Debut Mélyinterjú

Nem lesz könnyű a Debut “kicsiny” csapatával interjút készíteni. A srácok a gombócok örök törvényei alapján lassacskán elérik azt a kort amit már “soknak” szoktak jellemezni. Persze ez nem kulináris élvezet, ez maga a minőség, fanyalgás ide, cserélődés oda. A Debut a legerősebb hazai klub party brand, ez teljesen nyilvánvaló. A tapasztalat évről évre csak nőttön-nő, hiszen a Debut managelésén kívül egy teljes klub is a vezetők keze alá tartozik.

Mi mást lehetne a “tizenkettedik” születésnapra kívánni , mint egy tartalmas, az eddigieknél is erősebb szezont, sok boldog arcot…

Krikó, Garay, Add2Basket, Rizkid, Zee, és Kormix. Ők lesznek a mostani DEBUTálás alanyai.

Srácok milyen érzések kavarognak most bennetek? 12 év nem múlik el nyomtalanul. Sok boldog pillanat, és nyilván volt pár szomorkásabb …

KRIKO: Meghatottság és büszkeség kombója 🙂 Volt szomorkás? 🙂
GARAY: Izgatottan várom a születésnapot, jó érzés visszagondolni az elmúlt 12évre és felidézni a szebbnél szebb pillanatokat, élményeket! Szomorkás? Nyilván volt a 12év alatt bőven, de ezek nem a The Debut-höz köthetőek!
RIZKID: Csupa jót tudok csak mondani, nem volt szomorka.
ADD2BASKET: Én azt hiszem ennyi ideig nem voltam még tartósan tagja semmilyen zenei baráti körnek, szomorkodni akkor szomorkodtam, amikor épp egy külföldi fellépés miatt ki kellett hagyjak pár hajós bulit. Egyébként meg csupa mosolygás volt az elmúlt néhány év.
ZEE: 2007-ben csapódtam a brigádhoz, azóta nagyon “szomorkás” pillanatról nem tudok beszámolni, vidámról annál inkább!
KORMIX: Én négy éve vagyok a brigádnál, ami idő alatt elég sok minden történt. Ezek nagy része kellemes emlék, amelyekre mindig örömmel gondolok vissza. 🙂

Debut Dj-kVan néhány fanyalgó, ki rendületlenül állítja buta tényként, hogy felhígult, lecserélődött, már nem olyan mint régen … Természetesen van lemorzsolódás, ez teljesen logikusnak hat. Mégis ti mit tapasztaltok?

KRIKO: Minden változik folyamatosan az életben, mi szerintem rendületlenül pozitív irányba!
GARAY:12év alatt több klub generáció is felnőtt, így értelemszerű, hogy időről időre cserélődött a közönségünk, hogy a mostani jobb vagy rosszabb ez eddigieknél, nem hiszem, de hogy más az tény! Viszont az életérzés és a zene szeretete állandó!
ADD2BASKET: Én örülök, hogy van olyan hely, ahol havi egyszer korlátok nélkül le tudok játszani bármit, amit szeretek és még táncolnak is az emberek. Nem gondolom nagyon tovább.
ZEE:
A mag megmaradt, mikor több-kevesebb a bulikon az arány, de hála égnek mindig ott vannak jó néhányan akik törzsDebütösök és tudják mi a jó. Respekt! Természetes, hogy mindig jönnek új arcok és pár éven belül egy része a közönségnek cserélődik, nem is működne másképp…
RIZKID: Van cserélődés, de ez tök normális. A higulással sokan jönnek, az új arcokat néha így fogadják a régiek. De az új arcok között is vannak már régi arcok 🙂
KORMIX:Fanyalgók mindig vannak, és lesznek is. Természetes, hogy 12 év elteltével lemorzsolódtak jó néhányan, viszont mellette sok új arc fedezte fel a klubestet, és a The Debut érzést. 🙂 Persze nem szabad megfeledkezni azokról a veteránokról sem, akik a kezdetek óta megtisztelik, és követik a csapatot, hiszen ilyenek is vannak, ami egy nagyon jó dolog, és remélhetőleg még sokáig kitartanak mellettünk. Az biztos, hogy semmi sem olyan, mint régen, hiszen folyamatosan változik körülöttünk minden, a közönség, a zene, az igények, de ez így van rendjén. Ami fontos, hogy mindig a legjobbra törekszünk, zeneileg pedig igyekszünk változatosak, és előremutató szetteket produkálni.

Annyira jó érzés lehet minden alkalommal ennyi barát között bulizni. Persze nyilván ez emellett kőkemény üzlet is.

KRIKO: Nekem ez az életem, a családom és munkám. Természetesen nem non-profit cég vagyunk, de szerintem nagyon kevesen csinálják ilyen alázattal és elhivatottsággal, mint mi!

Volt mélypont a csapat életében?

KRIKO: 2004-2005 körül az első generáció váltásnál volt egy rövidebb mélyrepülés, amit tetőzött a klubhiány Budapesten, de megtanultuk kezelni a helyzetet és ez még feljebb repített minket! 🙂


Nyitva áll az ajtó az új arcoknak?

KRIKO: Folyamatosan szólunk minden korosztályhoz, ezt híven tükrözik szerintem a külföldi bookingjaink. Nagyon nagy a bejárati ajtónk🙂

Országszerte vannak “rajongóitok” (sicc). Nem kéne a Debut érzést a vidéki arcoknak is előbb-utóbb helyileg is megérezniük? Vagy inkább helyesebb ha így kérdezzük: Újra?

KRIKO: Én úgy gondolom nagyon fontos a vidéki bázis megerősítése is, de ezt első sorban az általunk üzemeletetett Cinema Hallon keresztül képzelem el.
RIZKID: Ez a zene nem mindenhol működik, illetve nem mindenhova passzol. Ahova igen, oda vissza-vissza is tér a The Debut, vagy a Debut djk.
ZEE: Szeretnénk menni amerre csak lehet, vannak is folyamatban lévő tárgyalások néhány érdemleges szervezővel. Viszont egy-két üdítő kivételt leszámítva sajnos nagyon egysíkú a vidéki klubok, “promóterek” programja és hozzáállása. Ugyanaz a pár név megy szinte mindenhova rotációban, évente többször is és ez nem igazán látszik változni egyhamar… Hosszú távon mindenképp káros a klubéletre, zenei ízlésre és ráadásul unalmas is. Reméljük, hogy szépen felébrednek és nyitottak lesznek az igazán jó zenei csemegékre és hangulatra, amit a Debut tud csak adni! 😉


Ennyi év után adódik a kérdés, meddig lehet ezt fokozni, a színvonalat fenntartani, az embereket boldoggá tenni, hova és hogyan tovább?

KRIKO:Forever! Mindig dolgozunk gőzerővel, jelen pillanatban is már a 2014 nyári programoknál tartunk. Én hiszek abban, hogy a munka mindig meghozza a gyümölcsét!

Muszáj belekérdezni, ha már ilyen szépen összegyűltünk. Igen szépen sorakoznak a rendezvények, egymás hegyén-hátán. Pont a napokban kerül ki egy cikk tőlünk ahol is külföldi városokkal fogjuk összehasonlítani a magyar kínálatot.. Meglepő eredmények lesznek, de ezt mind jól tudjuk.. Rengeteg a rendezvény.. Egyik oldalnak sem jó, sem a látogatóknak, sem a szervezőknek.

KRIKO: Jelen pillanatban a zenélés, és a promóter szakma rendkívül népszerű…Úgy gondolom az idő mindig eldönti, hogy kinek van helye közöttünk…Szerintem 1-2 nem idevaló ember lassan eltűnik a süllyesztőben és akkor újra normálisan, átláthatóan mennek majd a dolgok!

A Cinema Hall jött látott, és szerintünk közel áll a győzelemhez is. Bár ki mit tart annak, mindenesetre a mostani szezon igen jól indult, erős csapatok, és új brandek. Csinosítások, és minden egyéb. Annó utolsó interjúdban azt mondtad: “ha már mi segítségünkkel újra reneszánszát éli ez a stílus akkor azon vagyunk és dolgozunk, hogy ne hagyjuk újra a eltűnni”. Mindent sikerült megoldani, amit elterveztél (elterveztetek)?

KRIKO:Életem egyik legnagyobb kihívása és kockázata volt a Cinema Hall. Úgy érzem évről-évre egyre magasabbra kerül a hely a világ clubtérképén, mi becsülettel és hatalmas szorgalommal dolgozunk. Úgy érzem eddig egyedülálló amit elértünk, de nem ülünk a babérjainkon megyünk előre 🙂

Melyik az a buli amit gyorsan elfelejtettetek, és megbántatok, vagy egyszerűen nem volt az igazi?

KRIKO: Mit is kérdeztél? 🙂
GARAY: Nekem egy ilyen volt! Mégpedig ami a Studio mögötti placcon lett megrendezve, mi csak utcabálként emlegetjük! 🙂
ADD2BASKET: Amelyiken nem voltam ott 🙂
RIZKID: Egyre emléxem, a Pink The Club-ra. Nem volt az igazi az a hely.
ZEE: Néha a technika ördöge izzasztott meg vagy nem éreztem igazán a szettet és emiatt voltam elégedetlen a bulival… De utána mindig jön egy olyan, ami úgy feltölt, hogy feledteti a gyengébb bulikat.
KORMIX: Hála a jó égnek a The Debuttel kapcsolatban kevés ilyen jut eszembe, de ennyi idő leforgása alatt, benne van a pakliban, hogy egy-egy buli gyengébben sikerül, amiben nekünk is volt már részünk. Viszont ezeken gyorsan túl kell lépni, és tanulva a hiányosságokból, esetleges hibákból készülni gőzerővel a következőre.

Mindig meg kell újulni ebben a rohanó világban. Érkezik a születésnapotok, zeneileg, és szervezésügyileg lesznek e változások?

KRIKO: Gyere el és éld át 🙂

Gensi, Zagar-Space Medusa remix..zseniális! Mi tölti ki időd nagy részét mostanság? Hiányol a scéna…

ADD2BASKET: Köszi 🙂 A Radio Cafe megszűnése óta csinálom a Neston rádiót és közben próbálok újra és újra beleszeretni az elektronikus zenébe. Nem tűntem el, továbbra is képben vagyok, zenélek, csak az alkotás megy lassabban, de ezt nem lehet siettetni.Hamarosan visszamerészkedem a stúdióba.

Zoli, mi újság produceri fronton?

ZEE: Májusban jelent meg egy remixem bakeliten a frankfurti Houseworx Recordsnál plusz pár régebbi megjelenésemet újra licenszelték mixalbumokhoz és válogatásokhoz. A nyár végén stúdióátépítésem volt és egyéb változtatások is zajlanak a setupban. Készülnek új zenék, télre új kislemez is érkezik. Minden buliban bepróbálok egy új sajátot vagy reedit-et, úgyhogy füleljetek!

Kormi, a kérdés ugyanez 🙂

KORMIX: Ha jól számolom, akkor az utóbbi egy-másfél évben három dal készült el, azok is remixek formájában, amelyek egyáltalán nem kaptak megfelelő promóciót, szóval van pótolni, és változtatni valóm bőven. Egyéb teendőim miatt muszáj voltam egy picit háttérbe tenni a zeneírást, ami egyébként egyre jobban hiányzik, és nap, mint nap motoszkál bennem, hogy újra komolyabban bele kéne ásnom magam. Rengeteg ötlet, dallamok, érzések kavarognak bennem, amiket egyszer biztosan zenébe fogok még önteni. Természetesen van egy kupac elkezdett zeném, de egyre válogatósabb és kötözködőbb vagyok a saját munkáimmal szemben, mondhatni, hogy jóval nagyobbak már az elvárásaim, mint régebben, így ezeknek a trekkeknek valószínűleg a nagy része a fiók mélyén fogja végezni, és csak a legjobbak fognak versenyben maradni. 🙂 Vannak tervek és kitűzött célok előttem a jövőt illetően, úgyhogy ha a csillagok állása is kedvezően alakul, akkor hamarosan jelentkezni fogok saját anyaggal. 🙂

2013 nagy slágere, mi volt általatok favorizált sokat játszott zene, vagy zenék?

GARAY: 1. PASH’N’LIPS: Red Horse (LIVIO & ROBY Remix) (MULEN RECORDS)
2. DERRICK L. CARTER: Where U At (The First Mix) (DEFECTED)
3. HESS IS MORE: Yes Boss (SIS Edit) Idén talán ezek szóltak többször tőlem!

ADD2BASKET: Nagy sláger, első számú kedvenc nem volt, ellenben hallottam sok inspiráló live és dj szettet, koncertet. Kink, Mano Le Tough, Tame Impala ugrik be elsőre.
RIZKID:Supernova dolgait nyáron rongyosra játszottam.
ZEE: 1. Green Velvet: Bigger than prince (Martinez Brothers remix) – Erre a szép zöld lemezre aztán megment mindenhol a tánctér, de főként a nyárzáró Debut Yachton volt rá nagy őrület. 2. Todd Terje: Inspector norse – Egyszerűen nem lehet megunni, már lassan két éve játszom. Zseniális muzsika! Bármilyen szar bulit fel lehet vele dobni pillanatok alatt 🙂 3.Bobby Pruit – Tried so hard – óriás classic tengerentúli vokálhauz ’93-ból. A Sziget-es fellépésen nagy sikere volt.
KORMIX: Sok favorit volt/van, tele hazai produkciókkal. 🙂

Ki vagy mi okozta nektek eddig a legnagyobb csalódást 2013-ban?

KRIKO: Hamarosan meg tudjátok …
ADD2BASKET: Nem emlékszem komolyabbra
RIZKID: Volt ami/aki, de nem rágódom sokat az ilyesmin..
KORMIX: Az inkorrekt emberek.

És a legkellemesebbet?

KRIKO: Az idei nyár a barátokkal!
ADD2BASKET: Arra sem 🙂
RIZKID: Magyarország jobban teljesít …
KORMIX: A korrekt emberek. 🙂

Milyen meglepetések várhatók a szülinapi zsúron? Torta lesz?

KRIKO: Persze minden évben lefagyasszuk a legelsőt 🙂
GARAY: Lesz 🙂

A közönségre számíthattok, ez bizonyos. Talán 12 év távlatából lehetnek momentumok, vagy éppen arcok akiket nagyon hiányoltok..Van e ilyen?

KRIKO: Akik már nem járnak valamiért, azok is mindig ott vannak a lelkemben.
ZEE: Remélem idén végre a Janesz is odatolja a képét!
ADD2BASKET: Van bizony 🙂
RIZKID: Kevesebbet járnak régi jó arcok, de ez ebben a korban már így megy 🙂

Egy üzenet talán belefér a Debutösöknek (és a leendőknek), most hogy a tizenharmadik év is hamarosan beköszönt..

KRIKO:Tisztelet, becsület és hűség, ez a dolgok vezetnek minket a kezdetek óta. Aki velünk van tudja, aki velünk lesz megérti, átérzi! The Debut – Érezd! Élvezd! Élj vele!

Az interjút megosztók között tiszteletjegyeket sorsolunk ki!

A teljes Debut csapat látható, hallható:https://www.facebook.com/events/552546591478981/?fref=ts