Guti: “A szívemből zenélek”

Zongorista, zenefanatikus, de mindezek előtt hazája, Argentína művészbüszkesége. Guti-t telefonon sikerült elérnünk, és váltottunk vele pár szót.

GUTI_05

 

A Desolat címke nagyon népszerű, de már nyilván eleged van a nagy családos hovatartozásbeli kérdésekből. Mesélj inkább, milyen kötelezettségekkel bír egy ekkora brand égisze alatt tevékenykedni?

Mi egy csapat vagyunk, barátok, és művésztársak, így a Desolat sokkal több egy kiadónál. Amikor együtt játszunk, akkor egy csapatként mozgunk. Persze emellett mindenki csinálja a saját dolgát, aztán újra összejövünk. Ez az egésznek a szépsége.

Esetedben nem arra vetítenénk ki pályafutásodat, hogy nyilván a latino vér miatt érzed ennyire a ritmust, hiszen komolyabb zenei előképesítéssel is rendelkezel.

A szívemből zenélnék. Minden, ami körülöttünk van ritmusokból és dallamokból áll. Jövőre egyébként lesz pár zongora koncertem is.

Klub, szabadtér, vagy fesztivál?

Minden! Szeretem a fesztiválokat és a szabadtéri eseményeket is, de mi klubokban nőttünk fel. A legszebb az egészben az, hogy akármelyiket látogathatjuk, nincs hiány egyikből sem.

Argentína. Keményen bakancslistás, és egy nem zenei kérdés bele kell, hogy férjen. Hány fok lehet most szülővárosodban, és tudod, hogy nálunk nagyjából mennyi lehet? Szinte biztos, hogy be kell fűtened 🙂

Argentínában most kezdődik a nyár. Ilyenkor mindenki az utcán lófrál, a város minden egyes szegletén érezni lehet az energiát. Nem akarok közhelyesnek hangzani, de itt a nők egyszerűen gyönyörűek, és nekünk vannak a világon a legfinomabb húsételeink.

GUTI_03_LR

Hulla fáradt lehetsz. Milyen volt az USA turné?

Remek volt! New York, San Francisco, Chicago, Washington és Los Angeles… Na és persze Martin Buttrich-csal turnézni mindig őrületes.

Egy interjúdban FRANCO CINELLI nevét magasztaltad. Nem hiába. Tényleg zseniális. Barátok vagytok?

Ő egy igazi zseni! Mindenben jó, és az egyik legjobb DJ-k és producerek közé tartozik, akikkel valaha is találkoztam. Nem mellesleg nagyon jó ember. Szeretnék vele többet lógni, de sajnos mind a ketten túlságosan is elfoglaltak vagyunk a sok utazás miatt, de néha azért sikerül összefutnunk útjaink során.

[divider]12/13 4th Cinema Hall Birthday with Lee Burridge & Guti[/divider]

10648959_988991791115992_6621284818408033750_o