már akkor is az URIMURIt szerettem volna helyszínnek, de valahogy nem sikerült akkor megegyezni, most, egy évre rá viszont kaptunk egy lehetőséget, ami azt hiszem, hogy elég sikeres volt ahhoz, hogy híre menjen Budapesten.

Mennyire nehéz ennyi dolgot egyszerre kézben tartani?

Korábban úgy voltam ezzel, hogy mindent külön-külön letudok, de mostanra már működik az, hogy egyszerre több dolgot futtathassak együtt. Gondolok itt arra, hogy a rendezvények mellett én látom el Pure Mr.G és Nigel bookingját is, akivel most fogunk menni Marrakeshbe, Amerikába, a Winter Music Conference-re zenélni, Montenegróba és így tovább.

Hogy bírod?

Egész jól, sokat alszom. 🙂 És edzek, de rengeteget, ez ad pluszt, lelki békét és harmóniát.
Mindig azon kevesek táborába szerettem volna tartozni, akik imádják a munkájukat, én élvezem az életem, talán egy elég jó kis amerikai film lenne már belőle 🙂

Milyenek voltak az első visszajelzések, hiszen elég hirtelen ugrottál be az ajtón?

Meglepődtem, mert nagyon sok visszajelzést kaptam a különböző rendezvények után, és ezeknek szinte mindegyike teljesen pozitív volt. Még olyanoktól is kaptam visszajelzést, akiket egyébként személyesen nem is ismerek. Én pedig ennek nagyon örültem, és főleg annak, hogy talán most már nem kell bemutatnom magam külön, hanem tudják, hogy melyik rendezvényben vettem részt és azoknak milyen sikerei voltak.

És mik a további terveid?

Szeretném, ha a rendezvényeinket minél szélesebb körben megismernék, illetve azokat a munkákat, amikkel megbíznak, teljes körűen tudjam ellátni. Áprilisban jön ugye a következő DEEP CAFÉ, lesz PASSPORT, jön a nyár, rengeteg esemény lesz, én pedig alig várom, hogy mindet 100%-os sikerrel tudjam csupa pozitív élménnyel magam mögött hagyni. 🙂