Albin Myers Interjú

Nem is olyan régen bemutattunk nektek egy svéd fenegyereket, Albin Myerst, aki a house műfaján belül aratja sorra a babérokat, és lassan de biztosan tornázza magát a legnagyobb DJ-k névsorára. A nagy érdeklődésre való tekintettel ki is faggattuk erről-arról. Az is kiderült, hogy hamarosan Magyarországra látogat…

Mikor jött el az a pillanat életed során, hogy úgy döntöttél, zenész leszel? Hallottam arról, hogy a családod nagyon zenerajongó.

Nos, a profi karrierem körülbelül 4 évvel ezelőtt kezdődött, de már nagyjából 15 éve foglalkozom a DJ-zéssel, és a zenekészítéssel. Ez már elég régen kezdődött, de a profi karrierem csak 4-5 éve indult be.

Hallgatsz más stílust is a house zenén kívül?

Mindenféle zenét meghallgatok, így mindegyik stílus befolyásol valamilyen szinten a zenék készítésében. Hallgatok rockot, popot, jazzt, de magyar cigányzenét is– mindenevő vagyok. Úgy gondolom, hogy nyitott szellemmel és füllel kell járni a világban, hagyni kell, hogy minden befolyásoljon, hiszen így tudsz fejlődni tovább és így lesz kerek egész a munkád.

558955_493014837405919_1789025038_n

Mi számodra a Top 3 felvétel, persze más zenei stílusban?

Nos, hmmm. Had gondolkozzak egy picit. A Prodigy-tól a ’No good’ (start the dance) a Music for the Jilted Generation albumukról, ez minden idők kedvence nekem. Aztán ott van például Michael Jackson-tól a ’Human nature’, azt is nagyon szeretem. A harmadikat nem tudom megnevezni, annyi jó szám létezik a különböző zenei stílusokban, én pedig „mindenevő” vagyok.

Olyan megjelenésekkel ostromlod a slágerlistákat, mint a „Time like These”, vagy a „There 4 U” – nagyon sok új felvételt készítettél idén, ezek közül melyik számodra a legfontosabb?

Igaz, sok felvételt készítettem, pédául az év első felében kiadtam a „Jump”-ot is, ami nagyon nagy sláger lett, igazi club track, amire rengeten pörögtek. Aztán kijött néhány hónapja a „Romani Beats”, nem sokkal korábban, pedig a „There 4 U”, ami egy nagyon felemelő, oldschool house zene lett. Nagyon nehéz olyan felvételt mondanom, ami a legfontosabb számomra, igazából ez mindegyikre igaz, hiszen mindegyik más-más hangulatú, és mindegyik egy érdekes pillanatomban fogant.

A „MyBack” egy közösen elkészített „There 4 U” remix John Dahlbäckkal, ami hatalmas klub-sláger lett. Milyen kapcsolatban vagytok John-nal, terveztek még közös zenélést?

John éppenséggel a szomszédban ül, a stúdiónk ugyanazon az emeleten van itt az épületben J. Sokat dolgozunk együtt, újabb közös felvételünk novemberben fog kijönni, mindig agyalunk új szerzeményeken és a jövő évre is vannak már közös terveink.

Mit gondolsz, munkamániás vagy?

Ha azt vesszük, hogy hétfőtől péntekig a stúdióban ülsz, szombaton pedig a világ valamelyik pontján zenélsz, azaz hogy majdnem minden idődet lefoglalja a munka, és az ilyen embereket nevezik munkamániásnak, akkor igen, én az vagyok…

Jártál már Magyarországon?

Nem, még soha nem voltam. De rengeteget hallottam róla – jó a kaja, jók a csajok. Kell ennél több? (nevet) Viccet félretéve, itt, Svédországban hallottam már a magyar elektronikus rádióról, a RiseFM-ről. Utána is néztem, és tetszett a zenei repertoár. Nagy örömömre fel is vették velem a kapcsolatot, így én is játszom november 6-án a STUDIO-ban a Twilight Party-n. Lazulásra senki ne számítson!

Üzensz valamit addig is a magyar közönségnek?

Nagyon örülök, hogy az első látogatásom alkalmával egy ilyen hatalmas party-ra csöppenek. Gyertek el a bulira november 6-án a STUDIO-ba, és a NiteForce fiúkkal megmutatjuk, milyen az, amikor megremeg a talaj az igazán ütős house-tól.