George Perry Interjú

Szia Jörg! Mesélj kicsit magadról, ha jól tudom nem ma kezdted a szakmát. Hogyan alakult ki a dj-zés nálad, és hogyan éled meg ezt manapság?

Lássuk csak, az első lemezjátszómat  8 évesen kaptam a Winnetou lemezeimhez, az egészet úgy sírtam ki magamnak… A zenével ifjúsági klubokban kezdtem el ismerkedni, ahol egy jó barátom tanította meg nekem a keverést. Az első klubfelkérésem 18 éves koromban történt egy véletlen folytán, ahol egy dj nem került elő, és engem ajánlottak a helyére. Innen pedig már a szokásos módon folytatódott a sztori; kis Clubok stb… Hogy hogy élem meg? Lassan 28 éve pakolom a lemezeket, de még mindig tisztára izgulok a fellépések előtt. Alig tudom kivárni, hogy újra a lejátszók mögé állhassak!

Mi a véleményed a német partikultúráról? Milyen volt, milyen lett?  Az elektronikus  zene a rave korszak idején hatalmas rajongótábort tudott maga mögött anno. Mi a helyzet most?

A technó illetve az elektronikus zene egy egész generáció életformája volt.  Az emberek kimentek az utcára és együtt ünnepeltek, még azok is, akiknek semmi köze nem volt ehhez a zenéhez… Sajnos egy szerencsétlenség folytán nagyon szomorú módon lett vége a Loveparade-nak.  A techonzene mindig egy szálka volt a városvezetés szemében; és a Loveparadera nézve,  a költségeket úgy állítják be,  hogy éppenhogy fussa a kiadásokat, de még megfizethető  legyen. A német partykultúra a világ egyik legnagyobbika volt, de sajnos pár szükségtelen törvénynek köszönhetően mostanra darabokra lett szaggatva.

253971_2041681811925_6897648_n

Van valami amin szívesen változtatnál?

Persze.  Tök jó lenne, ha az árak helyett újra a minőség lenne a fontos, továbbá ha mindenki aki Dj szeretne lenni, távol tartaná az ujját a Synch gombtól! Mindenki legyen türelmes és tanulja meg a szakmát! Sok ember -akinek van egy iphone-ja vagy laptopja- egyből dj-nek képzeli magát… a szakma haldoklik emiatt…

Hol es mikor volt a legemlékezetesebb fellépésed? Mitől vált azzá?

Sok csodálatos partin vettem már részt, sok országban jártam már. Voltak már fellépéseim New York-ban, Chicagoban, Barcelonában, vagy Cape Townban, sok szépet láttam már a különböző kultúrán nyomán. Igazán egyet sem tudok kiemelni, mert minden alkalom adott valami újat. 🙂

Hogyan telik egy hétköznapod? Mivel töltöd a szabadidődet?

Mindenki azt gondolja, hogy egy dj csak hétvégente dolgozik, és akkor is csak pár órát esténként. Nem, a dj munkája kitölti az egész hetet. Marketing, producerkedés, újdonságok felkutatása és megismerése, és a bookingolás. Egy dj, ha az ember rendesen csinálja, azt jelenti, 24 órás készenlét.

Mit tekintesz a legnagyobb dolognak, amit eddig elértél, s milyen céljaid vannak még?

A célom az, hogy frankón bejárjam a világot a hangzásommal, és megmutathassam a zenéimet. Az utóbbi években ez a dolog a Serato- és Synch dj-k elterjedése miatt nagyon nehézkessé vált. Manapság mindenkiből lehet dj, aki egy gombot meg tud nyomni. Az internet korszakában nagyon nehézzé vált a sokaságból kiemelkedni, mert a világon mindenki hozzájut minden zenéhez. Régen csak limitált szériában jelentek meg a lemezek a boltokban. NA AZ VALAMI EGÉSZEN MÁS VOLT.

Hogy állsz a zeneírással?

Én nem írom a zenét, beülök a stúdióba, belekezdek egy zenébe és várom hogy megszálljon az ihlet.

225165_1072477182415_4335_n

Milyen zenéket  játszol, hallgatsz a legszívesebben?

Elsősorban deep & techhouse-t játszom perkusszív technóval! Magányomban Pink Floyd, Coldplay, Jazz, vagy simán csak az autórádió szól…

Milyenek a helyi csajok? 🙂

Mármint a csaj dj-k? Vannak nagyon ügyesek, és van is egy tanítványom, Anna Reusch!  Vagy maguk a német csajok??? Néhol nagyon fincsi a kínálat! 😉

Mik a terveid 2012-re?  Esetleg valami újság, amit nem kérdeztem de megosztanál? 🙂

2012-ben szeretnék még jobban belehúzni! Valami újság, kérdés??  Hmmm mikor hívsz meg engem Magyarországra? 😉 Felrakni a lemezeket, azután egész Magyarországot megismerni, és  a technót éltetni!

Szeretnél esetleg üzenni valamit a rádió hallgatóinak?

LET THE BASS KICK !!!

Köszönet az interjúért ! Sok sikert kívánok a továbbiakban!
Üdv, Lepton