Airsound-interjú

[dropcap size=small]K[/dropcap]özismert hiedelem manapság, hogy Magyarország elektronikus zenei szíve Budapesten található, és tehetséges vidéki szervezők, DJ-k vagy producerek, illetve rendezvények bizony csak elvétve akadnak az országban. És vidékre “lejárni” maximum a fesztivál szezonban érdemes. Ezt a hiedelemet szeretnénk most eloszlatni olvasóink körében, így interjúra fogtuk az Airsound csapatból Ages-t és Akos Veecs-et, akik Nyugat-Magyarország zenei életébe pumpálják a vért már hosszú évek óta. Interjú következik!


Mivel az Airsound, mint csapat nem mindenki számára lehet elsőre ismerős, ezért rögtön belekérdeznénk a “közepébe”: kik vagytok ti? Hol tevékenykedik a csapat, és mivel foglalkoztok, nagy vonalakban?

Sziasztok! Mindenkit üdvözlünk! 🙂 Az Airsound csapat hatodik éve van jelen a elektronikus zene színterén, és azóta folyamatosan rendezvényekkel látja el Nyugat-Magyarországot. Az eddigi években “csak” rendezvényszervezéssel foglalkoztunk, idén viszont elindítottuk az Airsound Records-ot, mely label által feltörekvő magyar és külföldi producerek munkáit fogjuk kiadni. Csapatunk “agya” Viktor, ő az ötletgazda. Dj-ből pedig három darab “van”: Miss Groove, Akos Veecs és Ages.

262658_3774615378445_2131618885_n

Ha jellemezne kellene az elektronikus zenei szcénát Sopron- Szombathely – Győr háromszögben, miről tudnátok beszámolni nekünk?

Természetesen sokkal előbbre tart Budapest az elektronikus zenében, mint az ország többi pontja. Nehéz szavakkal körülírni, hogy mi is történik erre a környéken. Úgy tűnik, végre kezd elmozdulni már nálunk is azoknak a zenekedvelőknek a száma, akik szeretik a minőségi elektronikus muzsikát. Természetesen növekvő irányba 🙂 ! Mindenképpen Győrt tennénk az első helyre, ott bizony nagyon szépen felépítette Sikztah az országos színvonalú rendezvényeit, akár egy Etiket-ről, akár RómerKvelléről beszélünk. Viszont Sopron és Szombathely is folyamatosan profi rendezvényekkel látja el a rajongókat, még ha ritkábban is. Szerintünk mindenknek megvan a lehetősége arra, hogy megtalálja az épp “nekivalót” minden városban!

Honnan érkeznek az impulzusok, melyeket a nyugat-magyarországi dj-k vagy szervezők, illetve a közönség kapnak? Bécs az epicentrum a közelsége miatt, vagy Budapest a központ számotokra?

Számunkra jelen pillanatban Budapest a központ. Pár rendezvényen zenélünk a fővárosban, így mindenképp megemlítenénk az NVC csapat nevét, azon belül is Dr. Zoidberg-ét, aki segített nekünk ebben! Bécs egy kissé más világ. Nagyon jó rendezvények vannak a szomszédban is, és példát vehetünk arról, hogy folyamatosan minőségi előadókat hívnak az ottani szervezők, akár a Flex-be, akár a Die Kantine-ba, akár a Grelle Forelle-be.

1911962_10202263024731551_2940510348279318131_n

Mekkora a látogatottsága ezeknek a rendezvényeknek megyén belül? Milyen volt a közönség tíz éve, vagy most? Ugyanolyan nyitott a vidéki mag a zenére, mint a budapestiek?

A rendezvényeknek a látogatottsága teljesen változó, sok mindentől függ. Ha egy nagyobb városban szervezik meg a bulit, akkor mostanság nagyon sok új arcot is látunk, aminek mindig örül az ember.  Hiszen jó dolog látni, hogy nyitottak az emberek az újra! Persze tíz éve sokkal olajozottabban működött a buliszervezés, most ez kicsit
sajnos nehézkesebb. Főleg amikor egy kisebb városban feltörekvő tehetségeket mutatunk be, akár az ország egyik messzibb pontjáról…

Producerkedéssel is foglalkoztok, és a hírek szerint pedig most alapítottátok meg nemrég az Airsound Recordings-ot. Meséljetek a tervekről!

Így van! Hamarosan hivatalosan is elindul az Airsound Records. Körübelül a nyár elejére várjuk az első megjelenést, és folyamatosan érkeznek a promók is. Missziónk az, hogy a kiadóval egy sajátos hangzásvilágot hozzunk létre. Jelen pillanatban már hat-hét producer dolgozik azon az EP-n, mely nálunk fog kijönni, magyar és külföldi egyaránt! A dolog különlegessége még pluszban, hogy minden borító saját kézzel lesz rajzolva. A Facebook-on meg is lehet találni már Airsound Records néven a “gyermekünket”, lájkolni ér : )

https://www.facebook.com/airsoundrec

1460249_772982829384709_1785584773_n

Májusban egy nagy dobással készültök: Skyfield 2015, Felipe-vel és Harvey McKay-jel, méghozzá egy indusztrálisnak ígérkező helyszínen: a fertőszentmiklósi reptéren! Miért pont itt, és miért pont ők?

Május 16-án az ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Skyfield. A helyszín nagyon exkluzív, aminek örülünk nagyon, mert egy szuper kis repülőtéren van minden évben megrendezve Fertőszentmiklóson. Az első három évben sátorban, tavaly és idén pedig már a 4-es Hangárban leszünk! Philipp Straub neve nagyon kiemelkedő Nyugat-Magyarországon, régebben többen is hallhatták már DJ Felipe-t akár Fertődön a Graffity-ben, akár Sopronban vagy éppen Szombathelyen. Harvey Mckay meghívásával pedig életünk egyik legnagyobb álma valósult meg.  Soha nem volt még Magyarországon, így ez is inspirált minket. És azért azt se felejtsük el, hogy olyan kiadóknál jelennek meg folyamatosan a zenéi mint páldául a Drumcode, a Soma, vagy a Cocoon. Nagyon-nagyon várjuk ezt az estét! Ott találkozunk!

[divider]SKYFIELD 2015 w/ HARVEY MCKAY (UK),PHILIPP STRAUB (AT),PETER MAKTO & GREGORY S.,THE SAVE,MATEO&SPIRIT,AGES,DAVKO,MISS GROOVE,DENNIS,JUSTRICE[/divider]

10854426_231092570394425_1294871412880924074_o