(x) Dubspeeka interjú

Dubspeeka érdekes jövevény. A nagyágyúk által támogatott volt Kosheen alapítótag, nevezetesen Mr. Darren Beale szerzeményeiért az elmúlt hónapokban olyan kiadók versengtek, mint a Drumcode, Suara, Truesoul, Bedrock, vagy az Ideal Audio. A bristoli srácot a stúdióból rángattuk ki pár szó erejéig. Interjú következik.

Astronautmusic: Szia Darren! Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk. Milyen volt 2014, hol töltötted a szilvesztert?

Sziasztok! A 2014-es év számomra fantasztikus volt, nagyon sok minden történt velem, de a tavalyi évből leginkább a remek kiadókkal való együttműködésemet emelném ki.

Astronautmusic: Az elmúlt egy évben nagyon komoly kiadóknál jelentél meg, mi a következő lépés, hogy tekintesz a jövőre?

Legközelebb a Drumcode-on fog megjelenni egy kiadványom, és az, hogy a 2015-ös évet egy Drumcode Live epizóddal kezdhettem, elég jó startnak számít. Sasha Last Night On Earth kiadóján is hamarosan megjelenik majd egy zeném, ami miatt különösen izgatott vagyok.

Astronautmusic: A zene iránti rajongásod korán kezdődött, hiszen már az iskola alatt is gitároztál, és dalszövegeket is írtál különféle punk-bandáknak. Mikor és miért döntöttél úgy, hogy felcseréled a gitárt a DJ-zésre?

Így van, már iskolás koromban elkezdtem gitározni, és az egyetem alatt is játszottam bandákban. Aztán elkezdtem másféle bulikra járni és megismertem azt a zenét, amire lassan átváltottam. A bandában dobgépet használtunk igazi dobos helyett, akkoriban nagyon érdekelt a programozás, majd elkezdtük felvenni a saját demo-inkat. Szóval innen indult az egész.

Astronautmusic: Ha bemennénk a stúdiódba, mit látnánk?

Egy MacPro-t és sok-sok hardver cuccot.

Dubspeeka42616064083521_n

Astronautmusic: Melyik klub pultjában érzed magad a leginkább otthon?

Konkrétan nem kötődöm egy klubhoz, de az utóbbi időben rengeteg remek helyen játszottam. A Tobacco Dock Londonban nagyon különleges hely, a Halloween Drumcode parti pedig egyedülálló volt.

Astronautmusic: Melyik fellépésedet tartod a legemlékezetesebbnek 2014-ben?

Egyértelműen a Drumcode night a Tobacco Dock-ban.

Astronautmusic: Te is részese vagy Oliver Huntemann tavaly elindított ügynökségének, a Kontrast Artist-nak, és többször is megjelentél az Ideal      Audio-nál, valamint a Senso-nál (A Fargo nekünk is nagy kedvencünk 🙂 Menyi időre nyúlik vissza a kapcsolatotok?

Oliverrel már elég régóta jóban vagyok, az egész pedig azzal kezdődött, hogy elküldtem neki pár zenémet, amik nagyon tetszettek neki. A folytatás pedig a „Bully” szerzeményem volt az Ideal Audio-nál, ami elég jól remekelt. Oliver-rel nagyon jó együtt dolgozni, és nagyon hasonló a zenei ízlésünk.

Astronautmusic: Milyen projekten dolgozol most?

Dupspeeka-ként csakis erre a projectre tudok koncentrálni, ami minden időmet felemészti, persze jó értelemben.

Astronautmusic: A techno világszerte erőteljesen visszajövőben van, hogy látod a helyzetet Angliában?

Angliában egyértelműen történik valami változás a techno-val kapcsolatban. Sokat hallgatom a Rinse FM-et, és időről időre mindig hallok valami olyat, ami lenyűgöz, izgalmas időszak ez.

Astronautmusic: Akik Dubspeeka néven ismernek, talán nem is tudják, hogy te vagy a Kosheen egyik alapítótagja…

Így van, tagja vagyok a Kosheen-nak, de sajnos már nincs időm többé a live show-kra a Dupspeeka alias miatt.

Astronautmusic: Klub vagy fesztivál?

Mindkettő.

Astronautmusic: Mit üzensz a magyar rajongóknak?

Készüljetek, jövök! 🙂

[divider]Senso Sounds vol.1. with Dubspeeka, Metha, Obrotka aka Goodspeed, Bohumil[/divider]

10342907_775135492523633_3793514819388612105_n