Eelke Kleijn Interjú

Eelke Klein az egyik legkiemelkedőbb előadó a techno és house vonalban, elérte amit egy Dj és producer csak kívánhat magának. Mára már minden hatalmas clubban és fesztiválon megtalálható világszerte, miközben a house és techno zenék tökéletes keverését halljuk egy kis progis stílussal fűszerezve. Az első megjelenése a 4.5 Billion Light Years azonnal felkeltette John Digweed, Hernan Cattaneo és Nick Warren érdeklődését, és 2006-ban a 8 Bit Era felkerült a Nick féle Global underground 030 összeállításra. De ez a kezdeti siker nem állt meg itt. 2007-ben Eelke kiadta a Naturally Artificial-t és ezzel magára vonta a nemzetközi szcéna figyelmét. amellett, hogy az egyik legsikeresebb Dj/producre, Eelke a saját kiadóját, a Outside The Boksz-ot is vezeti, amely nemrég jelentette meg az Imagining Sounds 2 albumot Francesco Pico közreműködésével. Eelkeutolsó fellépései között szerepel többek közt a 365Mag rendezvénye a MIKO clubéjszaka, ami július 2-án zajlott Amszterdamban. Mi összehoztunk nektek egy exklúziv interjút Eelke-vel.

10639527_948153958543674_5061493409314778483_n

Először is, hogy vagy mostanság?

Nem panaszkodom! Azon kívül, hogy a lábam be van kötözve, mert félreléptem az Ardenneken egy túrán, minden remekül megy. És a lábam is jobban van már.

Most a MIKO Loves Epiqurus rendezvényen fogsz játszani. Mit várhatunk az előadásodtól?

Nos, már lassan egy fél éve digitálisan játszom, a Traktor Pro és a Xone controllers (1D / 2D) programokat használva. Ez segít nekem abban, hogy mindent a feje tetejére állítsak és különféle akapellákat vigyek az egészbe egy fellépés csúcspontján is. Tényleg szabadságot és élvezetet visz a djzésbe.  Még most is sokrétű zenét játszom, ez függ a közönségtől a helytől és a vibrálástól. A MIKO-n valószínű, hogy kicsit house-osra veszem a dolgokat.

Mondasz pár szót az utóbbi fellépéseidről?

Éppen nemrég jöttem haza Oroszországból, ahol Hybrid-del játszottam a Buhgamer fesztiválon. Tavaly is játszottam ott, de az idei mindent vitt. Életem egyik legjobb fellépése volt. A következő hónapban Dominikán, Libanonban, Tunéziában és persze otthon, Hollandiában is lesz fellépésem. Szerintem elég ütős lesz ez a nyár.

Dolgozol most valami újon vagy remixen?

Nemrég fejeztem be Couture ‘Afterglow’ remixét, ami a This Is Audio Therapy Volume 2 albumon lesz rajta valamikor júliusban. Eltérő az előző munkáimtól, ebben van egy hihetetlen vokál, amit az írók eredetileg Britney-nak írtak, de ő visszadobta. Aztán készítek remixet: The Quasar & The Pressure a Ready Mix Records-nak, ami meglehetősen house-os lett, de elégedett vagyok az eredménnyel. Nagyon sokféle hangot tettem bele, kellemes érzést nyújt.

10177445_892032064155864_5845112126434861412_n

Valójában azt hallottuk, hogy egy új előadói albumon is dolgozol? Elárulsz részleteket?

Tulajdonképpen már majdnem be is fejeztem. Alapjában véve még egy pár dance tracket kell írnom és kész is lesz. Többet sajnos nem árulhatok el, de más lesz, mint az előzőek, és innovatív. Arra kértek, hogy mixalbumként csináljam, mint Sasha Involver-e vagyFrancesco Pico Imagining Sounds-a. Egy 70 perces mixként állnak össze a trackek, ami exclusivabb, mintha egyesével kerülnének rá. Ez így sokkal izgalmasabb lesz számomra is, kihívást jelent. És hát különböző stílusok lesznek jelen, amelyek mixelése megint csak egy érdekes dolog. Kicsit elektro-s, house-os és hasonló műfajok fognak keveredni.

 Van egy saját kiadód is. Hogy megy mostanság?

Csak úgy mint a kiadók többségénél, Nálunk sem megy úgy mint évekkel ezelőtt, de meggyőződésem hogy a vezetési stílusunk megfelelő. Épp nemrég jelentettük meg az első igazi CD-t, Francesco Pico Imagining Sounds 2 albumát, ami igen jól sikerült és sok pozitív visszajelzést kaptunk. A digitális kiadások jobban mennek, következő lesz Soulfinder és amagyarLank (Adam Byrd / Nick Hogendoorn féle remixben). A 26. kiadáson DAVI, az új tehetség lesz hallható, akinek mikor meghallottam a trackjeit, nem hittem el, hogy ez az első kiadása. Csodálatos visszajelzéseket kapott.

Mit várhatunk még tőled? Van valami különlegesség, amit csinálsz majd a nyáron?

Semmi különleges nem lesz. Talán annyi, hogy megyek Tunéziába és jó, hogy eltölthetek ott 2-3 napot és szétnézhetek, ahelyett, hogy másnap már repülhetnék is vissza.