Breach Interjú

Ben Westbeech, azaz Breach angol dj, aki Bristolban kezdett neki nagy lendületű karrierjéhez, viszont jelenleg már Hollandiában tölti mindennapjait. Zenei hozzáértését mi sem tükrözi jobban, hogy befutott DJ lévén, egyben csellista és vokalista is. Így talán érthető, hogy nem állnak tőle távol az instrumentális house-soul-jazz dallamok sem. Ejtettünk tehát pár szót, hiszen mi lehetne aktuálisabb, mint budapesti fellépése.

Köszönjük Ben, hogy időt szakítottál ránk. Mi a helyzet Amszterdamban? Ha jól tudjuk, még mindig itt élsz.

Szép, napos idő van, épp szabadnapom van, böngészem a zenéket, és éppen az interjú kérdéseitekre válaszolok : ) Nemrég értem haza Berlinből, a Panorama Bar-ban volt fellépésem, úgyhogy most pihenek.

10636324_715636211822913_3386767554174655258_nMultifunkcionális vagy, csellózol, énekelsz, dj-zel, producerkedsz. Melyik projekttel töltöd manapság a legtöbb idődet? Ben Westbeech vagy Breach?

Mostanság Breach leginkább. Nagyon sok energiát és időt vesz igénybe. Ideális esetben szeretnék többet foglalkozni az énekléssel is, de hát ott van erre az életem hátralevő része. Élvezem a jelenlegi helyzetem.

Mi újság a saját kiadóddal a Naked Naked-del, mik a tervek a következő hónapokra?

Nagyon sok új producer csatlakozik most hozzánk. Most jelent meg éppen Lorca első EP-je, és már tervezzük is a következőt. Nagyon sokat segítünk neki a fejlődésben, és eléggé közeli a munkakapcsolatunk vele. Nagyszerű DJ, és nagy rajongója vagyok. Nemrég fedeztem fel egy új producert, Viers-nek hívják, szerintem mostanában ő csinálja a legjobb zenéket, amiket eddig hallottam. Parisian Coni is új tagja lesz a kiadómnak. Nagyon izgatott vagyok velük kapcsolatban, egy nagy család van kialakulóban a Naked Naked-nél.

Melyik volt a kedvenc fellépésed a világon, és miért?

Az egyik a vasárnapi Panorama Bar-ban (Berghain, Berlin). 11-től délután 2-ig játszottam, különleges érzés játszani ebben az időpontban, amikor a város házainak redőnyei felhúzódnak. Nagyon izgatott voltam, és a fellépés is nagyon jól sikerült, elégedett voltam a szettemmel. Azóta se tudom letörölni a mosolyt az arcomról!

Tavaly óta nem tudtuk abbahagyni a csodálkozást a Jack című kliped láttán. Őrült a koncepció! Mesélnél nekünk erről pár szót, hogyan készült a videó?

A rendező jött ezzel az ötlettel, és el is fogadtuk azt, ilyen egyszerű. Bár eléggé rizikós volt, de szerintem zseniális munkát végzett.

Gondoltad volna, hogy ekkora sláger lesz a zene? Tavaly nem tudtuk megkerülni egyik nemzetközi fesztiválon sem…

Egyáltalán nem gondoltam volna, ez csak egy szimpla B oldali remixnek indult a DirtyBird Records-nál, majd az Atlantic kiadó is rácsapott, majd megtörtént a robbanás. Igazán nagy meglepetés volt számomra!

Hogy tetszett a Sziget Fesztivál 2012-ben? Mit várhatunk Breach-től a következő budapesti fellépésén?

Nagyszerű volt, és alig várom már hogy újra Budapesten játszhassak. Szinte érzem a kötődést a magyar emberekkel, annyira élvezik a zenét. Nagyon izgatott vagyok már, találkozunk pénteken!