Clive Henry Interjú

Gyors interjú Clive Henryvel

clive_henry_google

Úgy gondolom, jó okot adhat a Peace Division létezésére az, hogy a legjobb, ami történt a tribal houseban, így Clive Henryre nem nézhetünk rossz szemmel.

Nyilvánvalóan, a hangzás kicsit kifinomultabb, mint atribal, de igazi,hamisitatlan tánczene.

Henry talán ismertebb a Circo Loco rezidenseként a DC10 klubban. Hangzásvilágát tükrözi a hétfőkénti DC10 hangulata, az utóbbi évtizeden át. Illetve egy másik irány a tribaltól elutazva a progresszív zenéhez 1999-ben, és 2000-ben a minimalon is átküzdötte magát, majd a mostani évekre eljutott a technoig, és a deepbe.

10 év a Circo Locoban nem akármilyen ajánlólevelet jelent.

Mit hívsz otthonodnak?

Londont és Ibizát.

 Boldog gyermekkorod volt?

 Úgy gondolom, igen. Gondozásba adtak, mikor hat hónapos voltam, így soha nem ismertem meg a szüleimet. Úgy tűnhet, nem voltak a legmegfelelőbbek. De minden család, aki vigyázott rám, próbálta a legjobbat adni nekem. Mindenem megvolt, amire szükségem volt, vagy amit akartam.

 Hogyan segítette gyermekkorod a művészeted kialakulását?

 Nos, én, és a barátaim megőrültünk a hip hopért és az electroért (nem a vacak kommersz szarért, amit ma electro-nak hívnak!) és a Grange Youth Club-ban lógtunk Hayesben Nyugat-Londonban. Ott megengedték nekünk, hogy lefújjuk a falakat, és brakeljünk néhány ázsiai kölökkel, akiket Executive Sounds-nak hívtak. Ők minden héten összerakták a cuccaikat és zenéltek

Szóval mi zenével fejeztük ki magunk a Horizon és az LWR rádióban és Froggyt, meg Tim Westwoodot (-aki a legbetegebb mixeket adta le élőben a New York-i Roxyban-) hallgattunk. A rabja lettem. Iskola után kaptam egy takarítói állást az EMI irodájában, Hayes Townban, így meg tudtam venni külföldi árukat a Southall marketből, vagy a Stage Onerecordstól Hayesben (sajnálatosan felgyújtották, mikor a csúcson volt). Nos igen, azt mondhatjuk, a gyermekkorom igen masszív befolyást tett rám zeneileg.

 A sorsban, vagy Istenben hiszel?

 Jártam templomba, amíg kisgyerek voltam, de amint elértem azt a kort, hogy nem kellett mennem, abbahagytam. Úgy gondolom, a templomba járás tökéletesen megfelelő azoknak, akik hisznek, de a vallás oka sok problémának is, például: terrorizmus, háborúk, stb.

 Ki, vagy mi inspirált leginkább életedben?

 A gyermekeim.

 Ezek szerint gyerekek vannak…

 Igen, kettő. Egy fiú, és egy lány.

 Ki a példaképed, és miért?

 Egyáltalán nincs példaképem! Mikor fiatalabb voltam, Glenn Hoddle volt, karrierjét végigkövettem a Tottenham Hotspur focicsapatban. Ő soha sem támaszkodott senkire, ő kiérdemelte a sikert, és generációjának legjobb középpályása volt Angliában.

 Mi a legfurcsább dolog, amit tettél, hogy felléphess?

 Sajnálom, unalmasan hangzik, de soha nem kellett tennem semmit, hogy megkapjak valahol egy fellépést.

 Melyik művészről, vagy számról gondolod, hogy nem volt túl jó, de ennek ellenére, mégis sikeressé vált?

 Nem akarok senkit megsérteni, így maradjon ez az én titkom!

 Mondj egy dolgot, amit utálsz a tánczene (dance music) kultúrában?

 A klubpolitika Ibizában. Nevetséges.

 Legutóbbi klub, ahova bulizni mentél inkább, mint játszani?

 Kubicle, London.

 After party? Igen, vagy nem?

 Igen!!

 Ha meginterjúvolnád magad, milyen kérdést tennél fel, és mi lenne a válasz?

 Kérdésem: Ha nyernél a lottón, mit vennél a nyereményből?

Válaszom: Vennék a családomnak, és a közelebbi barátaimnak –mindenkinek külön-külön – egy házat, vagy kifizetném a jelzálogukat, ha van.

 Kit mutatnál be /ajánlanál?

A mi új „3 Corners EP” –nket, melynek közeleg kijövetele a 8 BIT kiadónál.

Játszani fogsz december 13-án a Platinumban Shoreditchben, ahol felvétel készül. Fellép még Hector, Sandeman & Mr Dickie és Ziggy Kinder is. Mikor voltál utoljára „gentleman klub”-ban, milyen volt, és hol volt?

 Haha. Brass Railnak hívták, és Kanadában volt, Torontóban. Elég sötét, és piszkos volt, összehasonlítva egyéb helyekkel, de jókat nevettünk, olyannyira, hogy az egyik lány onnan végül, velünk jött, és elmentünk a Boaba-ba (amiről nem tudom, hogy nyitva van-e még, vagy más néven üzemel) és a rosszhírű Comfort Zone-ba afterezni.