DJ Vadim: “Amit csinálok, azt mindig szívből csinálom”

Az orosz származású, Londonban élő, legendás hip hop DJ, Vadim lesz január 15-én a 7. születésnapját ünneplő Corvintető külföldi fellépője és headlinere. A buli apropóján kérdeztük zeneiségéről, műfajról, aktuális projektjeiről és arról, hány vodkára van kapacitálva a csütörtöki buliban.

Nem kérdés, hogy kiváló érzéked van az innovációhoz és rendkívül inspirált is vagy. De mégis mi tesz téged annyira előremutató gondolkodásúvá, hogy szinte évekkel előzöl meg stílusokat, amelyek aztán az általad korábban használt hangokhoz hasonlóakat kezdenek el használni sajátjaikként?

Amit csinálok, azt mindig szívből csinálom. Ezzel együtt azt hiszem, hogy jó szemem van a részletekhez és így látni tudom azokat a hiányosságokat, amikhez új dolgokat lehet hozzátenni. A lényeg így szerintem az, hogy az embernek megfelelően érdeklődőnek kell lennie.

Rengeteg műfajban készítesz zenét, kezdve a hip hop-tól az elektronikáig, vagy a reggae-től a house-ig. Hogyan írnád le a saját zeneművészeted?

Talán azt mondanám, hogy a zeném elsősorban „lila”, de néha „sárga” néha pedig „zöldes”. Ahogy Jimi Hendrix mondta: „Nem akarom, hogy bármilyen kategóriába besoroljanak”. De, ha nagyon muszáj címkét használnom, akkor leginkább a „szabadérzésű” jelzőt szeretem.

Szerinted mik a legnagyobb eredményeid és legkedvesebb emlékeid az elmúlt két évtizedből?

Túl sok minden van, amit említhetnék, és túl sok van, amit már el is felejtettem. De önmagában az, hogy még mindig itt vagyok és zenélek egy hatalmas dolog. Rengeteg olyan tehetséget ismerek ugyanis, aki már nincs terepen.

10453031_10152647471004398_782299898803765323_o

Mit gondolsz a hip hop-ról így 2015 elején?

Azt, hogy hatalmas és jelenleg a legnagyobb eladásokat produkáló műfajok egyike (nevet).

Min dolgozol most?

Az új albumon, amit Senával közösen készítek (Sena az Irie Maffia énekesnője – a szerk.), és ami nagyjából tavasszal, vagy kora nyáron lesz készen – egyébként itt tudtok belehallgatni.

Csütörtökön a Corvintető 7. születésnapján fogsz játszani. Mit gondolsz a helyről, és hogyan emlékszel vissza Magyarországra?

Pár éve voltam ott és nagyon jó buli volt. Rengeteg fellépésem van, nemrég jöttem vissza egy 18 állomásos ázsiai turnéról, de hozzátok mindig szívesen megyek.

Hány vodka lesz a limit holnap este?

Nem vodkázom most már annyit, több ezer csúszott le már az évek alatt, úgyhogy most inkább több vizet és gyógynövényt iszom, mint vodkát (nevet).

[divider]Corvintető 7. születésnap ★ w/ DJ VADIM (UK) – január 15. csütörtök[/divider]

10497129_878591958857830_8376555134014123236_o