Dmitry Molosh: “nagyon vártam már a budapesti invitálásra”

A Legendary Moments és a PrimeHaus holnapi rendezvénye előtt értük el telefonon Dmitry Molosh-t.

Hány éve is vagy a szakmában? Mikorra ért meg igazán a munkád?

2012-ben kezdtem el pályafutásomat, belevetettem magam a zeneírás alapjaiba. 2015 őszén új időszak kezdődött a karrieremben, megírtam a „High” zenémet, ami nagyon sokszor szerepelt Hernan Cattaneo szettjeiben, amiért nagyon hálás vagyok neki.

Producernek tartod magad elsősorban vagy lemezlovasnak?

Nem tudom miért, de nem szeretem a lemezlovas kifejezést, soha nem is használom. Elsősorban producer vagyok, zenész, és legutoljára DJ.

Mit hallgat hétköznap Dmitry Molosh?

Többféle zenét szeretek hallgatni, de leginkább a könnyedebb, relaxáló zenéket kedvelem. De persze ez a hangulatomtól is függ, van, hogy néha pop számokat is hallgatok.

Hallottad már a Nubreed albumot? Szeretsz a múltba révedni? Pappa kezei alatt biztosan felcsendül pár régebbi darab.

Sajnos csak 2010-2011 környékén csöppentem a progressive houe világába. Amikor a Nubreed album kijött 2000-ben, akkor még csak 10 éves voltam, és az én országomban sajnos nagyon nehezen fejlődött az elektronikus zene. 16 éves koromban electro house-t játszottam, mivel előtte nem is volt lehetőségem másféle zenét megismerni. Aztán egy barátom megmutatta nekem a minimalt, így váltottam az undergroundra. A minőségi zene él és folyamatos változásokon megy keresztül, remélem, jó irányban.

Mesélj a fehéroroszországi parti életről! Hol helyezkedsz el ezen a fronton?

Saját bulikat csinálunk otthon a barátaimmal, amiken rendszeresen játszom is. Alkalomadtán Fehéroroszország fővárosában, Minsk-ben is játszogatok, de ez nem sokszor fordul elő. Nem sok jó hely van, ahova az emberek eljöhetnének kiereszteni a gőzt jó zene mellett, ami nagy kár. Szeretném, ha idővel minden megváltozna.

Egyre több 101%-os visszajelzést kapsz a rajongóidtól, akik között igen neves művészek találhatók. Ki most az abszolút top nálad?

Rengeteg kedvenc művészem van. A karrierem kezdetén Guy J volt az, aki leginkább inspirált. Ez az ember uralta az én belső világom az ő hihetetlen dallamaival és zenéinek hangulatával, elbűvölőek a munkái – igazi legenda és tehetség! Ott van még a progressive house atyja, John Digweed is, aki szintén nagyban hozzájárult a produceri karakterem kiforrásában. De Hernan Cattaneo, Nick Warren, Guy Mantzur, Cid Inc is mind-mind inspiráltak utam során, és imádom őket.

Mindig büszkeség a Protonon vagy a Frisky-n bemutatni egy-egy szelekciót. Van kedvenced?

Biztosan tudjátok, hogy tavaly kezdtem el a „Sound Wisdom” rádióműsoromat a Proton Radio-n, ami minden hónap utolsó csütörtökén hallható. Nincs kedvencem, de szeretem hallgatni a Transitions-t (John Digweed) és a Resident-et (Hernan Cattaneo) is.

Termékeny producerként talán felmerülhet a kérdés, melyik az a zenéd, ami szerinted jobb, mint a többi? Min dolgozol most?

Elárulok egy titkot: dolgozom most pár zenén, amik tutira ütősek lesznek. De ha a régebbi megjelenésekről van szó, akkor muszáj kiemelnem a „High” és a „Boa” szerzeményeimet, amik nagyon jól remekeltek. A mostani „The Path” megjelenésemtől is hasonlóakat várok.

10644326_838505269605816_2005396232639357283_o

Melyik az a zenéd, amit bátran, bármikor felraksz, és biztos az őrület?

„Heavy Machine”, az „I Feel It” és a „The Path”. Biztosan ütni fognak Budapesten!

Minden fellépésre külön-külön készülsz?

Igen, próbálok minden egyes országban másfélét játszani. Oroszországban és Fehéroroszországban némileg másabb az emberek ízlése Európához képest. Kicsit közel van a technohoz, de mégis gyengédebb és dallamos. Biztos vagyok benne, hogy otthon fogom magam érezni Budapesten.

Üzensz valamit a magyar rajongóknak?

Persze! Örülök, hogy ellátogathatok Budapestre, és várom, hogy meglepjem a rajongóimat jó zenékkel, sok új darabbal érkezem. Hamarosan látjuk egymást, várom a találkozást!

PrimeHaus w/ Anthony Pappa /UK/, Dmitry Molosh /BY/ and more

12790933_949982665099179_1076092369937237635_n (1)