Csípd el a Bladerunnazt: Optical Interjú

Optical interjúSzánjuk a bűnünket, hogy a tört ritmusok szerelmeseit nem kényeztettük el mostanság. Ezennel ennek vége, mostantól heti, illetve havi rendszerességgel találkozhattok hasábjainkon a friss ajánlókkal, megjelenésekkel. Kezdjük mindjárt a Bladerunnaz “virusos” estjével, és annak egyik külföldi headliner lemezlovasával, Ed Rush nagy cimborájával és szerzőtársával, Optical-lal.

Ha szóba kerül a Virus , mint kiadó, a történetetek tulajdonképpen egy legenda. Mikor kezdődött karriered?

Az első megjelenésem 1992-ben történt, de már 1990 óta studió mérnökként tevékenykedtem. 1988-ban kezdtem a dj-zést egy warehouse bulin Londonban.

Elég nehéz körülírni a kapcsolatotokat Ed Rush-sal, ha a közös munkákra gondolunk.

Változott-e valami az évek folyamán, akár munka, vagy akár barátság téren?

Több mint 20 éve vagyunk Ed-del barátok, és mindig is remekül együtt tudtunk dolgozni a stúdióban, tehát változásról nem tudok beszámolni nektek. Mostanság a 7. albumunkon munkálkodunk, melyet a Virus számára készítünk és 2014-ben jelenik majd meg.

Ha nem éppen drum and bass zenéket “faragsz”, mi az amit szívesen hallgatsz , például útközben vagy akár otthon szabadidődben? 

Mindenevő vagyok, de leginkább reggae, hip-hop, jazz és funk szól. De mindig találok valami újat, így gyorsan cserélődik a kínálat : )

Számtalanszor jártál már nálunk Magyarországon. Milyennek találtad a magyar közönséget?

Mindig is jól éreztem magam a magyarországi fellépéseken, a buliknak eszméletlen hangulata van! A közönség nagyon “érzi” a szórakozást, és ez engem is inspirál abban, hogy még “nagyobbat” játsszak,  illetve élvezzem az estét. Nos én igy szoktam tenni 🙂

A Bladerunnaz csapat hazánk vezető szervezőgárdája. Melyik volt a legemlékezetesebb fellépésed náluk? 

Tavaly egy Bladerunnaz bulin játszottam Dj Hype-pal, ami egyébként egy remek este volt. Sajnos véletlenül leöntöttem Hype laptop-ját, ami meglepő módon, nem tett jót neki : ) A kis kellemetlenség ellenére sikerült eszméletlen szettekkel zárnunk a bulit! Nagyon király volt!

Sok helyen azt írják rólad, egy igazi kísérletező típus vagy. Megtartottad ezen szokásodat az évek alatt? 

Mindig is próbáltam a saját szerzeményeim által valamelyest kísérletezni, és kipróbálni, milyen különböző érzéseket vagyok képes előhozni a segítségével. A drum and bass csak egy stílus, amiben dolgozom. Készül egy techno LP-m is, és más, különböző projekteken is dolgozom, ami érdekessé teszi mindennapjaimat.

Mit várhatunk tőled október 19-én, a Dürlinben?

Egy “kontrollált káosz” lesz az este, a legjobb drum and bass zenékkel, legyenek azok klasszikusok, vagy éppen új megjelenések. Mindig a legjobbat próbáljuk magunkból kihozni az élő fellépések során!

Melyik az a szám, amit soha (de soha) nem játszanál le egy bulin? 

The Birdie Song : )

Véleményed szerint ki a legnagyobb tehetség a drum and bass szcénában, 2013-ban?

Minden kétséged nélkül kijelenthetem: Audio! Az új LP-je a Virus-nál az utóbbi évek legnagyszerűbb munkája!

Köszönjük szépen az interjút!

https://www.facebook.com/bladerunnaz