Exkluzív szülinapi All Stars-interjú a 7 éves Corvintető fellépőivel

Csütörtökön ünnepli 7. születésnapját Budapest egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb szórakozóhelye, a Corvintető, amire egy különleges szülinapi bulival készülnek.

A buli meghívott külföldi vendége DJ Vadim lesz, aki egyenesen Londonból érkezik, vele együtt pedig az éjszaka során fellép 19 hazai DJ, akik rendszeres fellépői a Corvintetőnek. Ezzel együtt pedig a ház 70 percenként 70 vodka shottal fog gondoskodni a gátlások feloldásáról.

A nagy ünneplésbe való belelendülés előtt azonban tettünk egy tiszteletkört a fellépők között, és megkérdeztük néhányukat, mit jelent számukra a Corvintető. Az eredmény pedig egy könnyed „all stars multi-interjú lett” arról, hogy kinek mit jelent a Corvintető, mit adott a hazai klubéletnek, illetve, hogy ki mennyi vodkára lesz kapacitálva a szülinapon.

Mit jelent számodra a Corvintető?

Metha: A Corvintető nélkül sem a Be Massive, sem én nem tudtuk volna kinőni magunkat. Óriási bizalmat és támogatást kapok onnan a mai napig. Szó szerint az életem része évek óta a Tető, és az a része, amivel szívesen foglalkozom! Számomra több, mint egy hely. Úgy megyek oda játszani minden, alkalommal, mintha hazajárnék!

Kühl: A kedvenc klubom! Utánozhatatlan atmoszféra!

Krueger: Budapest egyik legkirályabb underground klubját, ahová szinte mindig be lehet térni, mert biztosan jó zene fog szólni. Egy biztos pont a főváros éjszakájában.

Adam Dolph: Nekem a szívem csücske! A budapesti éjszakai élet egyik mindig megújulni képes, egyedi atmoszférával rendelkező, meghatározó helyszíne, ahol nem utolsó szempont a hangminőség. Zenészként és hallgatóként is sok jó élményem kapcsolódik a Corvintetőhöz!

Tolo: Klubestünk otthonát, immáron 5 éve.

Steam Shape (Nils & Svetec): Annak ellenére, hogy nemrég kerültünk kapcsolatba a Corvintetővel, számunkra a baráti és rugalmas környezet az, ami a legvonzóbb. Emellett pedig nem elhanyagolható, hogy az elképzeléseinknek nem szabnak határt, hanem örömmel fogadják azokat, ami megteremti a megfelelő légkört a közös munkához.

Igor Halushkin: Egy családias klubot, ahova akár szórakozni, akár fellépni megyek, mindig otthon érezhetem magam.

823546_514976041886092_1446635897_o

Mit adott szerinted a hely a hazai szórakoztatóiparnak?

Metha: Egy olyan aranymetszetet hasít ki a szórakoztatóiparból, amely valahol még mindig hianycikk: lelkületet, minőséget, zenei sokszínűséget. Nem véletlen, hogy a legnagyobb szervezőcsapatok jelentkeznek itt a bulijaikkal hétről hétre, immár 7. éve. Nem mellesleg rengeteg ma már fesztivál headliner debütált itt először Magyarországon! A hely hangulatáról pedig annyit, hogy Pig & Dan, vagy legutóbb Oliver Huntemann annyira jól érezte itt magát, hogy a megbeszélt 2 óra helyett 3 es fél órát játszott – hogy csak a saját élményeimet említsem. És azért is szeretem, mert nem egy „fancy divat” hely ahova magukat mutogatni járnak az emberek. Itt el akarnak veszni a zenében, fényekben, és nekem csak ez számít!

Kühl: Sok-sok minőségi fellépőt, magaslati undergroundot.

Krueger: 7 év alatt szerintem mindenki megfordult már ott, szóval elsősorban élményeket adott a közönségnek, és a fellépőknek egyaránt. Lehet szeretni, meg nem szeretni, de senkinek sem közömbös, és tuti, hogy 20 év múlva is mindenki tudni fogja, hogy mi is az a Corvintető.

Adam Dolph: Minőségi szórakozási lehetőséget teremtett az „underground” zene kedvelőinek a belváros közepén, és nem mellesleg fellépési lehetőséget feltörekvő DJ-knek.

Tolo: Otthont.

Steam Shape: Elsősorban nyitottságot és lehetőséget sok új és izgalmas produkciónak, amivel sokat adtak hozzá a szcána alakulásához.

Igor Halushkin: Abban, hogy nyitottak mindenféle újra. Egyrészt gondolok itt arra, hogy mindenféle stílus helyet kap egy helyen. Másrészt arra, hogy fellépési, buli szervezési lehetőséget kínál akár kis csapatoknak is, mint amilyenek mi is vagyunk. Nem zártak ki minket azért, mert újak vagyunk, és nem ismert minket senki.

842976_514976718552691_1225585262_o

Miben látod a hely különlegességét?

Metha: “Underground a város felett”, ebben minden benne van. Köztudott, hogy az újranyitás óta én oda vagyok a LED világításért, pláne, amit Sasa (a Corvintető VJ-je – a szerk.) a bulikon ki tud belőle hozni. Nyaron a Tető hangulata pedig leírhatatlan. A tavalyi Be Massive Grill Party annyira jól sikerült, hogy alig várom már az idei jó időt és a tetőrész nyitást. Napfelkeltét, vagy napnyugtát nézni a Tetőről egy mesés élmény. Aki meg nem próbálta annak kötelező! 🙂

Kühl: A város közepén, egy szocreál áruház tetején… Már önmagában különleges.

Krueger: Egy komoly klub, ahová nem furakodott be a mainstream, meg a gagyi, de mégis népszerű, felkapott hely, olcsó italokkal, szép lányokkal, és fullos hangrendszerrel. Egyszóval: szerethető!

Adam Dolph: Hogy ide nem „Le-nézünk”, hanem ‘Fel-nézünk’… A tetőteraszról pedig nézni, ahogy kel fel a nap a belváros felett… Priceless.

Tolo: A központi lokációban, az épület történelmi múltjában és a magasságában.

Steam Shape: A Corvintető különlegességét számunkra a kicsit indusztriális érzete adja, amit ráadásul a város közepén találunk. A hely múltja pedig igazán izgalmassá teszi.

Igor Halushkin: Abban, hogy nyitottak mindenféle újra. Egyrészt gondolok itt arra, hogy mindenféle stílus helyet kap egy helyen. Másrészt arra is, hogy fellépési, buliszervezési lehetőséget kínál akár kis csapatoknak is, mint amilyenek mi is vagyunk.

10418197_815742741809419_4754116488675278017_n

Legemlékezetesebb buli a Tetőn?

Metha: Több is van. A Tetőn lévő 8 órás szettem évről évre az egyik legfontosabb esemény számomra. De emellett a 10. Be Bassive születésnap, vagy Sam Paganini, Unkle, Hybrid vagy most Huntemann voltak talán a legemlékezetesebbek.

Kühl: Az elmúlt hat év hat szilveszteri aftere.

Krueger: Komolyan mondom, hogy annyiszor voltam már a Tetőn, hogy felidézni is nehéz, de akkor már legyen egy saját. Pár éve Sziget Fesztivál alatt kaptunk egy halottnak ítélt dátumot, amiről aztán az este folyamán hamar kiderült, hogy eléggé jó húzás volt, mert egy hatalmas buli kerekedett, aminek a végén játszottam, és szerintem az a leghálásabb feladat. Szerencsére ez csütörtökön is így lesz, ugyanis mi zárjuk majd az estét.

Adam Dolph: A Nick Thayer-buli.

Tolo: Maya Jane Coles első hazai fellépése (2011) – kezek végig a levegőben. Max Cooper első hazai fellépése (2010) – lábak is (!!!) a levegőben.

Steam Shape: Egyértelműen a szeptemberi Speedy J volt a legemlékezetesebb. A fantasztikus hangulatt mellett külön öröm volt, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a saját hangredszerünket és LED falunkat tudtuk a helyszínre telepíteni.

Igor Halushkin: Talán amikor Csabival (AutoThink) közösen zenéltünk a Cortechs bulink végén. Már eleve záróra környéke volt mikor odaálltunk, de senki nem ment sehova. Mi meg csak pakoltuk a zenéket, össze-össze néztünk és egy pillanat alatt eltelt az a fél óra. Ha kinéztem a közönségre, mindenki mosolygott és veretett, láttam, ahogy még Cortechs is táncra perdült az első sorban. Akkor éreztem, hogy mindenki igazán együtt dobban.

856401_514976628552700_1080382429_o

Hogyan tekintesz a következő évre?

Metha: Optimistán, motiváltan, lelkesen, izgatottan. Szerintem parádés lesz!

Kühl: Folytatjuk a közös munkát, nem csak az afterokkal, hanem rendszeres éjszakai bulikkal is jelentkezünk az idén.

Krueger: Egyik elsőszámú budapesti opcióként tekintek rá, legalábbis a Ninjabreakz szemszögéből nézve. Február 14-én itt tartjuk majd a csapat 8. születésnapi buliját, ami egyben Valentin-nap is, szóval garantáltan nagy őrület lesz. Két külföldi fellépőt hívtunk meg, és a Corvintető szülinap után publikáljuk is a dolgokat.

Adam Dolph: Nincs megállás, nincs kiszállás!

Tolo: Lelkesen és egy reneszánsz időszakot várva. Január 30-án itt tartjuk a LavaLava fennállásának hetedik évfordulóját, amire gőzerővel készülünk.

Steam Shape: Habár még túl sok publikus információval nem szolgálhatunk, mindenképp izgalommal tekintünk a közeli jövőben útjára induló projecteknek.

Igor Halushkin: Remélem hallgatóként és előadóként is megfordulok/unk majd jó néhányszor odafent, csakúgy, mint eddig.

Hány vodkára vagy kapacitálva csütörtökön?

Metha: Nem nagyon iszom, de egy koccintás erejéig egyre biztosan 🙂

Kühl: Versenyezzünk! 🙂

Krueger: Fú, képben kéne maradni a buli végéig, de hát ünnepelni is kéne. Nagy dilemma… A Dublic tesók mindig vedelnek, és biztos zaklatnak majd, hogy vedeljünk velük mi is, és ilyenkor Adam Dolph, és én felvesszük a kesztyűt! Na jó, számszerűsítsük, legyen egy hetes, stílusosan, pár korsó sörrel kísérve!

Adam Dolph: Hát, miután 2009-ben úgy kezdtem DJ-zni, hogy egy bulin megszereztem életem első vinyl-jét, ami Dj Vadim U Can’t Learn Imaginashun lemeze volt, egy-két vodka már csak ezért is le fog csúszni. 🙂

Tolo: Nullára. Tisztítókúra van az előbb említett január 30-ig. Józan-január.

Steam Shape: Mi már tiszta életet fogadtunk, de a tiszteletükre mindenképp koccintunk majd.

Igor Halushkin: Stílszerű lenne 7-et válaszolnom, de sajnos másnap munka, úgyhogy csak óvatosan italozgatok majd.

[divider] Corvintető 7. születésnap ★ w/ DJ VADIM (UK) – január 15. csütörtök[/divider]

10497129_878591958857830_8376555134014123236_o