Danny Howells: szerencsém volt, mindig csak a zenével kellett foglalkoznom

Muszáj volt Danny Howells-el pár percet beszélgetnünk. Szerkesztőségünk egyik nagy kedvence, a hétvégi Astronaut buli fő attrakciója szívesen válaszolt néhány kérdésünkre. A mai napig „klasszikus” lemezlovasnak megmaradt nagy öreget továbbra is óriási tisztelet övezi világszerte, így most mi is tök büszkék vagyunk magunkra. Amúgy egy zseni. Pont.

Te vagy a „klasszikus” lemezlovasok közül az egyik, aki a mai napig komoly elismertségnek örvend. Vannak jó megjelenések, és van a Danny Howells, mondta egyik szerkesztőségi tagunk némi túlzással. Könnyen el tud egy lemezlovas felett haladni a zenei szcéna?

Ez nagyon kedves tőletek, köszönöm! Az e-zenei szcéna folyamatosan változik… de talán ez teszi izgalmassá az egészet! Persze nem mondom, hogy a változás a minden, felesleges olyan dolgok miatt aggódni, mint a zenei stílusok különbözősége, stb. Én mindig csak arra koncentrálok, ami érdekel, a többit meg csak simán ignorálom.

Mi az, amivel zenei repertoárodat folyamatosan frissíteni, színesíteni tudod?

Számomra egyszerű a dolog, csak azokat a zenéket kell megtalálnom, amik tetszenek, ezután persze kitalálni, hogyan is mutassam be őket a közönségnek. Folyamatosan frissen tartom a zenei kollekciómat úgy, hogy próbálok annyi új zenét játszani szettjeim alatt, amennyit csak lehet. Úgy forgatom a track-eket, hogy néha van olyan zene, amit csak egyszer játszok le az életben. Annyira sok új zene van, hogy mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül megcsinálhatom ezt.

Danny-Howells-14022014-press-photoA technikai vívmányok felé sokan kétkedve tekintenek. Mi a helyzet nálad?

Ha a DJ-zés technikai fejlődéseire gondolsz, akkor azt kell, hogy mondjam, különlegesebben nem érdekelnek ezek az új fejlesztések. Elég régimódi vagyok, sokkal inkább érdekel a programozás, vagy az ehhez hasonló dolgok.

Születnek még zenei nagymesterek, vagy a technika mindennek odavág(hat)?

Mindig születnek zenei nagymesterek! Persze a kevésbé tehetségesek is belefognak a zenélésbe, de reméljük, hogy az igazán jó producerek és DJ-k nevei hosszabb ideig fennmaradnak a szcénában.

Melyik múltbéli, és jövőbeli megjelenésed dagasztja meg legjobban a melled?

Nagyon büszke vagyok néhány track-re, amik a Dig Deeper kiadón jelentek meg, mint pl. a Laid Out, a Right Off, stb. Nagyon nagy megtiszteltetés volt az számomra, hogy Madonna egyik dalát is remixelhettem, hiába számít már réginek. A 2002-ben készült Essential Mix-emre szintén büszke vagyok, csakúgy, mint a Choice CD-m az Azuli Records-on, na meg persze a Balance albumom, ami tavaly készült el.

Nyilván az a lexikális, és egyéb zenei tudás, amit birtokolsz, sokat segít a munkádban. Mégis volt legyőzhetetlen akadály karriered során?

Nem hiszem, hogy annyira sokat segítettek volna a munkámban. Nem rendelkezem azért annyira nagy zenei tudással, mint gondolnátok. A szerencse egyértelműen nagy szerepet játszott karrierem során, így nem kerültem szembe olyan akadályokkal, amiket nem tudtam volna leküzdeni, így csak a zenével kellett foglalkoznom. Főleg úgy, hogy ez az egész zenei elhivatottság csak egy hobbinak indult…

Merre vezethet még a Howells brand, mi lehet még az út? Nyilván elektronikával kikövezve.

Nincsenek nagy terveim, mostanság elég nyugis életem van, és élvezem, hogy most csak azzal kell törődnöm, hogy megtaláljam az új zenéket, és lejátszam őket a szettjeim alatt.

Nem éppen első magyar látogatásod. Talán már barátságok is kialakulhattak!?

Sokszor voltam már Magyarországon, igen, és van pár nagyon kedves ember, akikkel még a mai napig is tartom a kapcsolatot, és biztos vagyok benne, hogy ők ott lesznek a bulin!

Óriási respektálás övezi a következőt is. Sablonosan fejezzük be. Mire számíthatunk?

Köszönöm!! A legjobb zenéket várhatjátok tőlem ezen az estén. Egy jó nagy adag mély és szexi zenékkel teli este, remek hangrendszer, csodálatos emberek… így csakis jó lehet az este!