Gregory S: “még mindig libabőrös leszek, ha visszagondolok a Home záróestéjére”

Gregory S a TrueSounds Tsapat alaptagjaként és burn Residency győztesként, kiváló producerként tevékenyen éli mindennapjait. Hazai és külföldi fellépések, szuper megjelenések állnak a még mindig fiatal művész mögött. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy a Home záróbuliján ő is ott volt. Interjú.

13062169_1142698275792427_8999617368916062953_n

A TrueSounds csapat technikai zsenijeként kérdezlek: változott valamit az elmúlt években a technikai repertoárod?

A zseni szó talán egy kicsit túlzás, de az tény, hogy folyamatosan mélyítem a tudásom ezen a téren.

A technikai repertoár fő elemei elsődlegesen egy MOOG Slim Phatty a szigorú hangokhoz és egy Access Virus a könnyedebbekhez. Ezeken kívül természetesen jó pár szoftver szinti is segíti a munkát Ableton alapokon.

Milyen szerzeményeken dolgoztok mostanában? Sok szuper track került ki a kezeitek alól.

Az elmúlt pár hónap nagyon aktív volt, mivel legalább 10 original és számos remix is be lett fejezve. Ezek egy része már alá van írva a kiadóikhoz, míg másoknál még csak most megy a vadászat a megfelelő otthonra. Lesznek megjelenések a szokásos Peter Makto & Gregory S felállásban, de a mellékprojektünk „One Opinion” is tartogat meglepetéseket, plusz egy szóló EP is készen van már, ami hamarosan érkezik a saját „TrueSounds Music” kiadónkon.

Nagyon sok vidéki fellépés mellett Budapesten is egyre több saját szervezésű TS buli cseperedik. Mi a jövő?

A jövő ezen a téren tiszta és világos. Szeretnénk tovább építeni a közösségünket, amit mi egymás közt csak „TSalád”nak hívunk. És ezen felül pedig szeretnénk továbbra is bemutatni azokat a nagyszerű előadókat, akik ránk is nagy hatással vannak, úgy ahogy azt tettük akár az előző hétvégén Mihai Popoviciuval, vagy éppen tavaly Sandrinoval az Innervisions-ös Frankey & Sandrino párosból.

Nemrégiben ünnepeltétek a TS születésnapját. Nagyon nagy happening volt! Gondos válogatás előzhette meg a bookingot.

Fantasztikus este volt. Odd Oswald az ODD parents duo egyik tagja igencsak mélyre vitt minket a nyúl üregében! 🙂 Leírhatatlanul komoly utazást tettünk a techno műfaj atmoszférikusabb világában.

A választásunk az októberi amszterdami ADE-n vált egyértelművé, amikor hallhattuk a párost élőben is fellépni az Ellum Showcase-en.

Top 10 örökérvényű muzsika?

Dj Rolando – Jaguar
Djuma Soundsystem – Les Djinns (Trentemoller remix)
Sasha – Expander
Ame – Mifune
Maceo Plex – Can’t Leave You
Matthias Meyer – Infinity
Panoptic – Surface
Nicholas Jaar – Mi Mujer
Audiofly – 6 Degrees (Tale of Us remix)
Anthony Middleton – Till the End of…

Jártál a Home Club-ban mint vendég?

Igen, legalább 10x. Természetesen az egyik legmaradandóbb élményem az ominózus záró buli utolsó pillanata a nagyteremben.  Még mindig libabőrös leszek, ha visszagondolok arra az estére.

Jövő héten állsz pultba a Cinema Hall szezonzárásán. Mivel készülsz?

Szeretném vegyíteni az utóbbi idők nagyszerű zenei újdonságait a régmúlt örökségével. Sokakkal ellentétben én úgy vélem, hogy az e-zene fejlődése nem torpant meg a legkisebb mértékben sem az elmúlt évek során. Ennek szellemében pontosan ezekből a zenékből szeretnék bemutatni jó párat az #ottHOME party közönségének.

Egy bemelegítő mixxel is készültél május 21-re. Az alapötlet kiváló, mesélj!

Mikor felkértetek egy podcast készítésére sokat gondolkoztam, hogy mi is illene a május 21-ei buli hangulatához a legjobban. Bevallom őszintén, klasszik mixet nem szerettem volna csinálni, mert úgy érzem, hogy azokat a zenéket sokkal inkább egy régi felvételen érdemes meghallgatni, nem egy 2016-os mixben.  Ezért úgy döntöttem, hogy csinálok egy „mi lett volna ha” mixet. Pontosabban az alapgondolat így szól: mi lett volna, ha ez a számunkra oly kedves hely nem zár be, hanem tovább folytatja útját és máig velünk van.

A mixem egy képzelt riport arról, hogy én milyen zenéket játszottam volna ott az elmúlt 2 évben, tiszteletben tartva a klub zenei örökségét.

Mi a helyzet Ibizával?

A tavaly ott töltött közel 3 hónapom maga volt a csoda. Igazából még mindig nem tudtam felfogni teljesen, hogy mi minden történt ott. Olyan nevekkel sikerült találkoznom, mint Carl Cox, Dubfire, Olivier Giacomotto, vagy éppen Nick Curly, és olyan helyeken játszottam, mint a Sankeys, a Space, vagy éppen a Privilege.

A jelenlegi évet tekintve pedig az a helyzet, hogy a nyár közepén, ha minden jól megy, egy pár napon keresztül jelen leszek az idei „burn Residency” verseny táborában, mint segéd mentor.

ui: ha szeretnétek egy kicsit mélyebben is betekinteni az Ibizai sztorimba, akkor javaslom, hogy lessétek meg az alábbi cikkeket: cikk 1: on.fb.me/1nOtmRw , cikk 2: on.fb.me/1QXJMCN

12901252_10209289094804033_7999721926723004240_o

És Gregory S karrierjével?

Él és virul! 🙂

A hazai helyzet nagyon szuperül alakul körülöttem. Szinte nincs olyan jelentős klub vagy fesztivál itthon, ahol ne játszottam volna legalább egyszer, plusz a saját szervezésű TS estek is egyre komolyabban alakulnak, legyenek azok akár Budapesten, vagy éppen vidéken.

A karrierem külföldi oldala is nagyon sok szép sikert hozott az elmúlt időszakban. Fantasztikus dolog leírni, hogy az elmúlt évben játszottam Ibizán, Németországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Szerbiában, Ausztriában, Svájcban és Egyiptomban is. Melyek közül tisztán kijelenthetem, hogy a novemberi berlini „Kater Blau-s” Peter Maktoval közös fellépésem életem egyik legkomolyabb DJ élménye volt.

Ezen felül pedig a sztorim zenei oldala is egyre jobban kezd kerekedni. A Petivel közösen készített trackjeinket egyre jobban fogadja a szakma és a közönség, nem is oly rég pl. pont Guy Mantzur játszotta az egyik remixünket a Systematic podcastjében.

Legendary Moments: #ottHOME & Cinema Hall Season Closing