Cid Inc interjú

November 15-én a Hi!Fly első  alkalommal látja vendégül Budapesten Cid Inc-et, aki Guy J és Kintar oldalán vendégszerepel az Akvárium klubban. A Hi!Fly a tőle megszokott minőségi tech-house estek sorát néha megtöri egy-egy progresszív bulival, általában évente kétszer. Cid Inc-et ezen aktuális alkalomból kértük fel egy rövid interjúra.

Finnországot egy kicsit Magyarországhoz hasonlónak érzem abból a szempontból, hogy nem sok dj-nek sikerült nemzetközi hírnevet kiharcolni eddig. Te is hasonlóképp látod-e, illetve neked hogyan sikerült mégis kitörnöd?

Abszolút így látom. Jori Hulkkonent tudnám említeni Finnországból, aki egy legenda, illetve a trance szcénában talán Orkidea vagy Super8 az ismertebb szereplők. Én egyéves koromtól majdnem harmincig Svédországban éltem, és már ’89 körül elkezdtem zenéket írni. A sikerekre azonban a 2000-es évek elejéig várnom kellett – igazából mindenki által használható receptem nincs a kitörésre. Online ismerkedtem meg producerekkel, akikkel elkezdtünk együtt dolgozni, megosztani a tudásunkat, és egyszercsak olyan labeleken találtam magam, mint például a Bedrock.

Hangmérnökként is dolgozol, van egy saját mastering céged. Ezeket a zeneírás hozta magával, mint járulékos tevékenység?

Igen, mert soha nem tanultam a masteringet, egyszerűen érdekelt és autodidakta módon fejlesztettem magam. 2008 környékén jött az ötlet, hogy csinálok erre egy saját céget és azóta remekül működik is, sokan fordulnak hozzám.

10733889_1009508375741277_4954159044089526338_o

Van egy saját kiadód, a Replug. Mennyire nehéz manapság számodra a label dolgaival foglalkozni? Rengeteg a megjelenés, őrületes mértékű a kalózkodás. Hogy bírod a tempót?

Szerencsére a Proton Radio-s srácok minden terhet levesznek a vállamról, mert ők menedzselik a kiadó dolgait, remek szolgáltatást nyújtanak. Nekem csak a royalty papírokat kell átnéznem, illetve persze eldönteni, mi jelenik meg a címkén. Manapság amúgy nagyon csendes volt a kiadó, talán ha két megjelenés történt idén… mindenképp tervezem, hogy belehúzok és újraélesztem!

cid_inc_05

Rákanyarodva a november 15-ei estre, mesélj arról, milyen a kapcsolatod a másik két fellépővel, Guy J-vel és Kintarral?

Kintarral Argentínában találkoztunk egy remek buliban. Nem mondom, hogy szoros barátságot ápolunk, illetve hogy sokat kontaktolunk, de nagyon pozitív benyomást tett rám. Guy-jal többet dolgozunk együtt, hiszen én csinálom a zenéi masteringjét, szóval gyakrabban van lehetőségem együttműködni vele, és több a közös fellépésünk is.

A partikkal kapcsolatban Budapestről van bármi infód, illetve mit vársz az első fellépésedtől?

Van bizony, mégpedig csupa jó dolgot hallottam Rólatok! Lankkal rendszeres az együttműködés és ő mesélt róla, hogy mennyire őrült közönség van Nálatok. Nagyon várom már, hogy Guy J után a pultba léphessek és örülök, hogy én zárhatom majd ezt az estét!

Végezetül, melyik lenne az a track amit szerinted biztos hallhatunk majd Tőled?

Most hirtelen a Darpa jut eszembe, ami egy régen várt idei megjelenés a Replug labelen. Ezt rengetegen szokták kérni a fellépéseimen.

Cid Inc-kel a Hi!Fly november 15-ei rendezvényén találkozhatsz az Akvárium klubban! Minden fontos info a Facebook eventen: https://www.facebook.com/events/730155467056520