ALL INN RECORDS INTERJÚ

Az All Inn Records az elmúlt hónapok új hajtása. Egy hazai hang, ami máris messzire elhallatszik. A híres kecskeméti “öntőde” két képviselője a szülőatyja, akik már sokszor és sokat bizonyítottak. Ha valakik, hát ők élő bizonyítékai annak, hogy érdemes kitartani az elvek mellett, sokszor még árral szemben is. Surprise és Polarize kiadója és az általuk képviselt minőség már nem ismeretlen a magyar szcénában. Járják a maguk útját, mely most – úgy tűnik – egyre többen csatlakoznak hozzájuk, legyen szó partiarcról vagy éppen szakmabeliről. A fejlemények arra késztették a Partynews-t, hogy kérdőre vonjuk őket. A válaszok és a tények pedig… nos, önmagukért beszélnek.

A zenéket hallva nem, de a mostani piaci pangást nézve meglepően sikeres a tavaly ősszel – alig fél éve – indított labeletek, az All Inn. Nagyon úgy tűnik, ti biztosra mentetek…

Polarize: Abszolút nem követtünk semmiféle zenei trendet, próbáltunk olyan zenéket megjelenteni, amiket mi nagyon szeretünk vagy sokat játszottunk. Nagyon sok zenét kaptunk barátoktól, akikkel napi kapcsolatban vagyunk, email, skype. Ezeket a zenéket adjuk ki az All Inn Records-on.

Surprise: Mint újonnan induló kiadó mindenképpen sikeresnek nevezhető, de még messze az alagút vége. Rögtön az elsö megjelenésünkkel sikerült elég jónak mondható eladási mutatót produkálni – köszönhetően az olyan kiváló művészeknek, mint Jay Bliss, Mihai Popoviciu, Pagal.

Egy Loco Dice vagy egy Marco Carola azért nem hallgatja meg akárkinek a promóját, ez nyilvánvaló. Nektek hogyan sikerült a “közelébe férkőzni” ezeknek a világsztároknak?

Polarize: Exkluzív nevű promo szervíz! (mosoly)

Surprise: Sok DJ-nek már a zenék készítői eljutatták a kész anyagokat, mivel jó kapcsolatot ápolnak. A többi – úgymond top DJ – fent van a promólistán és megkapja időben, a megjelenés előtt 1-2 hónappal… Akik pedig bakelitről tolják, nekik természetesen küldjük lemez formában.

Tucatnyi nemzetközi ikon odatette a pipát az eddigi megjelenések mellé. Mondjatok, kérlek, még pár nevet!

Polarize: Ricardo Villalobos, Luciano, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Danny Tenaglia, Raresh, Rhadoo, 2000 and one, Seth Troxler, Robert Dietz, Reboot, Audiofly, Nic Fanciulli, Lee Burridge, Nima Gorji, Gregor Tresher, Karotte, Boris Werner, , Shlomi Aber, Joris Voorn, Paul Rich, Sis, Alex Picone, Anja Schneider, Dj Sneak, Radio Slave, Nick Curly, Alex Neri, Martin Eyerer, Alex Niggemann, Dj T, Julien Chaptal, Alex Celler, Lauhaus, Oxia, Martinez, Deetron…

Surprise: És még nagyon sokan mások!

Összesen a két labelnél 7 kiadvány jött ki eddig. Ezek szerint ti a kevesebb néha több elve alapján dolgoztok, és inkább ritkábban adtok ki zenét. Ennyire kevés a jó zene?

Polarize: Nem mondanám, hogy olyan ritkán. Eddig körülbelül 3-4 hetente jött ki megjelenés, szóval sztem pont az ellenkező eset ál fent, októberben jött ki az első kiadvány, azóta már kijött 6 megjelenés, persze az alkiadón is, ami az All Inn Limited, szóval 3-3 kiadónként, és most indul az új szublébel, az All Inn Black néven, szóval szerintem nagyon is sok jó zene akad.

Surprise: Nem, ez abszolút tudatosan van így, kezdésnél úgy terveztük, hogy minden hónapban 1 megjelenés először, mindig az All Inn, aztán pedig a Limited. Márciusban picit besűrűsödtek a dolgok, de persze ez sem véletlenül van. A limited 003 a Miami WMC-re lett kihegyezve. Úgy gondolom, ott igazán nagyot fog szólni. (széles mosoly)

Konkrét művészekkel dolgoztok, vagy várjátok a promókat “kívülről” is?

Polarize: Az All Inn-nél van egy alapcsapat, akiket régóta ismerünk és tartjuk a kapcsolatot. Rengeteg demót kapunk, próbálunk minél többet meghallgatni, de alapjában véve megvan a “team”.

Surprise: De nem zárkozunk el senkitől sem. Ha valami jó és tetszik, jöhet.

Az All Inn alkiadója egy csak bakeliteket nyomó labelként működik. Miért gondoltatátok, hogy ez jó ötlet pont most, amikor – ugye – még a digitális kiadás is csak döcögve megy? (vagy legalábbis a többségnek)

Polarize: Sok éven keresztül mellőztem a bakelit lemezt, és talán egy éve újra nagyon sokat vásárolok és játszom. Nagyon bánom, hogy anno CD-re váltottam, és nem tartottam ki a bakelit mellett…

Surprise: Mindig is szerettem volna bakelitkiadót, és ha tehetném, csak műanyagon jelentetnék meg mindent… Ebben a szcénában azért elég sok DJ játszik bakelitről, és megint egyre több (végre)! A 2009-es évben, ha jól tudom, 10-20%-ot nőtt a lemezeladás. A digitális kiadványokról inkabb nem mondanék semmit…

Igen, ez igaz, tavaly valóban leverte a bakelit a lécet, de ki tudja, miért, és korábban sajnos épp nem ez volt a jellemző. Más. Korábban én úgy tudtam, hogy romániai tulajdonosa is van a labelnek, de ezek szerint tévedtem. Csak ti ketten viszitek a kiadót? Vagy van segítségetek?

Polarize: A booking manager román és a grafikus is, plusz rengeteg a román művész. Nagyon sokat voltam Romániában, laktam is ott. Ez idő alatt jött a kiadó gondolata, ezért számomra ez egy román kiadó is. (nagy mosoly)

Surprise: De nincs más tulajdonos rajtunk kívül.

Két teltházas, fergeteges hangulatú romániai label partival indítottatok tavaly. Hogyhogy csak most jöttök el Magyarországra?

Polarize: Valóban fantasztikus parti volt októberben, a Studio Martinban, Bukarestben, másnap pedig a Moose-ban, Brassóban. Azóta volt még egy román buli, Phil Weeks és Chris Carrierrel szintén Romániában és szintén teltházzal, két hete pedig két olasz állomás, mindkettő nagyon sikeresen zajlott, most pedig a következő a DPU. A válasz, hogy miért most, az pedig, hogy még új volt a label, s nem találtunk megfelelő helyszínt…

Surprise: Tervben volt már, hogy kis hazánkban is bemutatjuk a labelt, s hogy kikkel dolgozunk. Most jött el az ideje, április 3-án, a DPU ChaChaCha-ban…

Popoviciu és Jay Bliss szerintem pont elég ismert, hogy ne kelljen bemutatni senkinek őket itt, Magyarországon sem. A hazaiak közül rajtatok kívül még a “jóöreg” Pöli erősíti az estét a DPU-ban. Számomra egyértelmű ez a felállás a bulin a DJ-pult mögött, de kifejtenétek azok kedvéért, akiknek nem?

Polarize: Jelenlegi fellálás szerint Surprise-szal kezdünk, majd Mihai és Jay back to back 3 órán keresztül, a végén Pöli, az eleje természetesen deep house majd kicsit techesebb ütemek, ami house-ba megy át, mire Mihai és Jay következik, szerintem ezt a vonalat fogják továbbvinni, párszor hallottam őket , hatalmas bulit csinálnak.

Surprise: Mihai és a Jay csinálták az első megjelenésünket a Mine Tachine Ep-t, ezért gondoltunk rájuk, na meg azért, mert mindketten nagyon komoly DJ-k is, amellett, hogy nagyszerű producerek. Volt alkalmam őket hallani a romániai bulikban, és nem tértem napirendre, annyira meleget toltak! Pöli pedig nem maradhat ki természetesen…a lányok és asszonyok legnagyobb örömére. (na, itt már gurgulázós a kacaj)

A folytatás is izgalmasnak ígérkezik, több fantasztikus hangulattal kecsegtető partival. Hova készültök pontosan a közeljövőben?

Polarize & Surprise: Április 16-17 újjabb olasz bulik, péntek Fellini Genovában, majd szombat Bologna legpatinánsabb klubja, a Cassero, majd a Sonar Festival június 17-én csütörtökön a Freak N Chic csapattal a Club Boulevard-ban, majd onnan Ibiza!

http://www.allinnrecords.com/
http://www.myspace.com/allinnrecords
http://www.facebook.com/pages/All-Inn-Records/115369366043?ref=ts
http://twitter.com/allinnrecords
https://www.beatport.com/en-US/html/content/label/detail/14156/all_inn_records?bp_requested_content_type=html&bp_requested_language=en-US&labelId=14156&labelName=all_inn_records&pageNumber=1&resultsPerPage=10