Dj Rae Interjú

Dj Rae, a Defected kiadó első női DJ-je és vokalistája Budapestre látogat. A helyszín nem lesz idegen, hiszen a Pacha egyik hivatalos partnere látja vendégül a pofátlanul csinos hölgyet, aki szerencsénkre még egyszer ennyire jó zenész. Rae tehát ismerősként tér vissza Budapestre, a Nino-ba. Elkaptuk pár szóra.

Mi a véleményed az EDM kultúráról? Pár szóban el tudnád mondani nekünk?

Azt kell, hogy mondjam, az EDM zenék nagyon energikusak, és persze nagyon vonzónak találják a fiatalok, akik még csak most kezdik felfedezni a DJ-ket és a klubok világát. Az EDM leginkább csak egy trend, és szerintem nem igazán van köze az igazi house zenéhez.

Mennyit tudsz a magyar partikultúráról? Ismerős vagy a magyar produceri munkákban?

Annyit tudok a magyar bulizókról, hogy szeretnek sokat táncolni, és iszogatni. 😉 A magyar producerek közül Jay Lumen és Belocca munkásságát ismerem.

Ibiza minden ember számára mást jelent. Kíváncsiak vagyunk, hogy Neked mit is jelent igazán? Tényleg minden sokkal jobb ott?

Számomra Ibiza egy olyan dolog, aminek igazán különleges energiája van, egy életérzés. Ibiza nem csak egy gyönyörű sziget remek klubokkal, annál sokkal több. Ezt nem lehet sajnos leírni; érezned kell.

226039_219737978074015_5920405_nMelyek a kedvenc ibizai klubjaid? Mit gondolsz, hol szeretnek Téged a legtöbben?

A válasz elég egyértelmű számomra, a legkedvencebb helyem, ahol elkezdődött az egész, az a Pacha. Nagyon szeretem a kisebb vízparti klubokat és bárokat. De kedvenceim közé sorolhatnám még az Ushuaia Towers-t, a Leo is klassz, és persze az El Divino is mindig a szívemben marad.

Elég nagy zenei tudással rendelkezel. Honnan ered ez a nagy zeneszeretet?

Édesapám volt az, aki megmutatta nekem az összes zenei stílust, amit csak ismerhet az ember. Ez persze beletelt egy jó pár évbe, aztán a bátyám volt az, aki igazán megmutatta, milyen is a house.

Nem csak producer vagy, de dalszövegeket is írsz. Melyik hivatást érzed a legközelebb magadhoz?

Mindent nagyon élvezek, ami a zenével kapcsolatos. Hogy a zene mely része érdekel a legjobban, az a hangulatomtól függ. Van, hogy egyszer kreatívabbnak érzem magam, akkor leginkább dalszöveget írok, zongorázni is szoktam, és így tovább. Tényleg minden részét élvezem, de a legjobb érzés az az, amikor a dalaimat élőben énekelhetem.

A hétvégén Budapesten játszol, az idelátogatók pedig kedves embereknek gondolják a magyarokat. Reméljük, hogy sikerül elhoznod Budapest szívébe az ibizai nyarat és életérzést! Várod már az estét?

Igen, nagyon várom már, hogy visszatérhessek Budapestre, ráadásul egy új klubba. Természetesen mindent megteszek, hogy elhozzam hozzátok Ibiza lelkét. Príma este lesz!

Szeretnénk átadni magyar rajongóid üdvözletét, és üzenik, hogy imádják a zenéd, ami nem mellesleg minőségi és oltári. Köszönjük, hogy időt szántál ránk!