DANDY- A FLÖRT MEGÚJULÁSA

Örömmel tapasztaltuk, hogy idén is a Flört háza táján serénykedve fog munkálkodni hazánk talán legismertebb lemezlovasa Dandy. Kapván az alkalmon pár szó erejéig elkaptuk a nem oly rég felröppent Flörtös pletykákról, kulissza titkokról kérdezvén Dandyt, a Truesounds csapat tagját, ki számolatlan hamisítatlan Flört est kiagyalójaként izzadta velünk végig az elmúlt évek legnagyobb partyjait…

Csak néhány mondat, maga az új BRAND, teljes átalakítás, bővített hangrendszer…A gyomrok máris rezeghetnek, készülhetünk, hiszen dobbant hazánk büszkesége a FLÖRT the Club!

Több izgalmas kérdést felvet az első kiajánló. Ezen okoknál fogva gyorsan elégíts ki minket. Mi ez az óriási készülődés Magyarország legpatinánsabb klubja háza táján?

Ha nagyon őszinte akarok lenni akkor úgy gondolom egy húsz éves klubnak épp ideje volt egy ekkora változtatásba belefogni, ami meglepő számomra is ebben, hogy 2009 Halloween-kor még szó sem volt róla, aztán év végére meg pikk-pakk ott volt az info : megújulunk ! Hozzáteszem, hogy tapasztalatok alapján a vendégfogás érdekében több olyan klubról is tudok akik minden évben megújulnak a design-t illetően és itt nem hatalmas pénzekre kell gondolni ami a befektetést illeti, hanem van erre kreatív munkatárs aki praktikusan agyalgat ezeken a dolgokon. Szerintem minden területen ez lehet a jövő, hogy invesztálni kell a dolgokba nem csak kivenni. Nem szép dolog szív szerelmemre csúnyát mondani de az utóbbi időben már tényleg betegesen álldogált a Flört és jöttek a technikai hibák is elő, szóval ezért e nagy mocorgás.

10295715_10151803032534229_1694381034729817839_n

Bérelhető Jakuzzis apartam is izgalmasnak hat, azonban az előremutató változások mindenképpen remekül hangzanak. Úgy érzed/érezted megérett a Flört is a jelentős változtatásra? Miben fog ez megnyílvánulni?

Számomra az átváltozás, a klub teljes átmozgatása, a technikai dolgok cseréje, a spec hangrendszer az új belső design, a totálisan új helyek és járatok, a még közönségorientáltabb elrendezés, a kényelmes belső terek és ülők vagy épp a befogadás az érkezésnél, továbbá egy jó pultos csapat és a biztonságiak 2010-es kultúrviselkedése és jófejsége többet jelent mint a jacuzzi, viszont ha lesz egy ilyen apartman az azt jelenti számomra – vélhetően ez az irány a klubok világában és a belsőépítészek agya erre állt rá és ez a világ trendje. Én ugyan életemben nem mentem még strandpapucsban törölközővel a kezemben klubba, de azt is tudom, hogy meg van az a réteg aki szeret jól mulatni és ha valakinek épp egy diszkóban van kedve lubickolni tegye meg.

A legjelentősebb változás az a zenei felállásban fog megnyilvánulni. A klub vezetés nyit a zenei skálán és nem csak a nyári időszakban, hanem az azt megelőző és követő időkben is nyit a populás, könnyedebb klubos zenék felé ezzel várva azokat akiknek ehhez a bulizáshoz ide oda vagy még messzebb kellett eddig utazniuk.

Kik azok akik esetlegesen már publikus névként felsorolhatók? Kik azok akiket szívesen látnál a Flört legendás pultjában?

A nyitó bulira a MILK & SUGAR (német formáció) érkezik Tomy Montana mellett. Ezzel szerintem adott az irány, hogy milyen lesz az év. A könnyedebb vonalon minden ilyen névvel lehet találkozni . A nagyobb durranásokat illetően nem beszélhetek, de ebben a klubos diszkó diszkó vonalban is lesznek komoly estek. Én ebben az értelemben egy Joey Negro-t lehet el tudnék képzelni, de ez nem az én posztom !! A régi úgymond hagyományos Flört feeling vonalában pedig mindenkit aki jó és új !! Úgy érzem ez az amiben a Flört le volt maradva, mindig a régi neveket hozta a klub vezetése ami miatt sok vitám volt házon belül. Így a tech house – house – prog vonalon is tuti megújulás lesz , de tényleg tökön bököm magam ha megszívat minket a közönség . Ha a sok sok év “hozzatok már új neveket” után tényleg jönnek az újak és akkor meg az lesz hogy “nem jöttünk el mert nem ismerjük a vendéget” – akkor tényleg nem tudom mi a jó. Én a szakmai tapasztalataim alapján egyébként tényleg úgy látom , hogy a klubbajárok 15%-a rendelkezik egy fajta speciális igénnyel a többiek tényleg bulizni jönnek és kell, hogy valaki jól elkalapálja a fejüket és kész ! Na idén lesz fejkalapálás az tuti – de intelligensben, semmi agyatlan veretés !

Flört Dancin…kicsit még izlelgetnünk kell a populárisabb vonal előhozakodását…. Meglepetés rezidens lemezlovas, populárisabb felhozatal. Nem biztos, hogy mindenki sírva fog fakadni örömében vagy bánatában.

Erre nem tudok mit mondani. Az én munkám a klubban pont a másik vonal lesz és ebből kifolyólag nem is ártom bele magam nagyon ebbe. Tomi a hazai képviselete ennek a műfajnak, szerintem tökéletesen alkalmas erre a feladatra és Groovy B is már többször bizonyította a Flörtben is, hogy remek bulikat tudnak csinálni ! Ez az egész az embereken múlik, hogy elfogadják e a klubtól ezt a fajta “kaját” az étlapról a kínálatban valamint, hogy szeretnének e elmenni egy fullos helyre hétvégén. Én mindig is azt vallottam a közönség dönt. Ha pedig ott van a közönség a klubban akkor meg a dj kezében az este. Én 2001-óta minden egyes Flörtös bulimon kiteszem lelkem azért , hogy az oda eljöttek jól érezzék magukat. Ebben benne van természetesen az elszúrt szettek esete is amikor nem voltam a toppon vagy épp hibáztam – de az arány szerencsére pozitív. Így gondolkodom a Dancin’ vonalról is, ha ez emberek eljönnek akkor a DJ feladata a többi ! Ezt hívják úgy, hogy a diszkós megdolgozik a buliért úgy ahogy kell ! Én nem csípem azokat a dj-ket akik a közönségtől várják el, hogy “na itt a szettem nesztek, vagy tetszik vagy
nem”.

dandy

Flört Clubbin az igazi Flört feeling szól a beharangozó.Mikor is lesz az első Clubbin flörtölés?

A tervezet az április 24 – ebből csak annyi az extra, hogy kiszorult ez az este a tradícionális Húsvétról – nekem igazából mindegy mert alig várom, hogy a kezem közé vegyem az új technikát ! Remek lesz mert a klub sötétebb lesz és sejtelmesebb. A fellépőket illetően nem beszélhetek mert a szerződést várom ezekben a pillanatokban is, viszont a választás a külföldit illetően meglepő lesz és meredek húzás. Annyit elárulhatok, hogy Ibizáról a Space-ből ismert a név és house / tech house vonalon nagyon komolyat húz az illető. Továbbá elárulom, hogy nem kell a csillagokig agyalni sem a guest-en. Nem az ára meg neve a lényeg, hanem a ZENE – amúgy a név is szerintem sokaknak meglepően új lesz a többieknek aki vágja a mjúzikot pedig kimondottan ismerős. És amúgy meg igazi csemege. A magyar line up is alakulóban ! Nagyon fontos, hogy végre elérhető áron lesznek a bulik és nem kell vagyonokat ott hagyni a bejáratban egy belépőért, úgy érzem ár érték arányban most rendben lesz a klub – és ez nagyon is fontos !!

A tradicionális rendezvények, mint a Karácsony vagy a Halloween is helyén marad remélhetőleg. Évtizedek óta lassan zarándokhely a Flört, idén is hasonlóan várhatjuk ezen estéket?

Ez már az ősz/téli mese, erről nyilatkozni nem tudok de én szeretném ha így lenne. Egyenlőre azon vagyunk, hogy sikeresen abszorváljuk az első 2 bulit ami a mi vonalunk a többi pedig a közönségen múlik.Továbbra is folynak az egyeztetések mindenről és minden pillanatban tud változni a terv. De ilyen ez a “pop szakma” !

Utolsó pontként szeretnénk személy szerint neked, és a teljes TS csapatnak a SOUNDHEAD BEST OF szavazás eredményeiért…

Igén éppen említeni szerettem volna 🙂 Bár ez nem ide tartozik, hogy nagyon szépen köszönöm a közönség 2009-es bizalmát és szeretét , nyilván a partynews olvasói közül is voltak akik vették a fáradtságot és letették a voksukat a Truesounds a Flört és nevem mellett így idén is azaz tavaly is szép sikereket könyvelhettünk el a SoundHead Best of szavazáson, azt pedig kimondottan köszönöm, hogy harmadszor is elhozhattam a díjat. Igyekszem idén is a szettjeimmel meghálálni ezt
Nektek !

Köszönöm : Szigeti Peti – Dandy