Diplo: 2015-ben annál híresebb leszel, minél nagyobb tapló vagy!

Az amerikai EDM nagyágyú sosem tartozott azok közé, akik nem merik nyilvánosan kimondani érzelmeiket, vagy inkább magukban tartanak valamit, ha az felháborodást okozhat. Pedig neki is voltak olyan kirohanásai, amik nem tettek jót a rajongókkal ápolt kapcsolatának, egy új, a Rolling Stone magazinban megjelent interjúja szerint azonban tényleg úgy gondolja, hogy nem létezik rossz reklám. A beszélgetés során olyan témákat érintett, mint az internetes személyiség, az EDM kultúra, Justin Bieber, de még Madonna karrierjére is kitért.

Íme a legjobb, legérdekesebb, legfontosabb gondolatok az interjúból!

A közösségi médiában betöltött szerepéről:

“Ha összeveszem valakivel, akkor egyből pöcsnek tűnök, mégis megnő a lájkok, kattintások száma. Ez a Kanye West effektus: 2015-ben annál híresebb leszel, minél nagyobb tapló vagy. Nem akarom, hogy rám is így gondoljanak, más részről viszont nem érdekel a közösségi média reakciója. Viccelődök, amit néhányan komolyan vesznek, azt hiszik, hogy ilyen ember vagyok.”

Az amerikai EDM kultúráról

“Ez egy lassú folyamat Amerikában, még mindig ezek a bulik a legfényesebb, legmacsósabb, legnagyobb rendezvények, azonban a fiatalság kezd érdeklődni a zene iránt. A Jack Ü fesztiválok fő fellépője lett, mi pedig Skrillex-szel együtt random számokat is lejátszunk ilyenkor, azt csináljuk, amit imáduk, vagyis kiszámíthatatlanok, trendteremtők vagyunk. Ennek köszönhetően pár nagy sztár is változtatni kezdett, például David Guetta új albumán szinte semmi Dance nincs már. Aztán ott vannak olyan előadók, mint a Disclosure, vagy Tchami, akik nem arra mennek, hogy a legnagyobbak és legismertebbek legyenek. Skrillex pedig egy olyan DJ, amilyenre még nem volt példa a szakmában, egy igazi rocksztár egyéniség.”

A Justin Bieber-rel közös projektjéről

“Beleragadt egy olyan helyzetbe, ahol önmagát kell ismételnie a rajongók kedvéért. A Disclosure egyik tagja rámírt, hogy a Justin Bieber-es számunk zseniális, én meg úgy voltam vele, hogy egy éve még senki nem mondott volna ilyesmit. Bieber olyan életet él, amilyet, egy gazdag kölyök, pontosan ilyen pöcsnek kell lennie hozzá. Velem azonban tisztelettudó, ráadásul van egy olyan fura tulajdonsága, hogy mindenben jó: jobban baseballozik és dobol, mint én. Számunkra ez az egész egy art projekt volt, ahol felhasználtuk a hangját.”

Madonna jelenlegi megítéléséről

“Ő építette azt a világot, amiben jelenleg élünk. Alapól szívás nőnek lenni a zeneiparban, mindezek mellett még főnöknek is viszont totális szívás. Pillanatok alatt teltházas lett a turnéja, mégis mintha senki nem akarná, hogy sikeres legyen. Már nem érdekeli az embereket, most más a menő, például Kim Kardashian. Ghosttown című dala bárki más kezében listavezető lett volna, neki azonban esélyt sem adtak. A Bitch I’m Madonna pedig olyan reakciót váltott ki az emberekből, hogy ezt tuti nem játsszák majd sehol, szerintem pedig ez a szám jellemzi őt legjobban.”

A teljes interjút a Rolling Stone oldalán olvashatjátok végig.